Read the Official Description

Технички универзитет у Варни је основан 1962. године указом Вијећа министара Бугарске и одлуком Народне скупштине.

Нови универзитет треба да обезбеди инжењери за бродоградњу, транспорт, машине, електричне енергије и комуникационе технологије потребне за индустријске комплексе у хемији, бродоградњу и поправке бродова, изградњу мотора, транспорт, електротехнике, електронике и комуникација у развоју у североисточној Бугарској.

У почетку, универзитет је основан под именом машинских и Електротехнички институт (Тецхницал Университи оф Варна) са три факултета: Машински, Електротехнички и бродоградњи. Први унос студената на Техничком универзитету у Варни је у школској 1963/64 години на следећим специјалитета: моторе са унутрашњим сагоревањем, бродских мотора и опреме, бродоградњу, Енгине технологије изградње, електричне машине и апарати, радио технике, телекомуникационе опреме, аутоматизација и даљинско управљање и аутоматизацију производње.

Оснивање Техничког универзитета у Варни практично обновио техничку службу на државном универзитету "Свети Кирил словенског" Варни, који је званично отворио своја врата 18. августа 1945. године. Технички факултет има следеће одељења: Мацхинебуилдинг, бродоградња, Електротехника, грађевинарства и архитектуре, као и индустријске хемије.

Са променама у друштвеном и политичком животу у Бугарској током овог периода, факултет и универзитет претрпео значајне реформе. Године 1958. последњи бродоградња инжењери, школовани на Техничком факултету дипломирао. Први предавачи Варна Техничком универзитету учио студенте у техничкој школи или су били његови дипломци. Због тога се сматра да МЕИ-Варна је наследник факултета Државног универзитета у Варни.

Током година свог постојања, Варна Техничког универзитета из мале института припрема инжењера регионалног значаја, постао је Технички универзитет од националног значаја који врши обуку ученика у 23 смерова. За 40 година рада Техничког универзитета у Варни 28,976 дипломци су сертификовани у области инжењерства, природних наука, математике и рачунарства, социјалних, економских и правних наука и настава техничког науке и технологије.

Наша мисија

МИСИЈА, ЦИЉЕВИ активности Техничког универзитета из Варне, на основу следећих приоритета Ихе УНИВЕРЗИТЕТ гради своју образовну политику усмерена на потребе друштва на националном и регионалном ЛЕВ

Мисија

Технички универзитет у Варни је државна образовна институција која је преузела изазов и одговорност да служи потребама друштва за обуку и развој у периоду од глобалних технолошких и културних промена.

Наша мисија је да будемо фактор у развоју интелектуалних потенцијала Бугарске, да подржи процес одрживог развоја и допринети постизању нових стандарда комуникације међу народима.

Базира на блиској сарадњи са индустријом, интензивне истраживачке делатности, блиску сарадњу са европским универзитетима, користећи достигнућа и традиције универзитета да обезбеди обуку тржишно оријентисан инжењеринг професионалаца из свих образовних квалификација и диплома за бугарске и свјетску економију у сфера:

Бродоградња и транспорт Инжењеринг и инжењеринг технологија Електрични и електронски инжењеринг и аутоматизација Комуникација и Цомпутер Енгинееринг енергетика Индустријски менаџмент Екологија и уметност и технологију за заштиту животне средине и море.

Технички универзитет у Варни је само бугарски грађанска држава универзитет који, с обзиром на географски положај, врши специфичну мисију да се интегришу у укупном процесу припреме дипломираних студената и обављања истраживања у вези са бродоградњу и морске технологије, шпедицију и водног саобраћаја, екологије, технике и технологије за заштиту морском подручју.

Да би се постигао овај задатак Технички универзитет у Варни рачуна на: надлежности, ентузијазма и вере његовог особља и студената у унапређењу друштва кроз знања и заједничке вредности - репутацију успостављену над скоро пола старог присуство века у духовном и економском животу Варна и Бугарске; сарадња са државним и локалним институцијама и привредним друштвима; ширење партнерства са универзитетима и истраживачким институцијама из Бугарске, ЕУ и шире.

Дугорочни циљеви

Одобрење Техничког универзитета у Варни, као модерног универзитета спровођењу доживотног учења Одобрење Техничког универзитета у Варни, као иновација и технолошког центра у служби индустрије земље и црноморском региону; Достигнуће и јачање своју међународну позицију у области образовања и истраживања Оживљавање политике Универзитета континуитета у обуку и развој својих академских чланова Побољшање управљања универзитет за ефикасно коришћење финансијских средстава (исплативост) Одржавање и побољшање квалитета процеса учења за високо квалификоване и тржишно оријентисане специјалиста.

Стратегија

Стратегија ТУ-Варна за реализацију своје мисије и циљева обухвата:

диверсификација образовних производа у хоризонталном аспекту (кроз развој програма у разним областима науке) и у вертикалном смислу (за стицање образовне квалификације специјалиста ( "професионалног нежења"), дипломирани, мастер и доктор) диверсификација облика образовања - редовне, ванредни, увече и учења на даљину развој и одржавање јединствене специјалитете за земљу, дајући значајну стратешку предност у диференцијацију и развој јединствених технологија и производњи географски развој тржишта за привлачење страних студената промена Универзитет у образовне установе која пружа образовање "за живот" у институцију води цјеложивотно образовање кроз развој образовних услуга у области "доживотног учења". увођење нових облика и метода обуке, активирање само-обуку и практичну обуку ученика, укључујући примену у образовном процесу учења на даљину на основу обуке и испита ( "е-леарнинг") Веб-басед и употреба Глобал Лоцал мреже и интернет успостављање дугорочних партнерстава за научне услуге за индустрију успостављање трајне интеграције веза са бугарским и европским универзитетима кроз учешће у заједничким пројектима конверзија Техничког универзитета у Варни у међународни научно-конгресном центру у црноморском региону.

Усклађивање стратегије и циљева ТУ-Варна са националним и регионалним стратешким циљевима

Кључни приоритет суочава са Техничког универзитета у Варни након уласка Бугарске у Европску унију је усклађивање параметара студије и истраживања на Универзитету са трендовима у ЕУ високо образовање кроз:

Развој три нивоа система образовања (Бацхелор, Мастер, др) управљање и укупна коришћење система преноса кредита, осигурање мобилности студената; мобилност обуке и истраживачког рада предавача, студената и постдипломаца успостављање система за управљање квалитетом наставе и истраживања, као гарант за одрживи развој.

Синхронизација мисије и циљева Техничког универзитета - Варна са националним и регионалним стратешким циљевима се састоји од:

припрему стручњака широког профила у Инжењеринг и технологија имају интердисциплинарна знања и даљи развој националне привреде припрема високо квалификованих стручњака у области бродоградњи, обезбеђење и развој бродоградње, поправке брода, луке рад, рад отпрему, хемијске и енергетске индустрије обука високо квалификованих стручњака у области екологије морске средине и опреме и технологије за заштиту животне средине мора од загађивања обука стручњака у индустријски менаџмент, способан да компетентно управљање привредних организација у области бродоградње и поморског саобраћаја, машинства, електронике и комуникација Стратешки развој истраживања у области компјутерске технологије, електронике, комуникација, науке о материјалима, машинства, бродоградње, саобраћаја и другим областима науке и технологије обука стручњака са високим образовањем, задовољавање потреба североисточни регион Бугарске од видепрофиле стручњака у области пољопривреде са знањем и вјештинама у области "инжењерства и технологије" и "усева и стоке."

Анализа наведених чињеница показује да је Технички универзитет у Варни је прецизно формулисан и саопштити мисију, стратегије, циљеве и задатке, као и спровела образовну политику и истраживање у периоду од 60 година од свог оснивања до садашњег тренутка у потпуности у складу са усвојен и најавио програмских докумената.

Programs taught in:
енглески језик
бугарски

Ova škola takođe nudi:

Master

Technical University of Varna

Катедре - Бродоградња - Схип машина и механизама - Навигатион, управљање транспорт и очување водних путева - Екологија и заштита животне средине - Плант- расту - Термотех ... [+]

Катедре бродоградња Одељење Бродоградња пружа специјализовану обуку за стицање академских диплома: Бацхелор оф Сциенце за студенте мајор бродоградње и Марине Енгинееринг; за студенте осталих смерова на ТУ-Варна, у вези са изградњом и рад бродова и морских објеката; Мастер оф Сциенце за специјалисте са дипломирао на бродоградњу и поморство за специјалисте са дипломирао н... [-]
Бугарска Varna
October 2019
Redovne studije
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Technical University of Varna

Катедре - Напајање електричном енергијом и опрема - Електроенергетика (Повер Енгинееринг) - електротехника и Тецхнологиес - Теоријска и мерење електротехника - физичког в ... [+]

Катедре Напајање електричном енергијом и опрема Електричну енергију Одељење Снабдевање и опреме основана је 1971. године, истовремено са отварањем истоимене мајор са два предмета: Снабдевање струјом за индустрију Електрична опрема водног саобраћаја Током протеклих година наставе и истраживања процеса обавља високо квалификованих професора, дипломираних бугарских и страни... [-]
Бугарска Varna
October 2019
Redovne studije
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Technical University of Varna

Катедре - Материалс Сциенце анд Тецхнологи - Машинство и машина алати Тецхнологи - Индустријски дизајн - Аутомотиве Енгинееринг и Тецхнологиес - Техничке механике - Еконо ... [+]

Катедре Материјали науке и технологије Одељење за науку о материјалима и технологије (МДТ) је одељење у структури Техничком универзитету у Варни. Основан је у првој школској години (1963-64) на Високој техничкој школи која је обновљена 1962. године. Одељење за науку о материјалима и технологије је водећи одељење за обуку у следећим смерова: Машинство и технологија - Бацхелор диплома, оп... [-]
Бугарска Varna
October 2019
Redovne studije
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Technical University of Varna

Катедре - Аутоматизација производње - компјутерске науке и технологије - Електронски и микро-електронска инжењеринга - Комуникација инжењеринг ... [+]

Катедре Аутоматизација производње Цомпутер науке и технологије Одељење нуди обуку на следећим смерова: Софтвер и Интернет технологија Компјутерски системи и технологије Наставни план и програм студија "по први пут у Бугарској је у потпуности у складу са међународним стандардима за обуку у компјутерске науке и технологије. ЦДТ Одељење редовно ажурирају своје програме, чиме ... [-]
Бугарска Varna
October 2019
Redovne studije
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom