Read the Official Description

The Polytech Orléans engineering faculty

Политецх Орлеанс је део националне Политецх мреже универзитетских инжењерских школа. Бити члан ове ексклузивне групе значи да Политецх'Орлеанс нуди врхунски програм са широким спектром мајора у најсавременијим областима инжињера, само један сат јужно од Париза, у шумарском кампусу.

Снажна индустријска конкурентност и локална синергија између индустрије, истраживања и обуке довели су до стварања центра за конкурентност у "Енергетској науци и системима" и још једном о сензорима. Козметичка долина је веома близу Орлеанса са познатим компанијама у овим областима.

Средства

Мултидисциплинарни програм који је предложио Политецх'Орлеанс пружа својим дипломцима разноврсне вјештине и експертизе неопходне да постану сутрашњи иновативни лидери. Наши наставни планови имају ознаку ЕУРАЦЕ.

... са високотехнолошким постројењима и најмодернијом опремом ...

 • Две локације (Галилеја и Винчи) са више од 150 000 квадратних метара недавне градње
 • Рачунарски ресурси обухватају 22 лабораторије, интернет и ласерске штампаче, са широким избором софтвера (ЦАД, нумеричко израчунавање, симулација итд.)
 • Амфитеатрице, аудиовизуелне студије и језичке лабораторије
 • Опрема за основна и технолошка истраживања доступна студентима за одређене курсеве и пројекте:
 • спектрални анализатор
 • подзвучни тунелски тунели
 • аутоматске тестне клупе
 • фибероптички системи
 • лабораторијске лабораторије
 • скенирање електронског микроскопа
 • плазма реактор
 • одометри

Етичка и задружна школа

Посвећени одрживом развоју

У оквиру Зеленог пројекта Универзитета Орлеанс, школа се чврсто обавезује да поштује Одрживи развој и друштвену одговорност. Овом приступу постоје различите стратешке оси за које је постављено управљање, акциони план и неки индикатори. Идентификоване пет главних оса су:

 • Одржива потрошња и производња: попис производње и праћење - од сигурног до опасног сакупљања отпада и процеса - реализоваће се, на примјер, успостављањем политике за управљање протоком штампе.
 • Образовање и обука: школе обучавају сутрашње доносиоце одлука и тада су одговорне за подизање свијести о одрживом развоју јер њихово понашање и одлуке утичу на Хуманити'с Футуре.
 • Климатске промене и енергија: приказани циљ је смањење емисије гасова стаклене баште. Огљични отисак зграде и његове активности биће спроведене уз јако учешће својих инжињерских студената и особља
 • Одрживи транспорт и мобилност: Политецх поздравља велики број инжењера и чланова особља на кампусу, а њихови излети морају бити узети у обзир како би намјеравали ограничити утицај на животну средину.
 • Управљање: приступ одрживог развоја се не може изводити изолованим. Потребно је подршка и укљученост свих учесника (инжењери, особље, локалне власти ...). То подразумева јак импулс управљања и јасног партиципативног управљања.

Забринут применом процеса побољшања

Управљање квалитетом спада у свакодневни приступ Политецх Орлеанс-а, који сврстава школу сталном континуираном процесу побољшања. Школа је укључена у пројекат који има за циљ да генерализује процес побољшања на свим функционалним нивоима и намерава да добије потврду аутентичности ИСО 9001 до краја 2014. године.

Радови - почели у оквиру процеса побољшања који се примењују на поздрав јавности - такође могу дозволити школи да добије ознаку Марианне.

Коначно, спровођење процеса побољшања такође има за циљ постављање школе у ​​одрживо окружење (види горе наведени став), чиме се снажно подржава конгрегација Орлеанса и мрежа школа Политецх.

Обећана за равноправност полова

Поводом потписивања Повеље о равноправности полова у француском високом образовању,

Политецх Орлеанс је именовао судију за родну равноправност и чврсто се обавезао на поштовање родне равноправности. Ефективне акције - које се односе на студенте и особље у инжењерству - примјењују се и будност поштовања ових вриједности једнакости је константна.

Партнер Института Цивилне Службе

У вези са радом Института за цивилну службу, Политецх Орлеанс прати младе који су доказали да имају потенцијал и мотивацију, нудећи им да развију вештине потребне за испуњавање њиховог будућег плана.

Учествује у акцији која носи вредности посвећености, школа помаже младим људима са јаким потенцијалом, као и побољшава своје тимове (инжењерске студенте, наставнике, истраживаче, административно и техничко особље) без одустајања од свог нивоа изврсности.

Пажљиво према својим инжењерима и члановима особља

Инжењери и чланови особља проводе доста времена у школи. Сходно томе, људски односи имају водећу позицију у Политецх Орлеансу. Предвиђајући професионалне односе у компанијама, школа увек покушава да одржи радну атмосферу што је више неосетљиво. Ово омогућава развој нових пројеката и одговарање на међународне улоге везане за инжењерску обуку.

Конкретно, неформални састанци под називом Цаусе цафе често се одржавају са шефом школе и особљем (једном месечно) и са студентима (једном у три месеца). Од кад је настала, школа је именовала посредника задуженог за олакшавање комуникације, поновно успостављање односа, преношење жалби између корисника и менаџмента. Овај посредник је и школа која се односи на родну равноправност (види горе наведени став).

Активни учесник у програму «Цордеес де ла реуссите»

Школа учествује у "Цордеес де ла реуссите" у организацији регионалног образовног органа Орлеанс-Тоурс. Овај програм има за циљ:

 • Сузбијање психолошких и културних препрека које могу ограничити ученике од скромне позадине и довести их до самоцензуре када имају све вјештине потребне за улазак у секторе изврсности,
 • Подстичући их да предузму дугорочне курсеве обуке, без обзира да ли су то интензивни основни степени, универзитетско образовање или престижни универзитетски колеџи.
 • Наставници и инжењери из школе раде са различитим школама у региону. Говори и посете се одвијају у средњим школама, односно Политецх поздравља ученике средње школе за уводне дане и посјете.

Посвећени професионалном етичком развоју

Сваке године школа запошљава неколико тимова инжењерских ученика на регионалном такмичењу за промоцију професионалне етике. Ово такмичење се организује заједно са француским окрузима Ротари и Цонференце дес Грандес Ецолес (конференција престижних универзитетских колеџа). Подстиче учеснике да размишљају о вриједностима које треба провести у циљу изградње сутрашњег друштва. Школа подржава овај догађај, јер развија етичко размишљање ученика као њихов приступ професионалним животним приступима.

Кључне фигуре

Политецх Орлеанс то је:

 • 1 Политецх интегрирани курс.
 • 5 инжењерских специјалитета.
 • 1 000 инжењерских студената.
 • 240 дипломираних инжењера сваке године.
 • 5 800 дипломираних инжењера.
 • 70 докторских студената.
 • 100 предавача и истраживача.
 • 50 административних и техничких чланова особља.
 • 7 повезаних истраживачких лабораторија.
 • Више од 40 спортских и културних удружења.
 • Зграде које покривају 15.253 м² унутар шумског кампуса.
Programs taught in:
енглески језик
француски

Ova škola takođe nudi:

Master

The Polytech Orléans engineering faculty

Политецх Орлеанс и ИСАТ су у септембру 2010. године отворили свој суавредовани "Мастер у аутомобилском инжењерству за одрживу мобилност". Мастер је акредитован ... [+]

Политецх Орлеанс и ИСАТ су у септембру 2010. године отворили свој суавредовани "Мастер у аутомобилском инжењерству за одрживу мобилност". Мастер је акредитован од стране француског министарства за истраживање и образовање за 5 година у септембру 2017. године.

Циљеви

Овај двогодишњи Мастер (3 семестра

Животна средина

Политецх Орлеанс

Налази се у великом и отвореном кампусу, Политецх Орлеанс је инжењерски факултет и школа која пружа широк спектар курсева на степенима и постдипломским нивоима у областима инжењеринга и технологије. Политецх Орлеанс је у партнерству са водећим произвођачима и добављачима аутомобила признао стручност у аутомобилским темама као што су нови концепти мотора, управљање енергијом, контрола мотора и спољна аеродинамика.... [-]

Француска Orléans
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

Master AESM - Opening Ceremony

Address
Université d'Orléans Château de la Source Avenue du Parc Floral BP 6749
45067 Orléans, Centre-Val de Loire, Француска
Vebsajt