École Polytechnique

Uvod

Pročitajte zvanični opis

École Polytechnique је водећи француски институт који комбинује врхунска истраживања, академике и иновације на врхунцу науке и технологије. Њен курикулум промовира културу изврсности са снажним нагласком на науку, усидрену у хуманистичке традиције. Школа производи друштвено одговорне професионалце који се одликују у водећим комплексним и иновативним пројектима.

Стратегија и мисија

У данашњој клими жестоке економске конкуренције, иновација је једини пут ка просперитету. École Polytechnique тренира лидерима са солидним позадинама у мултидисциплинарној науци кроз довољно изложености како пословном, тако и истраживачком свету.

ДНК École Polytechnique : вера у иновације, покретачка снага просперитета

École Polytechnique основан је 1794. године, период који је обележен не само политичким и економским преокретом већ и крајем доба просветитељства. Током овог јединственог тренутка у историји, Одбор за односе са јавношћу је предвидео будуће примјене бројних научних и техничких открића које су се десиле током 18. вијека и покренуле индустријску револуцију. Он је повјерио Гаспард Монге, Лазаре Царнот и неколико других научника, упућујући, путем конкурентног процеса запошљавања, најбоље умове свог времена и предавање науке у корист Француске републике.

Године 1804. Наполеон је потврдио улогу Политехника у служењу нације додјељивањем војног статуса École Polytechnique и дајући школи свој мото:

"Поур ла Патрие, Лес Сциенцес ет ла Глоире" (За домовину, науку и славу).

Сада, на почетку 21. века, још један геополитички, економски и еколошки проблем, као и бројне револуционарне технологије, École Polytechnique одржава исто филозофско језгро. Одличан бранилац идеје да је иновација једина покретачка снага колективног просперитета, универзитет је значајан допринос промоцији продуктивног, економског и научног развоја.

École Polytechnique производи и дели мултидисциплинарна знања највишег нивоа

Као установа високог образовања, она се, наравно, бави поделом најсавременијих знања у корист својих ученика, изабраних на основу критеријума изврсности за које је позната.

Међутим, École Polytechnique ствара знање, јер су његови професори и наставници и истраживачи. Има око двадесетак лабораторија које су уско повезане са француским националним истраживачким институцијама и посвећене престижној међународној сарадњи. Циљ ових лабораторија је постизање резултата у облику права интелектуалне својине и публикација у водећим часописима у фундаменталном и примењеном истраживању.

École Polytechnique цредо је да буде мултидисциплинаран иу настави и истраживању. Структурисано око десет научних дисциплина, укључујући хуманистичке и друштвене науке, тренутно се истражује на осам тема које укључују сарадњу између лабораторија. Овакав модел произлази из запажања да су плодне иновације које друштво прихвата рођено од конфронтације и сарадње дисциплина, укључујући филозофију.

École Polytechnique служи друштву, компанијама и студентима

У информисаном и мобилном друштву, данашњи најбољи студенти широм свијета могу изабрати било који број универзитета. Високо образовање је међународно такмичење и има сопствени удио конкурената - који су често партнери - а финансијска средства, како јавни тако и приватни извори, су значајна.

У овом подстицајном окружењу, École Polytechnique 'а циљ је да буде препозната од стране изузетним студентима из целог света као институције где могу да стекну основна знања и стручности и добије приступ мрежи бивших ученика вхицхвилл им омогућити да имају професионални живот у складу са својим амбицијама.

На тај начин универзитет развија своје активности намијењене компанијама које доносе вриједност. Надамо се да ће им понудити резултате истраживања и развоја.

Коначно, École Polytechnique не заборавља своју улогу у друштву. Улога универзитета за ширење знања није ограничена на истраживачке публикације и сада се простире на онлајн учење путем Формација ен Лигне Оувертес а Тоус (онлајн обуке за све који су отворени за све). Његов утицај на заједницу може бити више од образовног и научног нивоа; већ своје акције за промоцију стварања бизниса.

Вредности за комплетно знање

Л'Кс се не решава само за стварање знања. Она тежи развоју вриједности у својим студентима и истраживачким професорима.

Наука и савјест: Култ интегритета и смјерница за јавни интерес дио су његове дубоко укорењене културе. Више, École Polytechnique је отворен за свет и са ентузијазмом поздравља нова искуства.

Универзитет сада обавља свој посао као важан, а то је смелост и предузетнички дух, као и друга средства за пословање у свету који се осмехује тимовима који су агилни и спремни да ризикују.

Поносан на своју прошлост, л'Кс је посвећен томе да се научни, технолошки и индустријски револуције могу у 21. веку.

Грађански ангажман

Превазилажење главних друштвених изазова је интегрално за историју и традицију École Polytechnique , у потрази за изврсношћу, напретком и науком. Са перспективом прихватања и приступачности, школа је посвећена политици одрживог развоја и друштвене одговорности.

Претварање разноликости у снагу представља главну амбицију École Polytechnique , која подржава једнаке могућности. Да би се суочио са овим изазовом, École Polytechnique је створио Центар за разноликост и успех који координира све различите активности и програме на кампусу који су развијени да промовишу једнаке могућности. Ове активности укључују неколико различитих кључних група и учесника.

École Polytechnique је једно од четири пилот локације за одрживи развој које је одабрао Министарство одбране. Енергетска ефикасност и очување животне средине су централни за своје пословање.

Од 2010. године, École Polytechnique је настојала да формулише своју стратегију одрживог развоја кроз стварање Одбора за одрживи развој. Ова комисија учествује у смерницама "План Верт" које је поставила Конфедерација дес Грандес Ецолес (ЦГЕ). Његове активности покривају 5 главних области: академике, истраживања, животна средина, транспорт, и студентски клубови.

rangiranje

École Polytechnique је најбоља француска инжењерска школа која је конкурентна на националном и међународном нивоу.

Н ° 1 Најбољи француски Грандес Ецолес у науци и технологији

Све француске ранг листе комбиноване

Л'Усине Ноувелле

Л 'Етудиант

13 најбољих европских универзитета

КС Ворлд Университи Ранкингс 2015/2016

Број 3 светских најбољих малих универзитета

Тимес Хигхер Едуцатион 2016

Н ° 6 Широм света међу високошколским установама у погледу добитника Нобелове награде међу својим дипломцима

Према рангирању објављеном у Природи

Број 6 најатрактивнијих институција у свету за послодавце

КС Градуате Ранкингс за запошљавање 2017

Број 22 Најбољи универзитет у смислу запошљивости студената
Тимес Хигхер Едуцатион 2017

Број 16 Топ 150 Већина међународних универзитета широм света

Тимес Хигхер Едуцатион 2017

# 115 Топ 1,000 универзитета у свијету - Рангови универзитета Универзитета Тимес Тимес 2018

Тимес Хигхер Едуцатион 2018

40 Топ 863 Већина међународних универзитета широм света

КС Ворлд Университи Ранкингс 2015/2016

Број 36 Топ 1000 најбољих универзитета широм света

ЦВУР (Центар за рангирање универзитета у свету) 2016

Н ° 66 Топ 750 најбољих универзитета у смислу међународних научних публикација

Тхе ЦВТС Леиден Ранкинг 2015

Ova škola nudi programe:
  • енглески језик
  • француски

Pogledati MSc programi » Pogledajte master programe » Pogledati Programi osnovnih studija »

Programi

Ova škola takođe nudi:

MSc

МСц Дата Сциенце Фор Бусинесс

Студије на универзитету / кампус Redovne studije 2 године September 2019 Француска Paris

Ецоле Политецхникуе и наш пословни партнер ХЕЦ Парис нуди двогодишњи заједнички програм из области "Дата Сциенце фор Бусинесс". Његов циљ је обука студената на подацима о подацима и пружити им вештине високог нивоа на технолошком, научном, стратешком и пословном нивоу. Наше удружење представља најбољи инжењеринг [+]

Двојни степен са ХЕЦ-ом

У данашњем свету трансформисања и конкурентности, компаније теже да остану испред тржишта и доносе најбоље информисане пословне одлуке. Улагање у иновативну технологију постало је неопходно.

Прикупљање и анализа података у реалном времену помаже компанијама да одреде нове тржишне трендове. Инвестирањем и имплементацијом великих система података постаје све више и више одзивно и ефикасно пословање, док гледају на њихове ризике.... [-]


Master

Градуате Дегрее ин Артифициал Интеллигенце

Студије на универзитету / кампус Redovne studije 2 године September 2019 Француска Paris

На ивици компјутерске науке и примењене математике, вештачка интелигенција (АИ) је стално растуће поље које су недавни напредови веома импресивни. [+]

преглед

На ивици компјутерске науке и примењене математике, вештачка интелигенција (АИ) је стално растуће поље које су недавни напредови веома импресивни. Његов циљ је стварање интелигентних агената или сопствених система за постизање тешких циљева, као што су доношење одлука или креирање задатака. Ово се може урадити користећи моделирање механизама знања и разлоговања и / или ослањање на статистичко учење (од Баиесиан модела до дубоког учења). Осим развијања ових метода, они траже конкурентске предности.... [-]


Диплома из области енергетике: научна технологија и менаџмент

Студије на универзитету / кампус Redovne studije 2 године September 2019 Француска Paris

Енергетска средина: научна технологија и менаџмент (СТЕЕМ) програм дипломске дипломе подстиче стварну техничку експертизу. Овај програм комбинује искуство управљања са првокласним инжењерингом и научним тренингом. [+]

Последњих година појавио се глобални консензус о ублажавању климатских промјена, који је завршио у децембру 2015. године паришким споразумом на 21. конференцији страна (ЦОП21). 195 земаља усвојило је први универзални, глобални споразум о климатским промјенама који је ограничио пораст глобалних температура од 2 ° Ц. Према томе, споразум би повећао ризик од климатских промјена за екосистеме и људску популацију. Будућност производње енергије.... [-]


Диплома у Интернету ствари: иновација и управљање

Студије на универзитету / кампус Redovne studije 2 године September 2019 Француска Paris

Интернет ствари: Иновација и менаџмент Дипломирани степен обухвата широкопојасни утицај дигитализације и повезаних објеката, на индустрију, пословање, технологију и друштво. Програм ИоТ-ИМ је јединствено свеобухватан степен заснован на шест тематских стубова: електроника, комуникација и софтвер, регулатива, економија, друштво и социологија. Током две године програм пружа својим студентима дубинско разумијевање ИоТ технологија и изазова. [+]

Од мобилних телефона до сатова, медијских платформи, комуналних решетки и медицинских уређаја, повезани објекти прожимају све нивое индустрије и технологије. Она све више дигитализује, подаци се генеришу, експлоатишу се и постаје све распрострањенији.

За компаније из 21. века, развијање стратегија и вјештина потребних да би њихови производи били компатибилни је императив како би избјегли властиту застарјелост. Али како су развијене те вештине?... [-]


Дипломирала је економију, аналитику података и корпоративне финансије

Студије на универзитету / кампус Redovne studije 2 године September 2019 Француска Paris

Програм економије, аналитике података и корпоративних финансија обучава студенте квантитативном методологијом и искуством из стварног света који су потребни за детаљну економску обуку. У принципу, економски степен, добићете и снажно схватање динамике технолошких иновација у пословном и организационом контексту. [+]

На основу École Polytechnique -овог врхунског извјештаја о изврсности у примијењеним наукама, економија, анализа података и корпоративне финансије диплома вам нуди јединствену прилику да стекнете потпун стратешки разумијевање нових и трансформирајућих тржишта на тржишту Индустрија 21. века.

Рад у свету константног тока

Са технологијом која прожима сваки сектор привреде, све веће брзине иновација могу довести до поремећаја на било ком нивоу индустрије. Корпоративни џанти се изненада могу наћи у паду, расељени метеорским растом нередовних новопридошлих - видјети Убер и Аирбнб-ов слични утицаји у њиховој преокупацији сектора транспорта и угоститељства.... [-]


Дипломирао на Екотехнологијама за одрживост и управљање животном средином

Студије на универзитету / кампус Redovne studije 2 године September 2019 Француска Paris

2-годишњи програм Екотехнологија за одрживост и управљање животном средином (ЕЦОСЕМ) комбинира искуство управљања са првокласним инжењерским и научним обукама. Ова диплома има за циљ производњу руководилаца пројеката и вођа тима који су у стању да се суоче са изазовима животне средине од иновативног одрживог развоја до управљања ванредним ситуацијама. [+]

У контексту који је обиљежено смањењем ресурса, глобалним околишним променама, дипломирани инжењер екологије за одрживост и управљање заштитом животне средине (ЕЦОСЕМ) има за циљ да подстакне техничку експертизу из стварног света из дијагнозе ресурса и иновативног инжењерства деполуције до интегративних стратегија за санацију и валоризацију.

У Ецоле Политецхникуе-овој дугој традицији мултидисциплинарног образовања, овај професионално оријентисан програм пружа дубинско разумијевање научних, индустријских и друштвених контекста одрживости и управљања животном средином. Развијена у сарадњи са међународно признатим научницима и стручњацима из индустријских истраживачких центара и академских тимова, дизајнирана је да задовољи захтеве широког спектра индустријских сектора, укључујући индустрију од старт-упа до водећих глобалних група и владиних агенција.... [-]


Дипломирао у паметним градовима и урбану политику

Студије на универзитету / кампус Redovne studije 2 године September 2019 Француска Paris

Програм паметних градова и урбанистичке политике пружа дубинско разумевање нових и трансформирајућих метрополитанских подручја и њихових конкурентних окружења. Током две године изградња студентског алата се користи за девет месеци индустријског стажирања. [+]

У све више глобалној економији, метрополитанска подручја су основне компоненте економске конкуренције и раста. Капитал, фондови рада, знање, инфраструктура и њихова дистрибуција унутар и кроз простор свемира играју главну улогу у економском развоју и просперитету метрополе.

Као што је истакао економиста, извештај америчке агенције "Броокингс Институтион" показује да "највеће светске економије од 300 метропола представљају 19% светске популације и скоро половина светског БДП-а. У протеклој деценији, приходи и радна мјеста су убрзано раштркали у урбаним срединама него њихови национални просеци ".... [-]


Ингениеур Политецхнициен Програм

Студије на универзитету / кампус Redovne studije 4 године September 2019 Француска Paris

École Polytechnique 'с Ингениеур Политецхнициен Програм је јединствен четворогодишњи програм: 3 године да се добије инжењерски степен и 1 годину да се добије диплома École Polytechnique . [+]

И опште и специјалистичке студије

École Polytechnique 'с Ингениеур Политецхнициен Програм је јединствен четворогодишњи програм : 3 године да се добије инжењерски степен и 1 годину да се добије диплома École Polytechnique .

Овај 4-годишњи курикулум пружа студенте:

Мултидисциплинарна научна обука даје широку научну базу (основне науке, инжењерство, друштвена економија).Људска, војна и спортска обука омогућавају студентима да развију своје вештине у понашању и релацији.Специјализовани курсеви са напредним научним радом.... [-]

Циберсецурити: Тхреатс анд Дефенсе Мастер

Студије на универзитету / кампус Redovne studije 2 године September 2019 Француска Paris

Циберсецурити се бави сигурношћу и интегритетом свих међусобно повезаних електронских уређаја који чине наш тренутни савремени живот, од великих компанија до појединаца. [+]

Циберсецурити: Тхреатс анд Дефенсе Мастер

Циберсецурити се бави сигурношћу и интегритетом свих међусобно повезаних електронских уређаја који чине наш тренутни савремени живот, од великих компанија до појединаца.

Критичне инсталације, укључујући сервере, индустријску аутоматизацију, нуклеарне електране, објекте рачунарства у облаку, па чак и основну инфраструктуру интернета, су под сталним нападом.... [-]


Snimci

École Polytechnique, a magical world

Behind the scenes at École Polytechnique

Kontaktirajte

Adresa ECOLE POLYTECHNIQUE Route de Saclay PALAISEAU Cedex
91128 Paris, Île-de-France, Француска
Vebsajt https://www.polytechnique.edu/en