Read the Official Description

Estonian Academy of Arts , основана 1914. године, једини је јавни универзитет у Естонији који нуди високо образовање из области ликовне уметности, дизајна, архитектуре, медија, визуелних студија, уметничке културе, културног наслеђа и конзервације. Налази се у главном граду, Таллинн, активна студијска и истраживачка институција и водећи национални центар иновација у визуелној култури.

Тренутно је уписано скоро 1.200 студената на Estonian Academy of Arts а подучавају их 89 професора, ванредних професора, наставника и предавача из Естоније и иностранства. Студије се одвијају у малим групама пажљиво одабраних студената, а Estonian Academy of Arts поноси низом односа између студената и професора.

EAA нуди шест магистарских програма на енглеском језику: Анимација, савремена уметност, дизајн

Нудимо и програм Бацхелор у Медиа Грапхицс , који се научи на руском језику. Поред тога, нудимо и међународни докторски програм под називом " Уметност и дизајн" .

EAA подстиче иновације и експериментисање, а студенти могу да узимају модуле и радионице ван својих специјализација. Имате идеју? Пробајте! Наћи ћете да овде постоји освјежавајући недостатак бирократије. Они који студирају у EAA ускоро откривају широк спектар могућности.

Позивамо вас да нам се придружите!

ИСТОРИЈА

Од почетка 20. века, Estonian Academy of Arts је била важан центар естонске уметничке едукације. Естонско уметничко друштво основало је Талијанску школу примијењене умјетности 1914. године, у којем је понуђено опће образовање и стручно усавршавање у умјетности и занатству.

Након израде курикулума, модел је био коришћен у Санкт Петербургској уметничкој школи Стиеглитз - која се концентришала на наставу техничких и практичних вештина. 1924. године школа је постала Државна примијењена уметничка школа, која је пружала образовање у свим традиционалним дисциплинама примијењене умјетности, а дисциплине визуелне умјетности додане су у свој програм у 1930-их. Године 1932. школа се преселила у нови вишеслојни тип школе, и постало је могуће поднети захтев за диплому специјалисте или примењеног уметника.

Школа је преименована у државну индустријску школу уметности 1938. Године 1944. школа је преименована у Таллинн Стате Апплиед Арт Институте у ЕССР. Као резултат централизације система уметничког образовања 1951. године, све студије су премештене из Тартуа у Талин, додато су архитектонске студије, а назив је промењен у Државни институт за умјетност у Естонској ССР (САИЕ, естонска скраћеница ЕРКИ). Године 1989. ЕРКИ је преименован на Талински универзитетски универзитет, а од 1995. године његово име је Estonian Academy of Arts .

МЕЂУНАРОДНИ ОДНОСИ

Циљ Академије је да се усред живота дешава. Зато се пажња посвећује друштву и професионалном свету у широком смислу.

EAA има блиске везе и споразуме о сарадњи са више од 100 међународних универзитета и бројних међународних мрежа, путем којих се могу разговарати између студената и факултета, те се могу проширити могућности за приправнички стаж. EAA је члан ЦУМУЛУС (Међународна асоцијација универзитета и колеџа умјетности, дизајна и медија); ЕААЕ (Европска асоцијација за архитектонско образовање); ЕЛИА (Европска лига института за уметност), и преко НОРДПЛУС-а је члан многих професионалних мрежа.

Од 1999. године, EAA је чланица програма Свеучилишног учења Европске комисије за високо образовање, Ерасмус, на основу које је потписано више од 100 билатералних споразума о размјени. Поред програма Ерасмус, Estonian Academy of Arts ушла је у уговоре о размени студената и факултета са десет међународно признатих уметничких универзитета изван Европске уније.

Редовни и интензивни контакти одржавају се са светом изван академије кроз изложбе и издавачки рад, кроз организовање многих догађаја иу сарадњи са предузећима и јавним институцијама.

Односи са иностранством, факултетима и студентима, савјет о страним могућностима за школовање и информације о додјели координишу Канцеларија за међународне односе.

САРАДЊА И ПРЕДУЗЕТНИШТВО

EAA сарађује са универзитетима, културним институцијама, уметничким удружењима, органима локалне управе и пословним субјектима у Естонији и иностранству.

Estonian Academy of Arts сарађује са многим естонским и међународним пословима у области науке и развоја. Партнери се разликују у зависности од области специјализације, а Академија може понудити низ услуга од истраживања и анализе до креирања прототипова.

Одељење за развој је веза између образовања и пословања. Састављене су услуге и решења која подржавају главне активности EAA , пружајући правне и предузетничке савете особљу и предузећима за спровођење заједничких пројеката са одељењима Академије. Одељење за развој се активно бави пословима у Естонији и иностранству и спроводи заједничке пројекте. Многи студенти обављају задатке дизајна за естонске компаније у јавном и приватном сектору и учествују на међународним и локалним такмичењима током студија.

Одељење за развој организује обуку из области предузетништва, права интелектуалне својине, планирање каријере, међународно приправништво и управљање пројектима. Студенти се саветују у изради бизнис планова, а на располагању су бројни ресурси за спин-офф компаније EAA (компаније које су основале студенти током студија). Одељење координира интердепартменталне развојне пројекте и, ако је потребно, обавља научне и развојне пројекте. Одељење за развој руководи EAA локалним и међународним спонзорисаним или заједничким пројектима.

Programs taught in:
енглески језик
естонски

Ova škola takođe nudi:

MA

Estonian Academy of Arts

ЕКА нуди добро заокружен и вишеструки приступ учењу. Савремена уметност, критике и теорија, архитектура заснована на ауторским правима, иновативни и вештачки засновани ди ... [+]

Двогодишњи програм савремене умјетности нуди:

Ауторско туторство за савремене уметникеЛокални и гостујући уметници, кустоси, филозофи, теоретичари и галеристи који раде са студентимаИндивидуална слобода дизајнирања сопственог наставног плана и програма, у оквиру разноврсног програма који нуди теоријске алате и практичну обукуОпција да се развија нека уметничка пракса кроз студије звучне уметности, уметничке вештине, инсталације и скулптуре, графичке уметности и сликарстваПојединачне и групне туторијале, сесије критике групеПосвећеност развоју и дубоким концептуалним и друштвеним идејама у индивидуалној уметничкој праксиКритично дискурзивно окружење за дискусије о стварању, приказивању и размишљању о савременој уметности и савременом друштвуФлексибилни студијски простори и радионице у новој згради АкадемијеПриступ техничким радионицама широм Академије, са стручњацима за пружање помоћи свим студентским пројектима: виртуални прототип и студије 3Д штампања, радионице традиционалне и дигиталне штампе, аналогне и дигиталне мрачне просторије, фото студио, студије за снимање звука и снимања, дрвене и металске радионице, модерне црне кутију и монументални студио скулптураКонтинуирани програм догађаја на лицу места, студијска путовања, изложбеМогућности за изложбе у галеријама, музејима, студијским путовањима и сарадњи са различитим умјетничким институцијама и универзитетима и програмима размјене (КУНО, ДАМА, ЕРАСМУС)Шта чини Естонску академију уметности (ЕКА) посебним?... [-]
Естонија Tallinn
August 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

Master

Estonian Academy of Arts

Образујемо будуће архитекте унутрашњих послова. Програм пружа вештине да критички анализирају, развијају и експериментишу са различитим аспектима стварања просторног окру ... [+]

Савремени свет карактерише сложеност и брзе промене, утичући и на професију унутрашњих архитеката и просторних дизајнера. Магистарски програм у унутрашњој архитектури заснован је на принципу да скуп вештина дизајна, у ужем смислу израза, није довољан да архитекта ентеријера буде успешна у својој професији. Они такође морају разумјети шири контекст и бити у могућности прилагодити своја рјешења променљивим ситуацијама.... [-]

Естонија Tallinn
August 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Estonian Academy of Arts

Програм се налази на трансдисциплинском раскрсници архитектуре, урбанизма и дизајна, историје и теорије уметности, критичне географије, социологије, етнографије и сродних ... [+]

Како су догађаји и трансформације из протеклих деценија присилно показивали, урбано питање прожима све главне друштвене, економске и политичке догађаје данашњице. Двогодишњи мастер програм у урбаним студијама критички се бави широком манифестацијом савремене урбаности. Који су облици претпоставили данас процеси урбанизације? Како се производе урбани простори?

Програм предвиђа јединствену перспективу града као физичког простора, друштвеног простора и простора дизајна. Комбинира ригорозна академска истраживања са интензивним теренским радом. Програм се налази на трансдисциплинском раскрсници урбаних студија, урбанизма и урбанизма, теорије архитектуре, социологије, урбане етнографије и географије. Наши ученици имају академске позадине у архитектури, друштвеним или хуманистичким наукама. Интеграција критичког испитивања и експерименталне праксе, програм има троструки фокус на социјалну употребу, просторне програме и урбане облике.... [-]

Естонија Tallinn
August 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Estonian Academy of Arts

МА у програму Интерацтион Десигн се фокусира на дизајн који је усмјерен на човека. Текућа еволуција паметна потрошачка технологија повећала је потребу за добро дизајниран ... [+]

Дизајн интеракције (ИкД) је креативно поље које се брзо развија. Текућа еволуција паметна потрошачка технологија повећала је потребу за добро дизајнираним интуитивним корисничким интерфејсима и искуствима. Да ли је то мобилна апликација, предњи део веб сервиса или комплексни систем који укључује различита дигитална и физичка искуства, дизајн интеракција је суштински део тога. Дизајнери интеракција имају за циљ да окупљају кориснике са софистицираним информацијама и машинама што је једноставнији и пријатнији.... [-]

Естонија Tallinn
August 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Estonian Academy of Arts

Естонски Академија уметности нуди 2 године мастера Аниматион програма за постдипломце који су заинтересовани за анимације режију и снимање филмова. ... [+]

Одељење за анимацију је основана у естонском Академији уметности у 2006. и од 2007. је понудио МА две године у анимацији (на енглеском језику). Анимација мр програм учи професор Приит Парн и ванредни професор Олга Парн. Главни циљ програма је успешно образовати креатори анимираних филмова, пружајући им теоријских знања и практичних вештина. Даљи циљ је да допринесе глобалном развоју анимације као уметничке форме.... [-]

Естонија Tallinn
August 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Estonian Academy of Arts

Estonian Academy of Arts нуди магистарски програм у дизајну и занатству, на енглеском језику. Ученици уносе заједнички програм, али и изаберу дисциплину: керамику, стакле ... [+]

Двогодишњи дизајн

Ученици уносе заједнички програм, али и изаберу специјализацију. Студенти који студирају у дизајну

Дизајн

керамикастакла и дизајнанакит и ковачењетекстилни дизајнкожна уметност и дизајнмодни дизајн

Материјално дизајниране и занатске дисциплине имају јединствену перспективу и филозофију, а Estonian Academy of Arts је једно од неколико места на свијету гдје је могуће студирати у неким од ових области на нивоу МА. Сваки магистар магистарских студија би требао бити најбољи на свијету у нечему - било да производи генијалан производ, који има јединствену умјетничку позицију или демонстрира дубинско истраживање засновано на материјалима. Дизајн... [-]

Естонија Tallinn
August 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Location address
Estonian Academy of Arts,
Põhja pst 7, Tallinn

Tallinn, Harju County, 10412 EE
Social Media