Pročitajte zvanični opis

ИЕЕ-УЛБ, The Institute for European Studies у Бриселу

Организација ИЕЕ-УЛБ је јединствена, захваљујући својим међународним тимовима, интеракцији са институцијама ЕУ и снажној повезаности између наставе и истраживања.

ИЕЕ-УЛБ је центар интердисциплинарне изврсности у настави и истраживању. Фокусира се на европске проблеме.

Зашто је Институт за европске студије у Бриселу?

Почетком шездесетих година, након ступања на снагу Римског уговора , академске власти у УЛБ-у одлучиле су да креирају Институт за европске студије.

ИЕЕ-УЛБ покрива углавном четири дисциплине: европско право, политичке науке, економију и историју. Као интердисциплинарни центар за истраживање и учење, обучава стручњаке у европским питањима.

ИЕЕ-УЛБ - институт са међународним димензијама

На ИЕЕ-УЛБ, предавачи долазе из десетак земаља. Студенти представљају најмање 30 националности.

Међународна димензија је још очигледнија када су у питању наши истраживачи. Институт игра кључну улогу у стварању и координацији европских или међународних истраживачких мрежа .

Универзитет у близини институција

Налази се у Бриселу, ИЕЕ-УЛБ користи од своје локације у срцу Европе . Европски стручњаци, високи званичници и креатори политике су укључени у наставу, истраживање и јавну расправу.

Ови практичари су често део АлумнИЕЕ мреже . Дају предавања студентима и пружају менторство. Они се сусрећу на конференцијама, летњим школама и курсевима професионализације.

Обука која се развија уз наше истраживање

ИЕЕ-УЛБ осигурава конзистентност између свог истраживачког програма и његовог предавања . Истраживање се развија у складу са изградњом европских и европских изазова. У овом духу, курсеви се редовно разматрају.

Сједиште ИЕЕ-УЛБ: зграда Бломме

Године 1964. ИЕЕ је основао своју главну канцеларију у врло специфичној вили на 39 авенији ФД Роосевелт, у Икеллес-у. Зграда је дизајнирана између 1926. и 1928. године од стране Адриен Бломме, главног архитекте у Бриселу. Године 1990. ИЕЕ-УЛБ се шири у суседну вилу.

Л'ИЕЕ-УЛБ представља пола века иновација у европским студијама. Наш видео приказује то кроз наше истраживаче и академике.

3 мандата ИЕЕ-УЛБ

ИЕЕ-УЛБ игра улогу у дефинисању места Европе у свијету. Развија своје активности око 3 мандата: наставу, истраживање и јавну расправу.

Специфични карактер ИЕЕ-УЛБ је да интегрише своје 3 мандата. Теоријска обука је оријентисана на праксу. Научно истраживање храни дебату о будућности Европе у свету.


Учити

ИЕЕ-УЛБ нуди неколико магистарских и специјалистичких магистарских студија у европским студијама .

Институција ради у сарадњи са својим партнерским факултетима УЛБ:

  • Солваи Бриселска школа економије и менаџмента
  • Филозофски факултет и друштвене науке
  • Правни факултет и криминологија

Курсеви су оријентисани да обезбеде дисциплинску или интердисциплинарну изврсност . Предаје се на енглеском или на енглеском и француском језику. Одражавају главне линије истраживања спроведене у европским студијама. У циљу подстицања професионализације, програми комбинују теорију и праксу.


Истраживање на ИЕЕ-УЛБ

Од свог оснивања, ИЕЕ је постављен на челу истраживања у европским институцијама. Сертификован је " Јеан Моннет Центар изврсности (ЦЕЈМ)". То потврђује квалитет истраживања спроведеног у вези са европским питањима и изазовима.

Истраживање на ИЕЕ-у врти око 4 теме :

  • Европа као подручје слободе, сигурности и правде
  • Европа као област економске и социјалне регулације
  • Европа као заједница норми и вриједности
  • Европа у свету


Јавна расправа

ИЕЕ-УЛБ није изоловани академски институт. То је јавни простор у коме се подстичу размјена и расправа. Кроз организацију конференција и ширење публикација, институт тежи да се теорија конкретизује . Окупља истраживаче, студенте и доносиоце одлука како би разговарали о питањима европских интеграција.

Programi se održavaju na:
енглески језик
француски

Ova škola takođe nudi:

Master

The Institute for European Studies

ИЕЕ-УЛБ организује извршну магистарску школу, прилагођену обуку на енглеском језику. Откријте нашег извршног магистра у студијама Европске уније. ... [+]

ИЕЕ-УЛБ организује извршну магистарску школу, прилагођену обуку на енглеском језику. Откријте нашег извршног магистра у студијама Европске уније.

Извршни магистар у студијама Европске уније је прилагођена и сертификована обука. Научен на енглеском, програм нуди учесницима предност своје флексибилности. Они могу пратити комплетан програм или га прилагодити тако што ће узети одређене модуле или курсеве.... [-]

Белгија Brussels
September 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
The Institute for European Studies

Специјализирани мастер у ЕУ интердисциплинарним студијама је 60-кредитни курс на енглеском језику који организује ИЕЕ-УЛБ. Јединственост овог мастер програма лежи у његов ... [+]

Специјализирани мастер у ЕУ интердисциплинарним студијама је 60-кредитни курс на енглеском језику који организује ИЕЕ-УЛБ.

Овај специјализовани мастер има интердисциплинарност као једну од његових главних карактеристика.

Оне су рефлексија о европским политичким, економским, социјалним и правним интеграцијама.

Јединственост овог мастер програма лежи у његовом фокусирању на развој каријере . Организован је иновативни семинар који ће студентима пружити неопходне вјештине за развој професионалног пројекта и каријере.... [-]

Белгија Brussels
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom