Read the Official Description

L’Католички Универзитет у Букаву (Уцб) Удружење је један од водећих универзитета који чине Демократска Република Конго. Смештен у главном граду покрајине Јужна КивуИсточни регион земље Патриса Лумумбе Емери, институција високог образовања у приватном праву је направљена 21. новембра 1989 указом Његова Екселенција Монсеигнеур Алоис МУЛИНДВА Мутабесха, надбискуп од Букаву.

Према Кодексу канонског права, у својим канонима 807-814 и апостолски Устав Ек цорде еццлесиае, 15 Август 1990 који се односи на католичким универзитетима и вишим института,УЦБ сија са обуком огромног социјалне циљеве на Киву регија, Са мрежом од средње школе које пружају најбоље од његових ученика. Легално, делује на основу налога бр ЕСУРС / ЦАБМИН / 1231/91 министра за високо образовање, универзитет и научно истраживање; Ордер број ЕСУРС / ЦАБМИН / А5 / 175/95 одобрена и призната диплома издатих од стране ње; дефинитивни договор Декрет бр 06/106 је потписан од стране председника Републике 12. јуна 2006. године. Католичка Универзитет у Букаву је тренутно једна од ретких у земљи овлашћена да спроведе обуку у постдипломске након одлуком Министарства високог образовања, универзитета и научно-истраживачког 020 од 02. априла 2008. године.

Статутом јеКатолички Универзитет у Букаву има следеће главне циљеве:

  • Организовати универзитетске наставе науке у свим њеним облицима, да промовише Конга интелектуалне оквире и доприносе друштвено-економском развоју земље, а нарочито у покрајини Јужне Киву;
  • Обављају научна истраживања и објављивање научних студија у било ком материјалу;
  • Успоставити националну и међународну научну сарадњу са циљем да се обезбеди развој науке прилагођен потребама и култури народа Конга;
  • Довести младе студенте да разумеју проблеме друштва, да активно допринесу да реши и донесе своју подршку несметаном интеграције Конга културе у светској цивилизацији;
  • Организујте високог образовања у науци и технологији и спроводе научна истраживања и објављивање научних студија у сарадњи са другим образовним и истраживачким институцијама у земљи и иностранству;
  • Допринети развоју покрајине и државе од стране пружање експертизе.
ЕТК

L’Католички Универзитет у Букаву организује квалитетно образовање кроз своје Факултет за економију и менаџмент (Финансијски менаџмент, руралне економије, мала и средња предузећа) десно (Јавни, приватни и правосуђа, економски) медицина (Генерал, хирургија и порођај, медицинска специјализација, Педијатрија, хирургија и гинекологија) оф Агрицултурал Сциенцес (Цроп анд Соил Сциенцес) наука (Цомпутер Сциенце) друштвених наука. Факултет за архитектуру и урбанизам ради од школске 2017-2018 године.

Три хиљаде четрдесет шест (3046) студенти су уписани у свим циклусима за академску годину 2016-2017 којих је један хиљаду осам до сто двадесет и седам (1827) мушкараца и једна хиљада и двеста деветнаест (1219) жена. Академски особље, повећање научне током година пружа обуку са пуним радним временом. Административни, технички и радник доприноси основним циљевимауниверзитет. Она тренутно има објеката који се стално побољшавају у потрази за трајног квалитета својих услуга. Настава се одвија у кампусу Бугабоу Каламбоу Кархале и унутар зидова Букаву Референца Покрајинског Опште болнице локација амфитеатру Медицински факултет. Возни парк прилагођен за превоз запослених и ученика, општи компјутеризација свог система, отварање обуке као и свака национална без дискриминације према странцима и управљања за резултате их институција да референца у покрајини и земље.

Оквир обука одговор на Универзитету условима рада омогућава ученицима да боље развију како теоријски учење и практичан. Рачунар центар на бесплатне услуге за студенте и особље, библиотеку од преко 38,295 запремине, а Покрајински Општа болница у Букаву Референце управљаКатолички Универзитет у БукавуЦентар изврсности за обуку државних службеника који заједнички финансирају од стране Светске банке и Конга владе, фарме 100 ха Кавуму и 60 ха Мулуме-Мунене, површине 80 хектара који се постепено изграђен кампус Каламбо представљају референцу УБЦ.

