Read the Official Description

ИТЕЦХ-Лион већ више од једног века обучава инжењере у областима материјала (пластике, текстилних композита), хемије (боје-мастила-лепкова), козметике и кожне обуће-кожне робе. ИТЕЦХ-Лион је приватна школа креирана од стране професионалаца и подржана од стране професионалних удружења и организација. Интернационал је у сржи ИТЕЦХ-Лиона који развија своје присуство и размјену широм свијета (од САД-а до Кине и Европе).

Посетите нашу европску веб страницу како бисте сазнали више: ИТЕЦХ-ЕУРО.еу

Ако је Настава први позив ИТЕЦХ-Лиона, истраживања и иновације су њихова упоришта. Ови се преводе кроз јака партнерства у области истраживања и развоја на регионалном, националном и европском нивоу.

 • 500 студената
 • Приватни институт за високо образовање
 • Међународни споразуми о размјени
 • Инжењерски степен признат од стране "Цоммиссион дес Титрес д'Ингениеур"

Јединствен и другачији

Институт Тектиле ет Цхимикуе де Лион (Лион Тектиле анд Цхемицал Институте) је једина инжењерска школа која се директно потиче из текстилне, кожне и хемијске школе коју су професионалци у Лиону основали више од једног века. ИТЕЦХ-Лион обучава инжењере из пластике, текстила, композита и хемије испитивањем боја, мастила, лепкова, козметике, коже и њених употреба (обућа, кожне галантерије). Са асоцијативним статусом, ИТЕЦХ-Лион је Гранде Ецоле креиран и подржан од стране професионалних синдиката и компанија. Поред свог главног инжењерског курса, ИТЕЦХ-Лион нуди курсеве са додипломског на постдипломски ниво: БТС (Бревет де тецхнициан супериеур - виши стручни кадар), стручни степен (заједнички додељен од стране Универзитета Цлауде Бернард), Пост Премиер Цицле (постдипломски) и специјалистички мајстори (Цонференце дес Грандес Ецолес печат одобрења ITECH Lyon ојачава своје присуство у свету и међународне размене (од САД-а до Кине, као и Европе). Иако образовање је ИТЕЦХ-Лион-ова примарна занимљивост, индустријски односи су међу својим предностима Они воде ка стварању снажних партнерстава у области истраживања и развоја како на регионалном, тако и на националном нивоу, али иу континуираном стручном, дипломском и не-дипломском образовању. ИТЕЦХ-Лион и његова подружница ИТЕЦХ Ентреприсес чине њихов пуни опсег техничких и људских ресурса који су доступни компанијама, путем различитих облика уговора уде истраживачки пројекти једне или више година у сарадњи са универзитетима, индустријским студијама, анализама, суђењима, консултантским услугама, изнајмљивањем опреме, укључујући могућност распоређивања особља (редовне истраживачке професоре) и стручну обуку. Као што је подвукао Лоуис Пхилиппе Реинауд, предсједник ИТЕЦХ, и Јероме Марциллоук, генерални директор: "Наша школа доприноси побољшању додане вриједности компанија кроз иновације".

ИТЕЦХ, више од института, стогодишња институција.

 • ИТЕЦХ је рођен 1988. године од спајања ЕСИТЛ и ЕФТ, две школе високог образовања које су основали професионалци.
 • ЕСИТЛ (Лион Хигхер Сцхоол оф Тектиле Индустриес) основан је 1840. године, оличење изузетне традиције Лионове индустрије свиле.
 • ЕФТ (Френцх таннинг сцхоол), основан 1899. године, је огранак Универзитета у Лионском индустријском институту за хемију, који је пре свега специјализирао за кожу пре него што је прешао на Пластични инжењеринг (са ЦНАМ-ом) пре додавања одељења за боје, боје и лепкове 1969. и касније постао ЕСЦЕПЕА (виша школа за кожу и боје, боје и лепкове) 1983.
 • Спајање са ЕСИТЛ-ом у 1988. години је створило ИТЕЦХ и довело до стварања одељења за текстил.
 • ИТЕЦХ, која је наследила стручну експертизу својих родитељских школа, успјешно је користила комплементарну природу својих учења и блиске односе које су увијек одржавали у свијету бизниса. Поред ових средстава, ИТЕЦХ нуди прогресивно образовање, јер се у својим системима систематски инкорпорирају нове машине и технолошки развој.

ИТЕЦХ-Лион је основан са циљем да комбинује 4 професионална поља у један студијски курс који се фокусира на "полимерне материјале и премазе": формулациона хемија, пластични инжењеринг, кожа и текстил. pic_1_surfpic_2_glassespic_3_cars ИТЕЦХ-Лион обучава инжењере у областима полимера и њихових примена, посебно пластике, текстила, композита и хемије (боје, мастила, лепкова и козметичких средстава), као и коже и њених употреба (обућа, предмети од коже). ИТЕЦХ-Лион је приватно удружење и акредитован Гранде Ецоле акредитован од стране државе, који су створили и подржали професионални синдикати и компаније. ITECH Lyon јача своје свјетско присуство и међународне размјене кроз своје повлашћене академске и индустријске уговоре. Иновативност је ИТЕЦХ-Лион-ов мото, што се односи и на курсеве и на истраживање

Школа: више од 450 студената

4 нивоа обуке: * ИТЕЦХ инжењер: 3 године (постдипломски пријем) 4 мајора: Хемија формулације (боје, мастила, лепкови, козметика, итд.), Пластика и композит, Текстил и композит, Кожа. Пријем на дипломске студије (Бацхелор'с ин Цхемистри, ...). Акредитован од стране ЦТИ (Френцх Енгинееринг Куалифицатион Цоммиттее) и ЕУРАЦЕ. НОВА европска секција: главна хемија формулације; сви курсеви на енглеском; Спонзорирани од индустрије боје (школарине и међународне праксе) * Специјализовани "Мастере": 1 година "Иновације и инжењеринг новог производа: од концепта до тржишта". Пријем на постдипломске студије (инжењерски степен, магистар или еквивалент) као почетни тренинг или континуирано образовање. Курс акредитован од стране Цонференце дес Грандес Ецолес. * Сертификат у козметици и формулацији обојених производа: 1 године Љепила / козметика / боје / боје и мастила. Пријем након 2 године додипломских студија. * ИПЛ Летња школа: 5 недеља средином јуна до средине јула усредсређена на примене полимера у материјалима. Настава на француском језику: 40 сати наставе; 50 сати праксе мале групе, плус културни излети и још много тога.

Полимерне науке: Данас се ради о полимерима!

Поље представља савремену науку пар екцелленце, пошто су у нашим свакодневним животима присутне директне примене полимера: производи од коже у луксузној индустрији, хеликоптерске лопатице, анти-УВ мастила, теренска и одјећа од свих временских услова, бициклистички оквири од композитни материјали, нови анти-алергијски текстилни производи ... који се сви стварају кроз креативност инжењера. Синтетизирање и руковање полимерима захтева снажну научну обуку (у хемији, механици, ...). Међутим, развој апликација је питање укуса и страсти. ITECH Lyon Енгинееринг Сцхоол, која је специјализована за кожне производе, текстилне и пластичне материјале, и производе са хемијским саставом (боје, мастила, лепкови, козметика, ...), направила је науку, а нарочито полимерну науку, језгро свог образовања. Његови специјалитети, који се често допуњују, помагали су у напредовању полимерних наука, који је у сталном научном и економском развоју.

Инжињеријски програм

Ова обука се ослања на 2 принципна научна поља: хемију и физичку механику. Основно знање се развија у првој години како би се студенти припремили за своје главне. Образовање у ИТЕЦХ-у се фокусира на полимерске науке. Инжењери ИТЕЦХ-а потврђују своје вештине у овој области током своје каријере, а њихов избор главних задатака помаже им да лако пронађу свој први посао. Поред техничких и научних вештина, ИТЕЦХ омогућава својим ученицима да откривају и развијају своје друштвене вештине са економским и друштвеним наукама, као и многе презентације. Инжењерски степен ИТЕЦХ-а је еквивалент "Мастер'с Дегрее" за оне који су заинтересовани да прате каријеру ван Француске.

Јединствен и другачији

ИТЕЦХ тренира инжењерима за 3 године. Врста понуђеног образовања је:

 • Редован статус ученика
 • Статус приправника (наизмјенични курсеви у школи и рад у предузећу у току 3 године)

Студенти који следе регуларни курс, бирају једну од 4 специјалиста који су понуђени након прве године:

 • Хемијска формулација: боје, мастила, лепкови и козметика
 • Пластични материјали
 • Текстилни материјали
 • Кожа

ИТЕЦХ је члан Конференције дес Грандес Ецолес, а диплому из хемијског инжењерства (магистарска диплома) је акредитован од стране ЦТИ (Цомиссион дес Титрес д'Ингениеурс).

Динамичка интеракција

ИТЕЦХ је креиран од стране професионалаца и засидран је у индустријском окружењу које се стално мења. Због тога професионални синдикати и индустријалисти у свакој области (боје, мастила, козметика, пластика, кожа и текстил) седе у Управном одбору Института. pic_5_tablepic_6_people Школа узима у обзир стручност ових синдиката како би ажурирала и прецизирала оријентације програма који су предавали. Односи који се склапају са фирмама доприносе промовисању прилагодљивости будућег инжењера (конференције, информативни дани, професионални форуми ...). Ово је случај новог програма који је отворен 2014. године. Да би задовољио потражњу за инжењерским бојама потребним током наредне деценије, ИТЕЦХ је покренуо Европску хемију формулације. Сви курсеви се подучавају на енглеском језику како би се европски студенти Бацхелора упознали према овом главном граду који је у великој мери потребан у сектору боја.

Ригорова креативност

Као и свака наука, напредак у областима полимера заснива се на креативности истраживача и инжењера који практикују дисциплину. Студент ИТЕЦХ мора бити креативан јер се науку и технологију која му је на располагању стално развија. Ова карактеристика се узима у обзир у настави на ИТЕЦХ-у. Мултидисциплинарно сама по себи представља извесну гаранцију у интеграцији радног окружења. Међутим, како би се охрабрила креативна страна ученика, ИТЕЦХ организује на крају трогодишњег курса Прој'ИТЕЦХ, окупљање које омогућава студентима да презентују свој завршни рад на пројекту испред истраживача, руководиоца Р

Практичне обуке

ИТЕЦХ је непопустљив да снабдева ученике са јаким професионалним искуством. На врху мултидисциплинарне наставе, институт додаје минимум 10 месеци обавезног стажирања у компанијама за студенте редовног статуса.

Редовни статус

Крај 1. године: Међународно искуство - минимално 6 недеља Ово међународно искуство је унапред припремљено у смислу интеркултурног приступа и очекивања у вези са садржајем извештаја су у потпуности дефинисана. Ово је индивидуални преглед искуства сваког ученика и дјелује као основа за рефлексију током интеркултуралних часова у следећем термину. Крај 2. године: Инжињеринг - минимално 8 недеља Практична примена са привилегованим статусом приправника омогућава студентима да дођу лицем у лице с реалностима корпоративног живота и упознају се са материјалним, економским и људским потребама компанија. Крај треће године: Пројекат завршне године - максимално 6 месеци Ово је пројекат углавном повјерен младим инжењерима. Студенти показују да су способни да дјелују самостално и да решавају сложене предмете у ситуацијама које могу, понекад, бити комплексне. Пројекат укључује минимално 5-месечно пласирање са компанијом или лабораторијом у Француској или иностранству. Изборни 1-годишњи радни однос (између 2. и 3. године) Студенти могу, ако желе, завршити једногодишње радно ангажовање са компанијом или иностраном лабораторијом, али морају да проводе најмање 6 мјесеци у иностранству. У ствари, продужени боравак ван Француске је увек веома корисан и ученицима доводи до темељног размишљања кроз свој план каријере.

Посао и запошљавање

Половина дипломаца ИТЕЦХ-а потписује уговор пре него што је испоручена диплома. После 6 месеци ангажовано је више од 90% дипломираних студената. Сектори активности

 • Хемијска индустрија, произвођачи хемијских производа
 • Козметика, боје, лакови, лепкови, боје,
 • Аеронаутичка индустрија, аутомобилска индустрија, амбалажа, спојени материјали, пластурка
 • Кожна индустрија, обућа, кожна галантерија, кожарица, луксуз
 • Текстилна индустрија, технички и медицински текстил, одећа
 • Трговина и дистрибуција
 • Консалтинг

ИТЕЦХ Цареер Цоунселинг Сервице помаже дипломцима са запошљавањем више од 25 година. Припада студентима у потрази за професионалним пројектом и занимањем, блиско сарађујући са професионалним савјетником и радним психологом. У просјеку имамо 300 понуда директно упућених ИТЕЦХ-у и сваке године их прегледа Служба за савјетовање за каријере: 60% за инжењере и специјалистичке мајсторе, 40% за техничаре.

ИТЕЦХ ЕНТРЕПРИСЕС: Специјализација "Гранде Ецоле" стављена у индустријску употребу.

АДХЕСИВЕС, АУТОМОТИВЕ, КОЗМЕТИКА, БОЈЕ, КОЖА, КАПИЈЕ, ПЛАСТИЧНА, БОЈА, ТЕКСТИЛИ ИТЕЦХ-Лион и његова подружница, ИТЕЦХ Ентреприсес, својим предузећима пружају свој читав низ техничких и људских ресурса путем различитих облика уговора. Ове услуге укључују истраживање (ЦИФРЕ [индустријски истраживачки споразуми о обуци], студије.), Р

Вештине платформе

Све ИТЕЦХ-Лион платформе за вештине поседују ресурсе потребне за обраду и третирање површина на пилот скали, доступним компанијама под различитим шемама.

 • Формулациона хемија (боје, мастила, лепкови, козметика, итд.)
 • Пластика
 • Текстил
 • Кожа
 • Аналитичка лабораторија
Programs taught in:
енглески језик
француски

Ova škola takođe nudi:

Master

ITECH Lyon

ИТЕЦХ кожни инжењери раде за велике производе за хемијску производњу, на таннеријама и тавернима, а за кориснике: кожне продавнице, обућари. ... [+]

ИТЕЦХ је једина институција на свету која нуди степен инжењеринга у кожи која одговара индустрији у свим његовим аспектима. Посао кожног инжењера укључује трансформацију сирове коже у кожу тако што га испоручује главним деловима његове додатне вредности. Практичне радионице су суштинске и доминантне у овом великом. Постоје многе квалитете које су потребне: осматрање, додир, практично знање, ригорозност, естетски. ИТЕЦХ кожни инжењери раде на великим фирмама за производњу хемијских производа, на таннеријама и тавернима, а за кориснике: кожне продавнице, обућарице итд. Тржиште коже шири се широм света и захтева екстремну мобилност, поливале, це и прилагодљивост.... [-]

Француска Lyon
September 2019
Redovne studije
3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
ITECH Lyon

ИТЕЦХ инжењери производње текстила покривају многе индустрије које се баве производњом текстилних материјала, као и различите апликације: медицина, грађевинарство и грађе ... [+]

ИТЕЦХ инжењери производње текстила покривају многе индустрије које се баве производњом текстилних материјала, као и различите апликације: медицина, грађевинарство и грађевинарство, спортска опрема, аутомобилска индустрија, ваздухопловство, опрема и одећа.

Он прати развој производа, од менаџмента до организације производње. Курсеви током 3 године се одвијају на 2 различита места ИТЕЦХ: у главном кампусу у Лиону иу Роанну (1х15 из Лиона) гдје се налази Одјел за текстила.... [-]

Француска Lyon
September 2019
Redovne studije
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
ITECH Lyon

ИТЕЦХ инжењери производње текстила покривају многе индустријске индустрије које се баве производњом текстилних материјала, као и различите апликације: медицинска, грађеви ... [+]

ИТЕЦХ инжењери производње текстила покривају многе индустријске индустрије које се баве производњом текстилних материјала, као и различите апликације: медицинска, грађевинска и нискоградња, спортска опрема, аутомобилска, ваздухопловна, опрема и ... одећа.

Он прати развој производа, од менаџмента до организације производње.

Пријем за студенте ван Француске

1. година уписа: дипломске студије из хемије (дипломски или еквивалентни, 180 ЕЦТС) Задовољан ниво на француском језику: Б2 ЦЕРФ интервју са ИТЕЦХ... [-]

Француска Lyon
September 2019
Redovne studije
3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
ITECH Lyon

Од 2014. године, ИТЕЦХ сада нуди француским и страним студентима да прате хемију формулације на енглеском језику. са стипендијама за победу. ... [+]

ITECH Lyon : Европска хемија формулације

Јединствени инжењерски програм на енглеском језику

ИТЕЦХ и ЦЕПЕ (Европски савет за боје, штампарске боје и индустрија боја) нуде НОВИ Европски мастер програм за боје и боје (инжењерски степен).

Основна хемија формулације коју нуди ITECH Lyon обухвата многе аспекте полимерних наука како би се произвеле сложене комбинације примењене на пољу боја, мастила, лепкова, козметике и многих других формулисаних производа. Уз основну хемију и физику, практична знања и вештине пословања и менаџмента, целокупан ниво захтева високу потражњу за индустрију боја, што показује обећавајуће могућности за каријеру младих инжењера.... [-]

Француска Lyon
September 2019
Redovne studije
3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
ITECH Lyon

Формулација Хемија омогућава израду сложених полимерних комбинација у циљу стварања лепкова, мастила, боја или козметике. ... [+]

Формулација Хемија омогућава израду сложених полимерних комбинација у циљу стварања лепкова, мастила, боја или козметике.

Љепила која су увијек невидљива и присутна не само да се ограничавају на ширу јавност: она су неопходна у многим различитим областима као што су опремање, медицинска протетика, мостови, авионске конструкције, кућни апарати, итд.Мастила су свуда: у штампи наравно, али иу амбалажи, електронским уређајима итд.Боје морају комбиновати много различитих особина: непропусне и декоративне за зидове, нетоксичне за храну, и намештај, комплекс за аеронаутику итд.Козметика, која се одвијала од времена и спомен обиљежја, повезује изузетно ригорозна санитарна ограничења која захтевају детаљно познавање хемије и полимера за свакога ко се бави том доменом.... [-]
Француска Lyon
September 2019
Redovne studije
3 - 3 
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
ITECH Lyon

Инжењери ИТЕЦХ разликују се од оних из других хемијских школа кроз напредак у производњи пластичних материјала, на врху темељних знања. ... [+]

Инжењери ИТЕЦХ разликују се од оних из других хемијских школа кроз напредак у производњи пластичних материјала, на врху темељних знања. ИТЕЦХ инжењери производње пластике допуњују њихову специјалност са аспектима других великих произвођача: премазивање различитих пластичних материјала (Формулација Хемија); композитни материјали који се користе у транспорту, спорту и слободно време, и геотекстила (текстилни материјали). Од хигијене до аеронаутике, аутомобила до спорта, многи сектори користе пластичне производне инжењере који могу да раде толико са добављачима сировина, као и са "формулаторима".... [-]

Француска Lyon
September 2019
Redovne studije
3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

ITECH Lyon: The Colour of Money

Bienvenue à l'ITECH

ITECH LYON
Address
ITECH LYON 87 chemin des mouilles ECULLY cedex
69134 Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Француска
Vebsajt
Telefon
+33 4 72 18 04 80