Read the Official Description

Школа Економски факултет у Сарајеву (СЕБС) је основан 1952. године као Економског факултета. Његова прва класа састојала се од 105 редовних и 129 ванредних студената. СЕБС има најдужу традицију и представља највећи образовна институција у Босни и Херцеговини. То је водећа установа у БиХ система високог образовања у стварању и ширењу знања у области економије и пословне администрације. Од посебног значаја је континуитет школских пословања током последњих 58 година. Чак и усред најтеже гранатирање и рат у току агресије на Босну и Херцеговину 1992-1995, настава није престао, захваљујући ентузијазму и посвећености запослених и ученика.

Школа је успео да спречи већину својих чланова факултета чак и током најтежих периода у својој историји. Током последњих педесет година, школа је непрестано развија и спроводи бројне програме који доводе до формирања високо-образованих и креативних професионалаца способних да преузму менаџерске и лидерске улоге у својим професионалним каријерама. Његов главни циљ је да усвоји и примењује све актуелне трендове у бизнису, економији и образовању да се прилагоде нашем брзо мења, конкурентном окружењу.

Од 2009. године, 15.154 ученика у четворогодишњем програму, 823 ученика у трогодишњем програму и 3.543 ученика у двогодишњег програма су дипломирала. 569 апликанти стекао звање магистра, а 187 докторске дисертације су бранили.

Настоји да своје наставног плана и програма, као модеран могуће, као и да се интензивира кораке ка интернационализацији и међународном признавању његових степени, школа је прва у Босни и Херцеговини да усвоје и имплементирају (током 2001/2002 академске године) наставни план и програм заснован на Европском Кредити Трансфер Систем - ЕЦТС. Довољно јаким ниво сарадње постигнут са елитним школама економије, како у Европи и широм света, пружајући студентима ширем спектру избора, и омогућава своју независну утицај на развој програма у којима учествују. Други корак у имплементацији концепта студија на Факултету ЕСПБ базиран на започео 2005. године са увођењем "3 + 2 + 3" система. Школа представио своју прву генерацију дипломаца, који се заснива на концепту ЕЦТС на, у октобру 2008. године.

СЕБС је једина образовна институција у БиХ која је чланица Европске фондације за развој менаџмента - ЕФМД и члан Удружења до истуреног Цоллегиате Сцхоол оф Бусинесс - ААЦСБ.

СЕБС је добила акредитацију од стране Аустријске агенције за осигурање квалитета. У овом тренутку, СЕБС је једини факултет у Босни и Херцеговини који има европску акредитацију, што значи да ће ова институција и његове дипломе буду признати у Европској области.

СЕБС такође увео систем управљања квалитетом у складу са ИСО 9001: 2008. У 2009. години, СЕБС стекао сертификат од стране Буреау Веритас. Увођење и сертификација система управљања квалитетом по ИСО стандарду проверава СЕБС као успешног институција у развоју и имплементацији академских програма за 1., 2. и 3. циклуса студија високог образовања и не-академских студијских програма, курсева и обука у складу са цјеложивотно учење концепт. У 2009. години, СЕБС је награђен са ЕДУНИВЕРСАЛ Палмес сертификат. Овај сертификат истиче растући успех ове институције на међународном нивоу, и ставља СЕБС на 1.000 најбољим пословним школама широм света.

Према Вебометрицс, систем рангирања светским универзитетима "оф тхе веб активности, СЕБС, је рангиран 390тх, међу првих 400 пословних школа у свету.

Programs taught in:
енглески језик
Тренутно нема програма за приказ

Молимо вас да конкретизујете претрагу горе, погледајте наше популарне категорије испод или извршите претрагу кључних речи.


... or simply by choosing your degree: