Pročitajte zvanični opis

Универсидаде Естадуал Паулиста (Унесп) је створена 1976. Он је консолидована пројекат придруживања научног, технолошког, економски, културни и друштвени развој одане демократским принципима и јасно свестан своје статуса владина институција, убачена и веома активна на бразилском друштву. Унесп'с акције су фокусирани на скоро сваком пољу експерименталне и теоријске науке, као што су: инжењеринг, здравство, комуникације, хуманистичких, друштвених наука и уметности, између осталих.

Интеракција Унесп са различитим секторима друштва врши снажан утицај на свог друштвеног пејзажа. Његова висок ниво квалификација може да се потврди кроз експресивни број бивших ученика убачена у професионалном тржишту, као и његову водећу позицију у бразилским националним редовима о свим областима у којима је присутна.

Након светски тренд и сигурно да буду спремни за то, Унесп сада, више него икада, у потрази за новим границама да пређе и да се суочи са изазовима, потписивањем нових споразума са најквалитетнијим институцијама широм света.

Унесп је поштован институција са оствареним чланова, потпуно акредитованих програма и јаке истраживачке базе - и то ће остати своје приоритете.

Унесп је један од највећих и најзначајнијих бразилских универзитета, са истакнутим достигнућима у настави, истраживању и саветодавних служби. Унесп је подржан од стране државних фондова и заједно са УСП (Универсидаде де Сао Пауло) и Уницамп (Универсидаде Естадуал де Цампинас) нуди бесплатан јавно високо образовање у Сао Паолу држави.

Унесп је најуспешнији модел мултицампус универзитета у Бразилу. таква јединствена карактеристика омогућава интензивне и разноврсне активности у Сао Паулу, највише развијена држава у земљи. његов утицај може препознати по нивоу регионалног развоја где се налазе његови кампуси: један у државни капитал и 22 други стратешки распоређени широм државе.

ТЕХНИЧКИ И Научно САРАДЊА

Подржава агенције и ресурсима

За развој својих главних активности Унесп прима финансијску помоћ од главних истраживачких подршку агенцијама у земљи, као што су: ФАПЕСП, ЦНПк, ртова и ФИНЕП. Ови извори су гарантована уговорима које омогућавају припадницима факултета и студената да учествују у програмима размене, развој академских пројеката и услуга. Ови споразуми су потписани са домаћим и страним универзитетима, институтима, удружењима, фондацијама, градских хале, владиних бироа, министарстава, федералних и државних агенција и приватних предузећа, додајући до 300 партнерства који повећава годишње.

Programi se održavaju na:
енглески језик

UNESP