University of Sarajevo School of Economics and Business

Uvod

Pročitajte zvanični opis

EFMD Equis Accredited

Школа Економски факултет у Сарајеву (СЕБС) је основан 1952. године као Економског факултета. Његова прва класа састојала се од 105 редовних и 129 ванредних студената. СЕБС има најдужу традицију и представља највећи образовна институција у Босни и Херцеговини. То је водећа установа у БиХ система високог образовања у стварању и ширењу знања у области економије и пословне администрације. Од посебног значаја је континуитет школских пословања током последњих 58 година. Чак и усред најтеже гранатирање и рат у току агресије на Босну и Херцеговину 1992-1995, настава није престао, захваљујући ентузијазму и посвећености запослених и ученика.

Школа је успео да спречи већину својих чланова факултета чак и током најтежих периода у својој историји. Током последњих педесет година, школа је непрестано развија и спроводи бројне програме који доводе до формирања високо-образованих и креативних професионалаца способних да преузму менаџерске и лидерске улоге у својим професионалним каријерама. Његов главни циљ је да усвоји и примењује све актуелне трендове у бизнису, економији и образовању да се прилагоде нашем брзо мења, конкурентном окружењу.

Од 2009. године, 15.154 ученика у четворогодишњем програму, 823 ученика у трогодишњем програму и 3.543 ученика у двогодишњег програма су дипломирала. 569 апликанти стекао звање магистра, а 187 докторске дисертације су бранили.

Настоји да своје наставног плана и програма, као модеран могуће, као и да се интензивира кораке ка интернационализацији и међународном признавању његових степени, школа је прва у Босни и Херцеговини да усвоје и имплементирају (током 2001/2002 академске године) наставни план и програм заснован на Европском Кредити Трансфер Систем - ЕЦТС. Довољно јаким ниво сарадње постигнут са елитним школама економије, како у Европи и широм света, пружајући студентима ширем спектру избора, и омогућава своју независну утицај на развој програма у којима учествују. Други корак у имплементацији концепта студија на Факултету ЕСПБ базиран на започео 2005. године са увођењем "3 + 2 + 3" система. Школа представио своју прву генерацију дипломаца, који се заснива на концепту ЕЦТС на, у октобру 2008. године.

СЕБС је једина образовна институција у БиХ која је чланица Европске фондације за развој менаџмента - ЕФМД и члан Удружења до истуреног Цоллегиате Сцхоол оф Бусинесс - ААЦСБ.

СЕБС је добила акредитацију од стране Аустријске агенције за осигурање квалитета. У овом тренутку, СЕБС је једини факултет у Босни и Херцеговини који има европску акредитацију, што значи да ће ова институција и његове дипломе буду признати у Европској области.

СЕБС такође увео систем управљања квалитетом у складу са ИСО 9001: 2008. У 2009. години, СЕБС стекао сертификат од стране Буреау Веритас. Увођење и сертификација система управљања квалитетом по ИСО стандарду проверава СЕБС као успешног институција у развоју и имплементацији академских програма за 1., 2. и 3. циклуса студија високог образовања и не-академских студијских програма, курсева и обука у складу са цјеложивотно учење концепт. У 2009. години, СЕБС је награђен са ЕДУНИВЕРСАЛ Палмес сертификат. Овај сертификат истиче растући успех ове институције на међународном нивоу, и ставља СЕБС на 1.000 најбољим пословним школама широм света.

Према Вебометрицс, систем рангирања светским универзитетима "оф тхе веб активности, СЕБС, је рангиран 390тх, међу првих 400 пословних школа у свету.

Ova škola nudi programe:
  • енглески језик

Programi
Тренутно нема програма за приказ

Молимо вас да конкретизујете претрагу горе, погледајте наше популарне категорије испод или извршите претрагу кључних речи.


... or simply by choosing your degree: