Silliman University

Uvod

Pročitajte zvanični opisСви врхунски универзитети у земљи би се похвалили квалитетним образовањем. Силлиман се не разликује. Али, док се придружи угледу на престижним филипинским универзитетима, понизан је поклон локације која доприноси допуну природног окружења академском учењу - једној од карактеристика које Силлиман чини одвојеним од осталих.

Силлиман кампус је постављен на више од 300 стабала акација, јединствено је обухваћен између погледа на планине Цуернос де Негрос у својој позадини и Висајског мора на свом предњем делу. Камп у 62 хектара нуди закрпе зеленила на којима се негују лични односи, олакшава духовна исхрана и редефинише концепт квалитетног студентског живота.

Универзитет Силлиман је таложно лонац културе и религија. Од укупне популације више од 9.000, преко 300 су међународни студенти из 23 различитих земаља. Његова повезаност са Уједињеном Црквом Христом на Филипинима као протестантским универзитетом никада није била препрека остваривању верских слобода. Већина студената Силлимана су римокатолици и добар број су муслимани из Минданао.

Универзитет се налази у шармантном граду Думагуете, који је назван " Град нежних људи ", сат времена авионом из Маниле и четири сата вожње бродом из Цебу. Силлиман успева у граду где је стрип ресторана који нуде добру храну дуж булевара и где све што је потребно студенту је само бацање камена. Понудићи жељно окружење за одлазак у пензију, град не остаје напредак. Можете пронаћи инфраструктурне развоје и пословање који се развијају у знак подршке граду "Университи Товн".

Живот у кампусу се врти око мотива Виа, Веритас, Вита (Христа је Пут, Истина, Живот). Силлиманова мисија је да развије целу особу у хришћанском контексту иу здравом окружењу. Од ученика се очекује да своје образовање обављају у служби другима - још један знак који разликује Силлиман од других институција високог образовања.

Такође је погодан живот у стамбеном кампусу који одваја Универзитет Силлиман поред осталих водећих универзитета на Филипинима. 12 редовних и задружних спаваоница пружају дом далеко од куће за студенте Силлимана који долазе изван Думагуетеа. У студентским домовима ученици припадају породици, део веће заједнице Силлимана. Признање за овај осећај заједнице је "Силлиман Спирит" - атмосфера личне блискости, топлине, пријатељства и забринутости.

Институционалне разлике

Силлиман је једна од изабраних високошколских установа у земљи која је Комисији доделила аутономни статус за високо образовање. Иста владина агенција је такође именовала Силлимана за Центар изврсности у образовању и васпитању у здравственој њези и Центру за развој из биологије, образовања информатике и рачуноводства.

Уз подршку Америчке агенције за међународни развој , Силлиман је центар изврсности у управљању обалним ресурсима . Програм заједничког управљања обалним ресурсима у заједници инспирисао је препознавање острва Апо из града Дауина као једне од најбољих ронилачких места на свијету.

Као и други врхунски универзитети, Силлиманови академски програми подвргавају редовној оцени од стране било које од агенција за акредитацију: филипинско удружење акредитација школа, колеџа и универзитета, удружење школа, колеџа и универзитета - Агенција за акредитацију, Инц. и Асоцијација теолошког образовања у Југоисточна Азија.

Одржава везе на заједничком истраживању и размени факултета и студената са универзитетима у Сједињеним Државама и Азији, уз снажне везе са Уједињеним одбором за хришћанско високо образовање у Азији (УБЦХЕА) и међународним развојним организацијама. Најдужи програми размене студената су са три јапанска универзитета: Интернационални хришћански универзитет, Универзитет Феррис и Универзитет Схикоку Гакуин.

Ova škola nudi programe:
  • енглески језик

Pogledati MA programi » Pogledati MSc programi » Pogledati Health BScs » Pogledati BA programi » Pogledati BSc programi »

Programi

Ova škola takođe nudi:

MA

Мастер оф Артс ин енглисх мајора креативног писања

Студије на универзитету / кампус Redovne studije 2 године November 2019 Филипини Dumaguete

Студенти смер креативно писање може да одлучи да поднесе креативан рад (песме или приче; представу или роман) као своје тезе. [+]

Студенти смер креативно писање може да одлучи да поднесе креативан рад (песме или приче; представу или роман) као своје тезе. Значајан критички увод у таквом тезе је углавном потребно.

Свеобухватно испитивање

Сви кандидати за МА на енглеском језику са концентрацијом у књижевности и креативног писања мора проћи два испита пре него што се упишу у теза писања. Један Преглед се на основу листе читање заједнички за све таквим програмима. Другом прегледу је у области концентрације. У оквиру енглеске и америчке књижевности, следеће може да буде изабран:... [-]


Мастер оф Артс у психологији мајор у индустријској / организационе психологије

Студије на универзитету / кампус Redovne studije 2 године November 2019 Филипини Dumaguete

Одељење Психологија нуди степен магистра психологије мајор у Индустријској / организационих психологију. Овај програм има за циљ да припреми професионалце да користе своје знање у основној науци психологије у свом раду, било у индустрији, школе, владе, агенцијама заједнице, или клиничком окружењу. [+]

Одељење Психологија нуди степен Мастер оф Артс у психологији мајор у Индустријској / Организационог Псицхологи.

Овај програм има за циљ да припреми професионалце да користе своје знање у основној науци психологије у свом раду, било у индустрији, школе, владе, агенцијама заједнице, или клиничком окружењу. Курсеви се организују око теоријама и принципима људског понашања са акцентом на локалном културом и практичне примене. ... [-]


MSc

Мастер оф Сциенце у биологију

Студије на универзитету / кампус Redovne studije 2 године November 2019 Филипини Dumaguete

Покривеност свеобухватних испита [+]

Покривеност свеобухватних испита

Укупан број тема = 6

Елементи истраживања Теоријска и практична увод у организованим истраге; исправан начин прикупљања релевантне податке и оцјене резултата. Биолошка океанографију Биолошки системи и процеси у мору; структура морских екосистема и биолошке проток енергије и материје под различитим природним и вештачких фактора; велики нагласак на системима екологије, синецологи, становништва екологије и физиолошке екологије. Физичка океанографију Упоредни описи и физичка динамика океана; теорије енергије мењача и добијена кретања, као што су струја, таласа и плима; инструменти у оцеанографских истрагама. Биолошка океанографију Систематика и Еволуција Анатомија и физиологија морских животиња или Анатомија и физиологија морских биљака [-]

Мастер оф Сциенце у приморском управљање ресурсима

Студије на универзитету / кампус Redovne studije 2 године November 2019 Филипини Dumaguete

Покривеност свеобухватне испита: 6 тема [+]

Покривеност свеобухватних испита:

Укупан број тема = 6

Екосистеми Фокусира на различитим екосистемима, њихових компоненти и интеракције између њих, са посебним нагласком на обалске екосистеме Социо-културни перспективе ЦРМ Принципи и технике ЦРМ Елементи истраживања Увод основних принципа научног истраживања, укључујући технике у прикупљање, анализу и презентацију података Један од главних тема субјеката Један од Изборни Тема [-]

Snimci

Your Silliman Experience