Pročitajte zvanični opis

Од жељеза и челика наших железничких мрежа, потребних за превоз људи и робе, до злата и сребра који се користе у склопу мобилних телефона, потребних за преношење информација, материјали су од виталног значаја за савремени живот. Материјали су такође пресудни за трансформацију у економију која емитује мање гасова стаклене баште. Електричним возилима је потребан кобалт и литијум за пуњиве Ли-јонске батерије, фотонапонске и соларне панеле, а силиконске пумпе се могу користити и без вучних вјетроагрегата који захтевају ретке елементе за производњу обновљиве енергије.

Материјали су такође коначни. Паметни, кружни, ресурси ефикасни начини обезбеђивања снабдевања примарним и секундарним материјалима за европску индустрију и привреду су на потражњи. Потребни су нам људи са правим знањем, вештинама и ставовима да пионир ове транзиције. Наши ЕИТ означени програми припремају ученике да буду део рјешења!


ЕИТ РавМатериалс је у могућности да понуди ученицима јединствену прилику да учи у динамичном окружењу, фокусирајући се на стварне изазове.

ЕИТ РавМатериалс покреће и финансира ЕИТ (Европски институт за иновације и технологију), тијело Европске уније. Ознака ЕИТ је сертификат квалитета који се додељује само одличним образовним програмима на нивоу мастер и докторских студија.

Као студент ЕИТ РавМатериалс означеног програма, биће део највећег европског партнерства за сировине - са више од 120 кључних и придружених партнера и 180 партнера из више од 22 европске земље које долазе из високог образовања, истраживачких институција и индустрије. Као студент ЕИТ ознаке, имат ћете прилику да постанете део оволиког партнерства као и шампион и допринесете ЕИТ РавМатериалс циљу проналажења нових, иновативних рјешења за осигурање одрживог снабдевања сировинама у ланцу вриједности - од истраживања , рударства и екстракције, прераде минералних сировина, рециклаже и развоја кружних економских стратегија.

ЕИТ РавМатериалс има за циљ подизање нове генерације иноватора у Европи опремљеним потребним предузетничким мишљењем за дизајнирање и пружање рјешења. Такође ћете добити прилику да сарађујете на међународном нивоу да бисте развили креативна и одржива решења за притисак на ресурсне и друштвене изазове.

Укратко, то је сјајна прилика да постанете глобални мењач игара, добијете знање, вештине и искуство које послодавци траже у будућим дипломцима и постану део студентске заједнице РавМатериалс Ацадеми Лабел.


ЕИТ РавМатериалс Означени програми вам нуде

 • Плацање стажирања у водећим европским компанијама
 • Знање да постане стручњак у одређеној сировинској дисциплини, заједно са прегледом читавог ланца вредности сировина
 • Европска мобилност - студирати у најмање две европске земље
 • Иновативно "учење кроз рад", курсеви засновани на изазовима који се фокусирају на стварне проблеме
 • Чланство у ЕИТ етничкој заједници
 • Курсеви дизајнирани да негују почетне идеје у акцелераторима и инкубаторима
 • Студијски обиласци и обиласци посета компанијама и индустријским локацијама
 • Нови начини учења - онлине курсеви, виртуелна и повећана реалност и МООЦ
 • Модули курса посвећени вештинама и компетенцијама предузетништва и иновација
 • ЕИТ РавМатериалс Подршка иновацијама: такмичења за бизнис планове, иновације боотцампс, финансирање семена
 • ЕИТ РавМатериалс летње школе и интердисциплинарни курсеви


Финансијска подршка ученицима

Академија РавМатериалс нуди стипендије до 9.000 евра по студенту који жели да настави мастер програм, уз додатну финансијску подршку за учешће студената на конференцијама, летњим школама и другим догађајима. Додатне могућности стипендирања доступне су за одабране програме кроз национална или европска тијела финансирања.


ЕИТ РавМатериалс Алумни Ассоциатион

Главна предност проучавања програма означеног ЕИТ РавМатериалсом је чланство у искључивој ЕИТ РавМатериалс Алумни Ассоциатион. Ово окупља учеснике из читавог спектра активности ЕИТ РавМатериалс-а, укључујући мастер и докторске програме, старт-уп, такмичења за пословне идеје и курсеве стручног усавршавања. Асоцијација се бави различитим талентима и искуством у заједници ЕИТ РавМатериалс-а да својим члановима дају могућности умрежавања и професионалног развоја не само у оквиру сировина, већ и путем пружања веза путем ЕИТ-а ширим ЕИТ Алумни. Ово окупља колеге из заједница иновативних сировина, климе, инноенергије, дигиталних производа, хране и здравља за развој иновативних рјешења за друштвене изазове и подршку професионалном развоју својих чланова.

Programi se održavaju na:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

MSc

EIT RawMaterials Academy EMerald

Програм ЕМЕРАЛД Мастер је створен како би одговорио на хитну потребу коју је Европска унија изразила да створи Европу која је ефикасна за ресурсе. Како је ЕУ препознала з ... [+]

Додијељена је ознака ЕИТ-а 2016. године

Изазов

Програм ЕМЕРАЛД Мастер је створен како би одговорио на хитну потребу коју је Европска унија изразила да створи Европу која је ефикасна за ресурсе. Како је ЕУ препознала значај минералних и металних ресурса у нашој савременој економији, схватила је и да су сировинске индустрије суочене са недостатком критичних вјештина.

Програм ЕМЕРАЛД Мастер има за циљ да обучава нову генерацију инжењера са подузетничким мишљењем и глобалном визијом ланца вриједности, чиме се извлачи минерална и метална средства на почетку круга који се завршава прикупљањем производа за крај живота и опоравак драгоцених материјала из урбаних рудника (кружна економија). Дакле, Мастер курс ће се фокусирати на два аспекта:... [-]

Финска Espoo Белгија Liège Француска Metz Шведска Luleå Немачка Freiberg  + 6 Više
September 2019
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Address
Espoo, Финска
Address
Stolberg (Rhineland), North Rhine-Westphalia, Немачка
Address
Delft, South Holland, Холандија
Address
Bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Француска
Address
Darmstadt, Hesse, Немачка
Address
Grenoble, Auvergne-Rhône-Alpes, Француска
Address
Liège, Walloon Region, Белгија
Address
Metz, Grand Est, Француска
Address
Luleå, Norrbotten County, Шведска
Address
Freiberg, Saxony, Немачка
Address
Ghent, Flanders, Белгија
Address
741 45 Alsike, Uppsala County, Шведска
Address
Leuven, Flanders, Белгија
Address
8700 Leoben, Styria, Аустрија
Address
Trento, Trentino-South Tyrol, Италија
Address
Milan, Lombardy, Италија