Read the Official Description

Добродошли на почетну страницу Факултета за теологију и религијске студије.

Наш факултет је један од најстаријих теолошких факултета у свијету. Од 1432. године факултет је додирнуо животе безбројних студената који сада раде и живе широм свијета. Теолошки факултет и религијске студије смишља се као да се налазе на раскрсници академије, цркве и данашње културе и друштва, са посебним местом за католичку традицију. Истраживање и учење факултета се увек карактерише пажљивим руковањем прошлостом, дубоком посвећеношћу у односу на садашњост и надежном вером у бољу будућност.

Ово никада није било тако случајно него у данашњем дану и доби. Одржана група професора и истраживача настоји да образује све ученике (међународне или друге) на такав начин да их припрема за сваки будући професионални посао у многим доменима којима наши програми омогућавају приступ. Професионалне могућности су разноврсне: наши алумни раде у образовању, истраживању, пасторалној неги, друштвеним организацијама итд. Њихов рад стварно прави разлику. Због тога је Факултет намјерава наставити проучавање кршћанске теологије у дијалогу са другим свјетским религијама и другим људским наукама. Савремена теологија мора бити заинтересована за културе у којима су религије раздвојене. Када се ради о другим светским религијама, посебна пажња се посвећује "религијама књиге": исламу и јудаизму.

Факултет се веома интересује за релевантан и препознатљив допринос друштву свих, студената, професора и чланова особља, сваки на свој начин. Обезбеђује живописно окружење за теолошка истраживања, наставу и службу, за које Факултет добија међународно признање и уважавање. Наш Факултет сваке године поздравља многе нове међународне студенте који ће учествовати у комплетном програму на енглеском језику који нуди наш факултет. Захваљујући богатој разноврсности у позадини и наслеђу, ови ученици додају свој укус већ стимулативном мноштву идеја и мишљења.

Ови студенти и многи други инострани истраживачи су свјесни чињенице да наш факултет располаже једном од најбогатијих и највећих теолошких библиотека у свијету. Налази се у самом срцу града, наш Факултет је одлична локација за многе конференције и симпозије које су организовале наше колеге.

Наше веб странице на факултету имају пуно понуда: практичне информације, али и информације о Факултету и њеној историји, историју на коју смо поносни, тако смо поносни што данас радимо напорно да наставимо са традицијом да комбинујемо детаљно истраживање, одлично образовање и значајну услугу, у пројекту који се зове Теолошки и религијски факултет.

ДОБРА СТУДИЈА НА КУ ЛЕУВЕН

Добродошли у Катхолиеке Университеит Леувен, један од најстаријих универзитета у Европи. Нудимо квалитетно образовање засновано на најсавременијим међународним научним истраживањима и одличним, широкопојасним студентским садржајима. Леувен је живописни историјски град, али онај који живи и живи у студентском ритму.

Смештен у Белгији, у срцу западне Европе, КУ Леувен је био центар учења скоро шест вијека. Данас је то највећи универзитет у Белгији, основан 1425. године, један од најстаријих и најугледнијих универзитета у Европи. Као водећи европски истраживачки универзитет и суоснивач Лиге европских истраживачких универзитета (ЛЕРУ), КУ Леувен нуди широк спектар међународних мастер програма, који су подржани висококвалитетним, иновативним, интердисциплинарним истраживањем.

Од оснивања, КУ Леувен се налази у граду који дели своје име. Леувен је пријатан, сигуран и живахан студентски град, где историја богата вековима испуњава најсавременију науку. Универзитет такође нуди студијске програме у кампусима у 11 белгијских градова, укључујући Брисел, Гент и Антверп.

Мисија

КУ Леувен испуњава своју мисију пружањем квалитетног интердисциплинарног истраживања и образовања са католичким потписом.

Programs taught in:
енглески језик
холандски

Ova škola takođe nudi:

MA

KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies

... [+]

Рок за пријаву 1. марта 2018. (за држављане који нису ЕЕА) 1. јун 2018. (за држављане ЕЕА)

КУ Леувен користи систем онлајн пријаве.

[-]
Белгија Leuven
September 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom