Read the Official Description

ЕСПОЛ, вишејезична и мултикултурална школа

Политичка наука је дисциплина коју покреће изврсност која нуди атрактивне изгледе за каријеру са снажним међународним изгледима. Испуњавајући ову амбицију, ЕСПОЛ, European School of Political and Social Sciences , нуди интердисциплинарно образовање усмјерено ка политичким каријерама и Европи. Као насљедник Школе друштвених и политичких наука насталих у Католичком универзитету у Лиллеу 1894. године, ЕСПОЛ наглашава људске вриједности и етику одговорности - неопходне квалитете за остваривање властитог пута у данашњем свијету.

Његови двојезични курсеви француско-енглеског језика пружају оригиналну и иновативну платформу за подучавање политичких наука.

Дипломске и магистарске дипломе дају ЕСПОЛ-у дипломанте кључеве за успјех на све конкурентнијем тржишту рада: теоријско знање и креативност, професионалност и интелектуална знатижеља, компетенције и осјећај за иницијативу.

Еуропски, вишејезични и у корак са својим временом, ЕСПОЛ Вам пружа потребне вјештине за успјешан улазак на тржиште рада у Еуропи и шире!

ЕСПОЛ се заснива на три основна принципа:

 • Учити
 • Истраживање
 • Друштвени рад

Католички универзитет у Лиллеу

Историја Католичког универзитета у Лиллеу почела је 1875. године са својих пет оснивачких факултета, који су од тада дали инструкције многим генерацијама студената да их воде кроз друштвене, политичке и економске промјене на регионалном, националном и међународном нивоу.

Католички универзитет у Лиллу је такође састављен од додатних школа и института, укључујући ЕСПОЛ (политичке науке), ИСЕА (рачуноводство), Одељење за етику и филозофију и ИУ2С (здравствена управа). Мисија коју су усвојили факултети Католичког универзитета у Лиллеу је обука наших студената да постану високо квалифицирани, креативни и флексибилни професионалци, као и активни и одговорни грађани. У остваривању овог циља, кроз своје основне активности у подучавању, истраживању и служењу друштву, факултети остају увијек позорни на свијет око себе и спремни да се прилагоде. Њихова примарна амбиција је да створе идеално окружење за ученике да постану главни актери свог образовања и да буду одговорни грађани, са хуманистичким вредностима и тежњом за изврсношћу. То су од непроцјењиве вриједности за успјешан улазак на тржиште рада.

Предности које нуде факултети:

 • Сви курсеви су прилагођени тренутним трендовима на тржишту рада
 • Помоћ у изградњи пројекта каријере
 • Персонализовани надзор у вишим студијама
 • Центар за каријеру и стажирање за помоћ студентима на тржишту рада
 • Могућност учења у иностранству за све ученике да науче о другим културама и методама учења (Ерасмус, Одјел за међународне односе.)
 • Богат студентски живот са многим удружењима (култура, спорт, добротворне организације, итд.) Који су већ неколико генерација активни на једном од најбољих универзитета у Француској
 • Услуге за олакшавање свакодневног живота (услуге становања, кафетерије, спорт, клубови итд.)
 • Услуге подршке (социјалне услуге, грантови
 • Пажња према потребама ученика и дељење хуманистичких вредности
 • Мреже Алумни заједнице
 • Фундаментална и примијењена истраживања посвећена његовању знања и вјештина за стварање, иновирање и развој.

Долазни студенти

Сваке године ЕСПОЛ прима око 30% страних студената, путем програма размјене или у оквиру Програма европске политике. Важно нам је да се сваки студент осећа интегрисано и ужива у времену проведеном у ЕСПОЛ-у, као иу овом новом окружењу. Да би се постигао овај циљ, наши међународни студенти могу користити неколико услуга и уређаја, као што су уред за међународне послове, студентске асоцијације и водичи.

Пратећи овај линк, наћи ћете Међународни водич за студенте који вам може помоћи у вашем новом животу.

Интернатионал Студент Гуиде

Студентски живот

„ЕСПОЛ снажно подстиче иновативне и професионално оријентисане студентске иницијативе (креирање школских новина, организација округлих столова о недавним политичким догађајима, обука у јавном говору, састанци и дебате о актуелним темама) тако што ће студентима пружити подршку да развију своје идеје и осмисле своје пројекте . ”

ОЛИВИА БАРАН

Шеф комуникације и студентски живот

Живот у заједници

БДЕ

Студентска унија, позната као “БДЕ” (француски за Буреау дес Етудиантс), представља студенте у односу на школску управу. Улога БДЕ је и да учествује у животу школе, кроз различите иницијативе и активности (забаве, предавања, путовања и разонода, хуманитарне акције и тако даље).

ЕСПОМУН МОДЕЛ УЈЕДИЊЕНЕ НАЦИЈЕ

Делегација МУН-а је друштво које су основали ученици ЕСПОЛ-а у циљу представљања школе на различитим састанцима МУН-а који су организовани широм Европе. Делегација је, наравно, отворена за све ЕСПОЛ студенте заинтересоване за овај пројекат!

ЦОСМОПОЛ

Основано 2015. године, сврха овог друштва је да интегрише стране студенте који стижу у ЕСПОЛ. Како? Организовањем „буддиес система“, упознавање студената са регионом и француском културом и помоћ у административним процедурама по њиховом доласку у Француску.

Контакт: цосмопол.ассо@гмаил.цом

ЕСПОЛ'АРТ (канцеларија за уметност)

ЕСПОЛ'арт је школа задужена за умјетничке активности. Она промовише културни живот у школи кроз активности као што су позориште, сликарство или филм.

ВОКС ЈУВЕНИС

Друштво “Вок Јувенис” организује дебате и политичке расправе међу студентима, али и са учешћем људи који су активни у политичком животу, који говоре о свом искуству и како политика данас функционише. Све у атмосфери без идеологије.

РЕВОЛТЕ-ТОИ ЕСПОЛ

“Револте-тои Еспол” је студентско друштво које промовише Уметност ораторија у сарадњи са “Француском федерацијом за дебате”. 30 активних чланова "Револте-тои Еспол" организује вежбе и тренинге сваке недеље како би припремили Куп Француске и Светско првенство.

Отворен за све, "Револте-тои Еспол" је подржао мото "ФФД": "говорници су направљени, а не рођени".

БДС (спортска канцеларија)

Спортска канцеларија ЕСПОЛ-а задужена је за спорт и физичку активност. Редовно се организују разне активности, укључујући џогинг, фудбал и клизање. БДС ЕСПОЛ такође ради у координацији са другим спортским уредима као и са Универзитетом за промоцију спорта унутар сваке институције. “Менс Сана ин цорпоре сано” је мото БДС ЕСПОЛ-а.

УНИЦЕФ ЕСПОЛ ЦАМПУС ЦЕНТЕР

Ово друштво је заговарачка група за дјечја права, званично лансирана на почетку академске године 2015-2016. Његова примарна сврха је да допре до најшире могуће јавности кроз заговарање и прикупљање средстава. Његове иницијативе имају различите форме према околностима: предавања, изложбе, модне ревије и тако даље. Свако је слободан да дође и предложи идеју. Слободно нам се обратите ако желите да нам се придружите или једноставно повремено пружите помоћ.

Контакт: Хелене Одиер хел.одиер@хотмаил.фр

ЕУРОПЕАН ЦЕНТЕР

Европски центар је основан како би побољшао студентски живот и подстакао студентску дебату о питању Европе. Вођен од стране ентузијастичног тима са великим интересовањем за изазове развоја ЕУ, Европски центар тежи да буде место свести, дискусије и размене. Предавања, такмичења у постерима и чланцима, студентске дебате, састанци са актерима живота и догађаја Европске уније у средњим школама. Има нешто за свакога!

АЛУМНИ ЕСПОЛ

У јуну 2015. ЕСПОЛ је прославио своју прву годину дипломирања. У мају 2015. године ови „будући алумни“ су покренули иницијативу за стварање Алумни удружења „Алумни ЕСПОЛ“, које су инаугурисали крајем године академске свечаности. Алумни ЕСПОЛ има за циљ умрежавање бивших ЕСПОЛ ученика и посебно одржавање веза са школом. Ови први ЕСПОЛ дипломци остају чврсто везани за своју школу и брину се о њеној будућности.

Контакт: алумниеспол@унив-цатхолилле.фр

Лил, студентски град по дефиницији

Лил и његових 87 општина формирају прекогранични, космополитски и еклектички европски град са више од милион становника. На раскршћу Европе, Лилле се налази 1 сат од Париза, 40 минута од Брисела и 90 минута од Лондона возом.

Лил, млад и динамичан град

Са више од 100.000 студената, Лилле је један од најмлађих градова у Француској: 36% становништва је испод 25 година. Штавише, један становник од два подручја око Католичког универзитета у Лиллеу, четврти Ваубан, има мање од 25 година.

Као културна метропола, Лилле одзвања умјетничком активношћу: Лилле Опера, Лилле Натионал Орцхестра, позоришта, Балет ду Норд и многи музеји.

Сваке вечери, град предлаже више од 100 различитих догађаја. Поред тога, Лилле има преко 20 позоришта!

Метрополис у срцу Европе

Лил је удаљен само 1 сат од Париза, ТГВ, 30 минута од Брисела и 90 минута од Лондона. Стабилно међународно гледиште града огледа се у организацији бројних међународних догађаја, као што су Свјетски форум, лилле3000, УЕФА Еуропа Леагуе и стварно позната Брадерие де Лилле у септембру која сваке године доноси око 3 милиона људи из свих крајева свијета. у свету и који потиче из 12. века!

Архитектонско наслеђе

Као град уметности и историје, Лил је сачувао многе објекте из своје прошлости који сведоче о широким уметничким утицајима од средњег века до индустријског развоја 19. века. Од готике до класичне, фламанске ренесансе и сецесије, његова нетипична архитектура је ужитак за очи!

Programs taught in:
француски
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

Master

European School of Political and Social Sciences

Осим што је апсолутни приоритет за владе широм свијета, чини се да је сигурност колонизирала наш језик једнако као и наш свакодневни живот. Ниједан дан не пролази без пол ... [+]

Мастер у међународној сигурности

Политика насиља и неизвесности

Осим што је апсолутни приоритет за владе широм свијета, чини се да је сигурност колонизирала наш језик једнако као и наш свакодневни живот. Ниједан дан не пролази без политичара и медија који спомињу још један „сигурносни проблем“. Мастер програм међународне безбедности пита шта нам то говори о нашем савременом свету и да ли је наш свет заиста постао опаснији и неизвеснији него раније.... [-]

Француска Lille
September 2019
Redovne studije
4 семестра
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
European School of Political and Social Sciences

Храна и пољопривреда су области у којима се појављују велики глобални изазови. Предвиђа се да ће 2050. године свјетска популација порасти на 10 милијарди људи; и сви мора ... [+]

Мастер у политици хране

Политика једења и производње хране

Храна и пољопривреда су области у којима се појављују велики глобални изазови. Предвиђа се да ће 2050. године свјетска популација порасти на 10 милијарди људи; и сви морају да једу. Питања везана за организацију и регулацију нашег пољопривредно-прехрамбеног система су инхерентно политичка. Оне укључују производњу, дистрибуцију, приступачност и потрошњу хране, као и питања која се односе на јавно здравље, одрживост, добробит животиња, сиромаштво, науку и технологију и трговину.... [-]

Француска Lille
September 2019
Redovne studije
4 семестра
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

Remise des diplômes ESPOL - Promotion Anna Lindh

European School of Political and Social Sciences
Address
60 boulevard Vauban
59016 Lille, Hauts-de-France, Француска
Vebsajt