Read the Official Description

EFMD Equis Accredited

Наш факултет може да похвали обимне националне и међународне мреже у истраживању и образовању. На националном нивоу, ми имамо јаке везе са пословним светом кроз редовне радионице са "капетанима индустрије", како на факултету - у облику такозваних "сродних састанака", тако и ван факултета у сарадњи са Влерицк Леувен Гент Манагемент Школа. На међународном нивоу имамо програме размене студената са водећим иностраним универзитетима као што су Вартон школа Универзитета у Пенсилванији, Пословна школа Универзитета Цхицаго и Универзитет Цорнелл у САД, Универзитет Британске Колумбије, Куеен'с Университи, Универзитет у Торонту и Универзитет у Монтреалу у Канади, ИИМ из Калкуте и Бангалоре у Индији, Кинески универзитет и Градски универзитет у Хонг Конгу, Сингапоре Манагемент Университи и 65 универзитета у Европи.

У посљедњих неколико година, неколико независних одбора за посјету препознали су висок квалитет образовања и истраживања на нашем факултету. У нашем образовању и истраживању покушавамо да одговоримо на друштвене трендове, као што су кредитна криза, глобализација и улога Кине у нашој глобалној економији. Стручно усавршавање, одрживо високо образовање и темељна научна истраживања су наша три главна стуба.

На крају, корисно је да укратко дискутујемо о нашој јединственој локацији. Наш факултет се налази у срцу Леувеновог историјског центра, одликује га више од 575-годишња универзитетска традиција, али пуна динамизма, прогресивних умјетника и студената. Наш факултет је у пјешачкој удаљености од новог истраживачког парка у Хеверлее, понекад се зове "Силицијумска долина" у Белгији. Бриселске институције, као што је Европска унија, никада нису далеко, и буквално и фигуративно. Неколико колега пружа савете европским одељењима и многим радницима у европским институцијама.

Наша мисија и вредности

МИСИЈА

Основне мисије Економског факултета су образовање и истраживање.

Образовање ФЕБ-а има за циљ да припреми студенте за успјешне предузетничке напоре и каријере у корпоративном свијету, у националној и међународној јавној политици, или у истраживању. Да би се то постигло, ФЕБ нуди високо квалитетне програме засноване на истраживању у областима економије и пословања, од Бацхелор до Пх.Д.

Друго, ФЕБ жели да подстакне истраживања са високим академским и друштвеним утицајем и високом видљивошћу у корпоративном свету.

Амбиција ФЕБ-а је да буде водећа учитељска и истраживачка заједница у Европи и да се истакне у различитим истраживачким потпољима која су домаћини школе, чиме заслужују висок ранг међу европским школама за економију и бизнис.

Да би остварио ове двоструке примарне циљеве, ФЕБ жели развити стимулативно окружење за особље и студенте, у којима се осјећају слободним да развију своју иновативну, етичку и предузетничку експертизу у образовању, истраживању и бизнису, истичући улогу економске политике и пословања у веће друштво и одржавање глобалног фокуса кроз међународне размјене и сарадњу.

ФЕБ ВАЛУЕС

Док траје своју мисију и визију, ФЕБ се обавезује да буде:

  • Стручно у ономе што подучавамо, оно што истражујемо, и у настави онога што истражујемо.
  • Иновативност у образовању и предузетништву, иу нашој амбицији да свирамо на челу истраживачке заједнице.
  • Колегијални у нашем стилу менаџмента и према нашим релевантним интерним и екстерним заинтересованим странама.
  • Релевантно за нашу посвећеност превођењу доказа заснованих на пракси у праксу засновану на доказима, и подстицање истраживања са високим академским и друштвеним утицајем, као и високе видљивости у корпоративном свету.
  • Друштвено одговорна у нашој улози као отворени центар за дебату о корпоративним, економским, друштвеним и етичким питањима, са међународним и интеркултуралним фокусом.
  • У складу са идентитетом и мисијом КУ Леувен, ФЕБ подржава и заговара вриједности људских права, социјалне правде и поштовања различитости појединаца, заједница и идеја.

ДОБРА СТУДИЈА НА КУ ЛЕУВЕН

Добродошли у Катхолиеке Университеит Леувен, један од најстаријих универзитета у Европи. Нудимо квалитетно образовање засновано на најсавременијим међународним научним истраживањима и одличним, широкопојасним студентским садржајима. Леувен је живописни историјски град, али онај који живи и живи у студентском ритму.

Смештен у Белгији, у срцу западне Европе, КУ Леувен је био центар учења скоро шест вијека. Данас је то највећи универзитет у Белгији, основан 1425. године, један од најстаријих и најугледнијих универзитета у Европи. Као водећи европски истраживачки универзитет и суоснивач Лиге европских истраживачких универзитета (ЛЕРУ), КУ Леувен нуди широк спектар међународних мастер програма, који су подржани висококвалитетним, иновативним, интердисциплинарним истраживањем.

Од оснивања, КУ Леувен се налази у граду који дели своје име. Леувен је пријатан, сигуран и живахан студентски град, где историја богата вековима испуњава најсавременију науку. Универзитет такође нуди студијске програме у кампусима у 11 белгијских градова, укључујући Брисел, Гент и Антверп.

Мисија

КУ Леувен испуњава своју мисију пружањем квалитетног интердисциплинарног истраживања и образовања са католичким потписом.

Programs taught in:
енглески језик
холандски

Ova škola takođe nudi:

MSc

KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Магистар наука у економији (МЕ) је једнодневни Мастер програм, оријентисан према студентима са широким интересима у друштвеним и научним питањима који су способни критичн ... [+]

Магистар наука у економији (МЕ) је једнодневни Мастер програм, оријентисан према студентима са широким интересима у друштвеним и научним питањима који су способни критичног и креативног размишљања.

Шта је "господар економије"?

Програм магистра економије нуди студентима са дипломским степеном теоријски оквир који им омогућава пружање добро утемељених одговора на социо-економска питања. Као економиста, посматраш различите играче (појединце, компаније, домаће и стране владе) и њихове интеракције у глобалној економији. Ви ћете моћи тумачити опћу економску ситуацију у ширем друштвеном и правном контексту.... [-]

Белгија Leuven
September 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Магистар економије и менаџмента међународног пословања је програм прилагођен за неекономске дипломце. Он нуди увид у све главне дисциплине пословне економије и менаџмента ... [+]

Магистар економије и менаџмента међународног пословања је програм прилагођен за неекономске дипломце. Он нуди увид у све главне дисциплине пословне економије и менаџмента на академском нивоу.

Шта је "Мастер за економију и менаџмент међународног пословања"?

Мастер из економије и менаџмента међународног пословања (МИБЕМ) је мастер програм за носиоце дипломе у не-пословној економској или менаџерској дисциплини. Припрема се за каријеру у међународном пословању кроз стицање пословних економских увида, знања и вештина управљања.... [-]

Белгија Brussels
September 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Магистар напредних студија у економији (МАСЕ) је напредни програм енглеског науцно-наставног програма који узима иницијалну диплому економије на граници истразивања у еко ... [+]

Магистар напредних студија у економији (МАСЕ) је напредни програм енглеског науцно-наставног програма који узима иницијалну диплому економије на граници истразивања у економији.

Шта је "мастер напредних студија у економији"?

Магистар напредних студија из економије нуди студентима дубље знање из одређених области примјене, пружа их напредним теоретским и емпиријским средствима за анализу конкретних економских проблема и упознаје их са тренутним истраживачким праксама у економији.... [-]

Белгија Leuven
September 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Магистар наука у информационом менаџменту нуди не-техничку обуку у управљању информацијама. Нагласак је на ефикасној и ефикасној примјени и управљању информационим технол ... [+]

Магистар наука у информационом менаџменту нуди не-техничку обуку у управљању информацијама. Нагласак је на ефикасној и ефикасној примјени и управљању информационим технологијама у различитим пословним контекстима (нпр. Финансије, маркетинг, ХР, производња и логистика итд.).

Шта је "Мастер оф Информатион Манагемент"?

Овај програм нуди студентима напредну не-техничку обуку у области управљања информацијама, са нагласком на ефикасну и ефикасну примену и управљање информацијама у различитим пословним контекстима (нпр. Финансије, маркетинг, ХР, производња и логистика, итд.). Након основне обуке у технологији, програм детаљније разматра специфична питања управљања, посебно у циљу развијања вјештина потребних за анализирање информационих потреба, дизајнирање и управљање информационим системима и фино подешавање ИТ стратегије као саставни дио укупне пословне стратегије .... [-]

Белгија Leuven
September 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

У нашем савременом друштву ниједна организација не може функционисати без информационих система. У програму Мастер ин Бусинесс и Инжењеринг информационих система, обучава ... [+]

У нашем савременом друштву ниједна организација не може функционисати без информационих система. У програму Мастер ин Бусинесс и Инжењеринг информационих система, обучавате се како у пословном менаџменту, тако иу информационим системима у међународном контексту.

Шта је "Мастер оф Бусинесс анд Системс Енгинееринг"?

Као пословни инжењер у инжењерству информационих система, и даље сте инжењер бизниса: можете анализирати и оптимизовати различите пословне процесе (маркетинг, производњу и логистику, финансије, итд.). Схватате како компанија функционише и узети у обзир економске, организационе и људске аспекте пословања. Као пословни инжењер у инжењерству информационих система, ви такође преведете ове елементе пословне администрације у информационе системе који подржавају процес доношења одлука. Можете одлучити о одлукама о информацијској технологији у позадини компаније у цјелини, предвидјети њихове стратешке посљедице и извршавати (опће) послове управе.... [-]

Белгија Leuven
September 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Пословни инжењер је интердисциплинарни менаџер који води предузећа из квантитативне и менаџерске тачке гледишта. У ту сврху менаџерске и аналитичке вјештине комбиноване с ... [+]

Пословни инжењер је интердисциплинарни менаџер који води предузећа из квантитативне и менаџерске тачке гледишта. У ту сврху менаџерске и аналитичке вјештине комбиноване су с дубоким разумевањем како функционишу пословни и (технолошки) иновацијски процеси. Ова интеграција дисциплина чини пословне инжењере способним да обликују будућност компанија и организација.

Шта је "мастер пословног инжењеринга"?... [-]
Белгија Leuven Brussels
September 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Програм наглашава стицање основних знања и вјештина у једној области специјализације која се односи на корпоративни свет као што су међународни послови, стратегија и инов ... [+]

Програм наглашава стицање основних знања и вјештина у једној области специјализације која се односи на корпоративни свет као што су међународни послови, стратегија и иновације, предузетништво, финансијска економија и маркетинг. Комбинацијом избора за главне и мање, можете фино подесити свој профил дипломирања према сопственим интересима.

Шта је "Мастер економије пословања"?... [-]
Белгија Leuven
September 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Ово је програм енглеског науке од 120 ЕЦТС-а који припрема студенте за каријере у актуарским наукама, финансијском инжењерингу или квантитативном управљању ризицима у фин ... [+]

Назив програма и енглеског еквивалента одобрено је од стране Високог образовања Комисије у Фландрији 19. јануара 2018. Очекујемо коначно усвајање програма од фламанске владе до почетка марта 2018. године.

Ово је програм енглеског науке од 120 ЕЦТС-а који припрема студенте за каријере у актуарским наукама, финансијском инжењерингу или квантитативном управљању ризицима у финансијским институцијама.... [-]

Белгија Leuven
September 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

Faculty of Economics and Business, KU Leuven

Address
Naamsestraat 69 box 3500 3000 Leuven Belgium
Leuven, Flanders, Белгија
Address
Korte Nieuwstraat 33 2000 Antwerpen BELGIUM
2000 Antwerpen Antwerp, Flanders, Белгија
Address
Warmoesberg 26 1000 Brussels BELGIUM
1000 Brussels Brussels, Белгија