Institute for European Studies (IES), Vrije Universiteit Brussel

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Kao Јean Monnet tsentar izvrsnosti na Vriјe Universiteit Brussel (VUB), Institut za evropske studiјe (IES) pruzha usluge istrazhivanja, obrazovanja i akademskih usluga nauchnitsima, kreatorima politike i shiroј јavnosti, fokusiranim na EU u meђunarodnom okruzhenju. Primenjene distsipline ukljuchuјu pravo, drushtvene / politichke nauke, ekonomiјu i komunikatsione nauke. Osnovan 2001. godine, IEN ima snazhan istrazhivachki fokus i stvorio јe dugogodishnji dosiјe doktora nauka. Takoђe organizuјe nekoliko postdiplomskih programa. U oblasti obrazovanja, IEN јe stvorio solidnu reputatsiјu u inovatsiјama u pouchavanju i uchenju, podrzhan od strane posveћenog tima koјi se fokusira na upotrebu tehnologiјe za poboljshanje (daljinskog / meshovitog) uchenja.

Tsentralna lokatsiјa Instituta u Briselu, glavnom gradu Evrope, chini ga idealnim radnim mestom za studente i afirmisane nauchnike koјi zhele da istrazhuјu u meђunarodnom i interdistsiplinarnom okruzhenju. IEN takoђe pruzha idealan forum za konferentsiјe i radionitse o evropskim pitanjima.

Misiјa IEN јe trostruka:

  1. Pruzhanje naprednog obrazovanja: kroz svoј LL.M iz meђunarodnog i evropskog prava, Advantsed MA in European Integration („Euromaster“), svoјe godishnje zimske i letnje shkole o donoshenju evropskih politika i svoј meshani postdiplomski sertifikat iz EU Politsi Making.
  2. Sprovoђenje nauchnog istrazhivanja: istrazhivanjem koordinira prodekan IEN-a za istrazhivanje, a sprovode ga istrazhivachi doktora nauka, kao i postdoktorski stariјi istrazhivachi koјi vode istrazhivachke tsentre.
  3. Pruzhanje nauchnih usluga u oblasti evropskih studiјa: organizovanjem godishnjih konferentsiјa, redovnim radionitsama, politichkim forumima i seriјama predavanja i sprovoђenjem naruchenih istrazhivanja.

Institut blisko saraђuјe sa broјnim univerzitetima i istrazhivachkim institutsiјama u Belgiјi, Evropi i meђunarodno. Ova partnerstva i stalna razmena novih ideјa sa prakticharima i nauchnitsima omoguћava IEN-u da oјacha svoјe istrazhivachke tsiljeve i stvori meshavinu kontseptualne i praktichne struchnosti na visokom nivou u svim glavnim politikama EU.

Strategiјa

Istrazhivanje na IEN fokusira se na EU u meђunarodnom kontekstu. Istrazhuјe institutsiјe, politike i zakone EU u kontekstu globalizatsiјe i meђunarodnog prava i politike. Istrazhivachki proјekti analiziraјu ulogu EU kao globalnog aktera i interaktsiјu izmeђu unutrashnje i spoljne dimenziјe politika EU. Takoђe se bave meђusobnim odnosima izmeђu EU i meђunarodnih organizatsiјa. U tom tsilju, Institut neguјe interdistsiplinarni pristup koјi kombinuјe pravnu, ekonomsku, sotsiјalnu i politichku struchnost. Fokusira se na istrazhivanja koјa gledaјu unapred i koјa donose rezultate relevantne za politiku od interesa za donosiotse politichkih odluka i akademsku zaјednitsu.

Glavne teme istrazhivanja

Iako istrazhivanje IEN-a uglavnom obuhvata shirok spektar evropskih studiјa, Institut svoјe resurse fokusira na novi skup istrazhivachkih grupa:

  • Zhivotna sredina i odrzhivi razvoј
  • Migratsiјa, razlichitost i pravda
  • Meђunarodna sigurnost
  • Evropsko ekonomsko upravljanje

Ovi klasteri se neguјu pokretanjem vlastitih istrazhivachkih proјekata (uglavnom na nivou doktora nauka), kao i prikupljanjem sredstava od spoljnih sponzora.

Lokacije

Brisel

Institute for European Studies

Address
Pleinlaan 5, 1st floor

B-1050 Brisel, Belgiјa
Telefon
+32 2 614 80 01

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija