Ateneo Graduate School of Business - Cebu City Campus

Uvod

Pročitajte zvanični opis

О школи - Цебу Цити, Филипини

Атенео дипломска школа бизниса има за циљ да буде водећа менаџерска образовна институција у Азијско-пацифичком региону, како бизнис практичар жели да постане професионални и етички пословни лидер посвећен изградњи нације.

Институција нуди програме који подржавају традицију службе и висок стандард академске изврсности, како би пословним практичарима помогли у достизању свог пуна потенцијала и раста: стандардни МБА програм, програм средњег менаџмента МБА, убрзани програм Атенео-Регис МБА, специјализирани Здравствени МБА програм и магистар предузетништва.

Кампус Цебу је био једна од ових локација. Отворен је 2001. године у згради ЦЦИ у Пиер 3. У 2006. школа је пребачена у свој садашњи кампус у Бизнис парк Цебу.

Професори из Роцквелл-а су отпутовали у Цебу сваке пар недеља да би предавали часове. Кампус Цебу је у почетку понудио само програм Атенео-Регис. Роцквелл је одлучио да понуди само један програм за тестирање тржишта МБА у Цебу. Дали су сајту једну годину да докажу да постоје стварни потенцијали да одрже стални оффсите кампус у граду. Кампус је почео са само два предмета понуђена по термину и 20 почетних студената. Данас Регис програм нуди три предмета по термину. У просјеку, у свакој класи има 25 ученика или више.

Центар за континуирано образовање Атенео је 2002. године почео да нуди кратке курсеве у различитим дисциплинама рада у Цебу. У 2008. години стандардни МБА је укључен у понуђене програме.

Прва група студената Атенео МБА дипломирала је 2004. године. До данас је било 78 алумни са сајта Цебу.

Наша визија

Да будем водећа менаџерска образовна институција у Азијско-пацифичком региону за пословног практичара који жели постати професионални и етички пословни лидер који је посвећен изградњи нације.

Наша мисија

Као језуитска институција чији је идентитет и сврха изведена из традиције службе и стандарда академске изврсности, ми смо посвећени:

 • Развијање и неговање пословних лидера на пословима, менаџера и предузетника који су руковођени принципима, прожета осећањем услуге и опремљена ефикасним управљачким вештинама. Верујемо да је стручност без интегритета празна, интегритет без експертизе је неучинковит, а стручност и интегритет без услуге није ирелевантан.
 • Пружање релевантних и глобално оријентисаних програма, користећи методологије фацилитативног учења које интегришу техничке, технолошке, политичке и етичке димензије и стварају интелектуалне доприносе у подршци развоју дисциплине, праксе и наставе пословања и управљања. Верујемо да интелектуална ригорозност и снага карактера представљају суштинску основу за пословне професионалце.
 • Побољшање личног и професионалног развоја нашег факултета и особља. Верујемо да успјешност у испуњавању наше мисије одлучује посвећеност чланова наше организације.
 • На основу стручности нашег факултета, различитих јединица Универзитета и наших стратешких партнера док се бавимо изазовима технологије и конкуренције у домаћем и глобалном окружењу. Верујемо да у коришћењу ресурса наших различитих актера на интерактиван и интегрисан начин остају ефикасни и релевантни у времену које се мења.

Док настављамо ове обавезе, трудимо се да премостимо празнине у нашим заједницама иу нашој земљи како би наши људи могли остварити правичан и добар живот.

Порука декана

Добродошли на Атенео диплому пословне школе! Иако студенти имају много различитих мотивација за постдипломске студије у послу, претпостављам да већина наших студената долази код нас из жеље да развију свој потенцијал у највећој могућој мјери своје способности; жељу да ослободите своје способности тако да могу постићи боље перформансе за своје организације, било као менаџере или као предузетнике. У вашој жељи да сами себи створите бољу будућност, надам се да нећете заборавити своју одговорност да укључите друге у своје планове . Надам се да ће негде у вашем сну "направити боље сутра", сјећате се да ћете сутра направити не само боље за себе, већ и за људе и заједнице око вас. Наши поклони и таленти нису нам дати да их користимо само за своју корист, већ да их делимо са другима како би сви могли имати користи. У АГСБ-у, ми страсно верујемо да је ваше образовање непотпуна ако се фокусира само на техничку обуку и игнорише формирање. Не можемо само помоћи да стекнете вјештине да боље организујете своју организацију; Морамо вам помоћи да расте као тотална особа.

Наша кључна уверења су савршено инкапсулирана у овом изводу из наше изјаве о визији.

 • Стручност без интегритета је празна.
 • Интегритет без стручности није неучинковит.
 • Стручност и интегритет без услуге су ирелевантни.

Надамо се да ће сви наши студенти и дипломци то однети у срце. Моје најдубље задовољство је да вас поздравим у АГСБ заједници!

РОДОЛФО П. АНГ - Деан, Атенео Градуате Сцхоол оф Бусинесс

Награде и разлике

 1. Б-школска награда за лидерство за изврсност у образовању, вођству и настави
  • Данашњи Конгрес Светског образовања у Мумбаију, Индија 29. јуна 2012. године
 2. Награда за најбоље пословне школе за лидерску иновацију
  • Дао је ЦМО Асиа у Сунтец Цонвентион Центер у Сингапуру 22. јула 2011. године
 3. Школа 1 МБА
  • Одлука Комисије за високо образовање - помоћ фондовима за приватне образовне установе (ЦХЕД-ФАПЕ)
 4. Центар за развој и изврсност (за шест година)
  • То је дала Комисија за високо образовање (ЦХЕД) Филипини
 5. Награда људских људи
  • Дати АГСБ-у за одличну мисију на тему "Лекари Барију" на СИ 2002-2003
 6. Награда Тхомас Р. Кеннеди за изврсност мисије
  • Универзитет Нев Вентурес оф Регис даје признање за изузетан и континуиран раст у развоју програма за убрзање и образовање одраслих.
 7. Аутономни статус (27. октобар 2003. - 26. октобар 2008.)
  • Дато од стране Комисије за високо образовање (ЦХЕД) 28. новембра 2003. године
 8. Интер-МБА Гамес Овералл Цхампион за 14 година
  • 1999-2012
Ova škola nudi programe:
 • енглески језик

Pogledati MBA programi »

Programi

Ova škola takođe nudi: