AgroSup Dijon

Uvod

Pročitajte zvanični opis

О Универзитету

Универзитет "Боургогне Францхе - Цомте" је рангиран на 2. најбољем француском универзитету у области прехрамбених наука (Схангаи, 2017). Већина предавача и научника укључених у мастер програм су чланови истраживачке јединице за прехрамбене и микробиолошке процесе (УМР ПАМ). Истраживачки центар ПАМ игра главну улогу у научном и технолошком напретку у области хране и вина. Заједнички научни фокус свих чланова је да разумеју физичке, хемијске и биолошке појаве које одређују квалитет хране са амбицијом развоја нових производа и нових процеса хране. Поред педагошког тима укључени су и међународни позвани предавачи.

Финансирање и школарине

Као интернационални постдипломац имате користи од ниских школарина у Француској и имате приступ широком спектру финансијских програма (грантови од И-СИТЕ УБФЦ, ЕРАСМУС, француске амбасаде, АУФ стипендије, итд.). Такође можете да се пријавите за финансирање од Университе Боургогне Францхе - Цомте (25 грантова у 2017. години).

Услови за упис

Кандидати морају имати диплому или еквивалент (180 ЕЦТС) у биологији, прехрамбеној науци, хемији, физичкој хемији или инжењерској науци. Они који су завршили мастер или еквивалент (240 ЕЦТС) који се односе на биологију, хемију или физичку хемију могу директно ући у другу годину.

Кандидати треба да имају добро познавање енглеског језика (захтева се Б2).

Каријера

Циљ овог магистарског студија је да пружи студентима компетенције и вештине везане за посао за каријеру као лидер истраживачког пројекта у академским лабораторијама, истраживачким институтима или Р

Кључне статистике

AgroSup Dijon обухвата преко 1500 људи:

  • 1030 студената
  • 474 запослених (стално и под уговором), од којих 103 су предавачи

Курсеви

  • 2 специјализована инжењерска диплома
  • 3 напредне специјалистичке дипломе
  • 11 Мастер је коорганизован са другим академским институцијама
  • 5 професионалних Бацхелор'с
  • Бац Про, Бац Тецхно и БТСА ("ФОАД" учење на даљину)

Структура

  • 4 наставна одељења
  • 1 институт посвећен образовању и професионализацији: Едутер
  • 1 центар посвећен учењу на даљину
  • 1 документациони центар: Медиадоц
  • 1 центар експерименталног рада на тркачким корпама

Истраживање

  • 5 истраживачких јединица, у потпуности истраживачки или са мешовитим активностима
  • 2 одвојене унутрашње јединице
  • 1 домаћин тим

Мреже

  • Мрежа преко 5500 радника
Ova škola nudi programe:
  • енглески језик

Pogledajte master programe »

Programi

Ova škola takođe nudi:

Master

Мастер микробиологија и физичкохемија за храну и вино Процеси

Студије на универзитету / кампус 2 године September 2018 Француска Dijon

МП2 је 2 године студија магистарских студија са међународним истраживањем на пољу међународних истраживања усмерених на микробиологију и сродне процесе и AgroSup Dijon примену на прехрамбене и винске процесе, које нуди Универзитет Бургунди - Францхе-Цомте и AgroSup Dijon . Овај мастер има за циљ обучавање будућих истраживача и менаџера прехрамбене и винске науке и индустрије. [+]

О магистарском степену

МП2 је 2 године студија магистарских студија са међународним истраживањем на пољу међународних истраживања усмерених на микробиологију и сродне процесе и AgroSup Dijon примену на прехрамбене и винске процесе, које нуди Универзитет Бургунди - Францхе-Цомте и AgroSup Dijon . Овај мастер има за циљ обучавање будућих истраживача и менаџера прехрамбене и винске науке и индустрије.... [-]


Мајстори физиолошких и психолошких детерминанти избора хране

Студије на универзитету / кампус 2 године September 2018 Француска Dijon

Фактори избора хране варирају у зависности од животне фазе, уз све већи утицај глобализације и напредних технологија, постаје важно за индустрију и истраживање како би разумели зашто људи једу оно што једу. [+]

Фактори избора хране варирају у зависности од животне фазе, уз све већи утицај глобализације и напредних технологија, постаје важно за индустрију и истраживање како би разумели зашто људи једу оно што једу.

Дођите и истражите са нама ово питање: Који фактори су укључени у изборе људи?

П²фоод је 2 године студија магистарског студија на пољу међународних истраживања усмерен на физиолошке и психолошке детерминанте избора хране, предложени од стране Универзитета Бургунди - Францхе-Цомте и AgroSup Dijon .... [-]


Snimci

Welcome to Dijon

L'accueil des étudiants internationaux à AgroSup Dijon - Témoignage de Max

L'accueil des étudiants internationaux à AgroSup Dijon - Témoignage de Fernanda