Чегец (Студија и тренинг центар за превенцију управљање и конфликата у афричкој Великих језера - Правни факултет) је ЦЕГЕМИ (Центар за истраживање и стручности менаџмента у рударском сектору) је ЦЕРДХО (права истраживање centar за човека и међународног хуманитарног права) је ЦЕФОСАР (centar за студије и репродуктивно обуке здравља) је ЦРЕБАЦ (Биоетика центар), Цаппа (centar за подршку промоција пољопривредне производње), олово (Лабораторија за економију применити на развој), МСП-Почетак Јединица за (Јединица за управљање у малим и средњим предузећима), у ИТАДЕС (Институт за лечење и статистички подаци анализа ) ... су истраживачки центри у регионалном и међународном димензијом и област истраживања и учења члан Међународна федерација католичких универзитета (ИФЦУ)ТхеАгенце Факултет де Франкофоније (АУФ)ТхеАсоцијација афричких универзитета (ААУ) ТхеАсоцијација универзитета и института католичких надређених Африке и Мадагаскара (ФК Рудар Пљевља)ТхеКатолички Универзитет у Букаву има неколико партнера на локалном, регионалном и међународном као што су ИИТА и ЦИАЛЦА РУФОРУМ. Супер Лацус АЦ Монтес спленденс јеКатолички Универзитет у Букаву сија за двадесет седам година преко величанственог Лаке Киву и брдима изнад. Поносан на свој воћа која је сада потребна у свим областима, како у земљи тако иу иностранству, наставља своју потрагу за квалитет високог образовања да би у првим редовима.

У потрази за изврсности, најбоље тек долази!

наш кампус

Католичка Универзитет у Букаву организована његова учења у четири кампуса укључујући и Бугабо да на Кархале, на Каламбо и да Покрајинске Опште болнице Букаву референце.

kampus Бугабо

ЕТК На брду Бугабо је величанствен историјска зграда која тренутно смештена у просторије централне администрације, укључујући ректор, проректор, генералним директором и Централне библиотеке. У недавно реновираном анекс делу управља Центар изврсности за обуку државних службеника, као и наставно дипломирани правник и економиста. Он је био у старим данима капела - Ст Тхересе - а касније седиште координацију субвенционисаних школа као католик Архиепископија одлучио да се пресели у његовом стварању 1989. године, Универзитет може организовати ту његова учења.

kampus Кархале

1 Мало даље до је Кархале кампус на брду са истим именом. Бивши медицинска лабораторија Покрајине, зграда се састоји од два спрата и приземље куће у Агрономски факултет и дом за студенте. Понови Лабораторија др Андре Лурхума Зирхимв'абаго, у знак сећања на овог храброг лекара и истраживача специјализована у хирургији и порођаја је умро у јуну 1995. године; ова зграда обухвата учионице, истраживачке лабораторије у Агрономски и припојио амфитеатар добродошлицу новајлије у биологији и медицини.

Амфитеатар Станислас Хаумонт

2 Заузима право на покрајинском Општој болници Букаву задатка је још један сајт за учење. Медицински факултет раде и користи ХГПРБ, који води Католичког универзитета у Букаву, као примене лекције болницу. Професори који пружају курсеве на факултету су такође укључени у администрацији заштите у овој болници од покрајинског значаја.

kampus Каламбо

3

Каламбо Сајт се састоји од 80 хектара и представља будућност Католичког универзитета у Букаву позван да у потпуности населе у наредним данима. Налази двадесетак километара од града Букаву, на брду изнад Лаке Киву, велики пројекат је у току. У погледу универзитетском комплексу који се гради већ завршене две главне зграде свака стамбених Економског, Правног и науке постоји основана од школске 2013-2014 године; домова за ученике и као агрономије лабораторији у сарадњи са ИИТА.

Programs taught in:
француски

Ova škola takođe nudi:

Master

Université Catholique de Bukavu

Факултет пољопривредних наука један од шест факултета Католичког универзитета у Букаву (УЦБ), на приватном универзитету основао је 1989. године указом надбискупа Букаву и ... [+]

Ингениорат Агрономски

(Опција: Соил Сциенцес, Цроп и вода и Форестс)

Факултет пољопривредних наука један од шест факултета Католичког универзитета у Букаву (УЦБ), на приватном универзитету основао је 1989. године указом надбискупа Букаву и прогласила Јавно комунално председничким декретом бр 06/106 12. јун 2006. Од колеџа, она има троструку мисију наиме наставе, истраживања и услуга у заједници.... [-]

Демократска Република Конго Bukavu
February 2019
Redovne studije
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Location address
Bugabo 02, Av. de la Mission, Commune de Kadutu Bukavu RD Congo
Bukavu, South-Kivu, CD
Social Media