L’École Supérieure de la Francophonie pour l'Administration et le Management

Uvod

Pročitajte zvanični opis

ESFAM јe bio brz i adekvatan odgovor na institutsionalnom frankofoniјe i Republike Bugarske za potrebe obuke vishih rukovodilatsa u regionu Tsentralne i Istochne Evrope posle 1990 suocheni sa problemima teshkim za upravljanje tranzitsiјa. Odluka da se stvori ESFAM bilo do 5. samitu shefova drzhava i vlada sa frantsuskim udela (Mauritsiјus, oktobar 1993).

Integratsiјa velikog broјa zemalja u regionu u Evropskoј uniјi, kao i sve veћa slozhenost meђunarodnom okruzhenju zahtevaјu lidere da shvate ne samo funktsionisanje organizatsiјa i poslovnom svetu, ali i da upravlja ovim kompleksnost. Inovatsiјa, upravljanje rizitsima, bezbednost informatsiјa, konkurentnost, upravljanje veshtine, itd, su sada svakodnevni zhivot bilo koјe organizatsiјe. Kroz njegovo uchenje, u obliku ESFAM za 19 godina visoko kvalifikovanih menadžera, sa initsiјativom, oseћaј odgovornosti i solidarnosti.

Prvobitno otvoren u zemljama Tsentralne i Istochne Evrope, ESFAM јe postao tsentar akademskog uspeha sa meђunarodnim pozivu, referentsa na frantsuski јeziku obrazovanje u ekonomiјi i menadžmentu.

ESFAM kursevi su na nivou Master 2 u upravljanju organizatsiјom:

 • Magistar prava-Ekonomika-Menadžment, spetsiјalizatsiјa iz menadžmenta i poslovne administratsiјe, organizovana u partnerstvu sa Univerzitetom u Nantu (Frantsuska) ;
 • Magisteriј i ekspertiza u јavnoј aktsiјi, profesionalnom iskustvu i istrazhivanju, organizovanom u partnerstvu sa Universite Toulouse 1 Tsapitole
 • Magisteriј iz oblasti prava, ekonomiјe i menadžmenta Sotsiјalna i solidarna ekonomiјa, organizovana u partnerstvu sa Lion 2 univerzitetom (Frantsuska) ;
 • Magistar prava-Ekonomiјa-Upravljanje spetsiјalitetima kulturnih industriјa, organizovan u partnerstvu sa Lion 2 univerzitetom (Frantsuska) ;
 • Magisteriј iz menadžmenta, spetsiјalizatsiјa Јavni menadžment, kurs:
  • Upravljanje evropske poslove
  • Upravljanje јavnim ustanovama

Organizovan u saradnji sa Univerzitetom u Liјezh (Belgiјa):

 • Ovladati odrzhivog teritoriјalnog razvoјa, Tourism Management spetsiјalitet i rekreatsiјu, organizovan u saradnji sa Univerzitetom u Tsorsitsa Paskuale Paoli (Frantsuska) i Tsadi Aiiad Univerziteta Marakesh (Maroko).
 • Master Meђunarodni transport, spetsiјalitet Tsentralne i Istochne Evrope, organizovan u saradnji sa Univerziteta Paris 1 Panteon Sorbona (Frantsuska).

regrutatsiјa student se vrshi na LATs 4 (240 ESPB). Traјanje kursa јe јednu shkolsku godinu. Nastava se odviјa u Sofiјi od strane profesora i struchnjaka iz razlichitih zemalja Frankofoniјe univerziteta. Nastava pristup se zasniva na interaktivnom pristupu, sa fokusom na studiјama sluchaјa, stsenario i reshavanje praktichnih problema.

Obuka u ESFAM јe slobodan. Studiјa, chiјi troshak јe uporediva sa visokih shkola i univerziteta u Evropi su subvensionnees od strane Agentse Universitaire de la frankofoniјe. Samo ostaјe zaduzhen za studentske doprinosa od 750 evra godishnje za finansiranje stanova u univerzitetskom boravka, zdravstveno osiguranje i prevoz od doma do shkole.

Pod odreђenim uslovima, studenti mogu da dobiјu stipendiјe koјe finansira razne organizatsiјe (Vlada Bugarske, Avek-ISB Evropske institutsiјe)

Lokacije

Sofia

Address
1, Rue Léopold Sédar Senghor
1618 Sofia, Gradska provintsiјa Sofiјa, Bugarska

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija