University of Lille

Uvod

Pročitajte zvanični opis

АСЦ НЕТВОРК

5 европских универзитета, АСЦ партнера од 2005. године, раде заједно за дизајнирање и имплементацију заједничког мастер курса у области напредне спектроскопије у хемији:

 • Универзитет Алма Матер из Болоње, Италија
 • Универзитет у Хелсинкију, Финска
 • Јагиелонски универзитет у Кракову, Пољска
 • Универзитет у Лајпцигу, Немачка
 • Универзитет Лилле1, Француска (Институција за координацију)еурпн-мп

Европски мастер мастер курс је финансиран и доделио је Ерасмус Мундус етикету од стране Европске комисије два пута за периоде 2008-2014, а тренутно за 2015-2020 и сада је високо препознатљив. Програм укључује обавезну мобилност унутар АСЦ конзорцијума и предаје се на енглеском језику на свим универзитетима.

Током година, АСЦ конзорцијум је развио везе са 14 придружених партнера: глобални индустријски партнери који производе спектрометре ( Брукер, Магнетецх ), као и регионалне класе конкурентности ( МАТИКЕМ у Лиллеу, НЕУ у Леипзигу ). Привилеговано партнерство је такође успостављено са великим истраживачким објектима као што су С инцхротон СОЛЕИЛ у Француској и ЕЛЕТТРА у Италији.

Ова велика академска и индустријска мрежа спаја своју најсавременију опрему и стручност како би међународним студентима понудила висококвалитетни образовни програм који покрива примјену спектроскопских техника за хемију у ширем смислу, што води ка каријери у хемијској анализи и карактеризацији структуре материјала у областима молекуларне синтезе, биологије, нанотехнологије, моделирања, фармације, зелене хемије, материјала и одрживе енергије.

59280_СцреенСхот2017-10-27ат11.35.01АМ.пнг

АДМИНИСТРАЦИЈА

Конзорцијум АСЦ координира Универзитет Лилле1.

 • Правни заступник: председник Јеан-Цхристопхе Цамарт
 • Мрежни координатор: проф. Силваин Цристол
 • Административни менаџер: Францине Цханиер
 • Секретар за академске послове: Ауде Зеглин

ПРОГРАМСКИ ОДБОР

Програмски одбор усмјерава програм развоја и доставе и дјелује као форум консултација и сарадње за имплементацију АСЦ програма кроз партнерске институције. У складу са студијским прописима и поштујући овлашћења за доношење одлука одбора, како је предвиђено за сваки партнер, Програмски одбор има основну одговорност за:

 • Усаглашавање критеријума пријема кандидата са Програмом (студенти и позвани научници),
 • Избор студената и позваних научника,
 • Надгледање развоја и доставе програма, укључујући осигурање квалитета,
 • Мониторинг постигнућа ученика, прогресија и евалуација, укључујући повратне информације студената,
 • Допринос и одобравање извјештаја Европској комисији и другим донаторима о грантовима додијељеним за пројекте сарадње.

Чланови Програмског одбора: координатор мреже, 5 локалних координатора и учествовање са савјетодавним капацитетом административних чланова са сваког партнерског универзитета и 2 ученика.

Ova škola nudi programe:
 • енглески језик

Pogledajte master programe »

Programi

Ova škola takođe nudi:

Master

Магистрирала у области напредне спектроскопије у хемији (Ерасмус Мундус Јоинт)

Студије на универзитету / кампус Redovne studije 2 године September 2019 Француска Lille Немачка Kitzscher Финска Helsinki Пољска Krąków Италија Bologna +8 više

Придружите се мрежи од 5 универзитета, 12 истраживачких и индустријских партнера, са јаком међународном алумињском заједницом! Мрежа АСЦ има за циљ припремање студената да постану стручњаци и развијају међународне вештине према професионалним индустријским каријерама у спектроскопској карактеризацији материја и / или докторских студија. [+]

АСЦ мастер курс заједнички управљају следећи универзитети (АСЦ конзорцијум):

Универзитет Алма Матер из Болоње, Италија;Универзитет у Хелсинкију, Финска;Јагиелонски универзитет у Кракову, Пољска;Универзитет у Лајпцигу, Немачка;Универзитет Лилле1, Француска (Институција за координацију)ОБЈЕКТИВАН

Мрежа АСЦ има за циљ припремање студената да постану стручњаци и развијају међународне вештине према професионалним индустријским каријерама у спектроскопској карактеризацији материја и / или докторских студија.... [-]


Kontaktirajte
Adresa
Université Lille 1
Cité scientifique, Bâtiment C3
Villeneuve d’Ascq cedex

Lille, Hauts-de-France, F-59655 FR
Društveni mediji
Adresa
Universität Leipzig
Johannisallee 29

Kitzscher, Saxony, D-04103 DE
Adresa
University of Helsinki (FI)
PL 55 (A. I. Virtasen aukio 1)
Office: A428

Helsinki, 00014 FI
Adresa
Jagiellonian University
Ul. Ingardena 3

Krąków, Łódź Voivodeship, 30-060 PL
Adresa
Alma Mater Studiorum – Università di Bologna
Bologna, Emilia-Romagna, IT