Pročitajte zvanični opis

Институт за европске студије је аутономна одељење Врије Университеит Бруссел. Настала је 2001. године кроз иницијативу коју је фламанске владе. Као Жан Моне Центар изврсности, ИЕС учи напредне мастер програме, и фокусира се на интердисциплинарна истраживања у европске студије, тачније о улози ЕУ у међународном окружењу. У оквиру овог обима, ИЕС пружа академске услуге научника, креатора политике и јавности.

Институт је централна локација у Бриселу, главном граду Европе, идеално радно место за ученике и успостављених научника који желе да спроведу истраживање у међународном окружењу и интердисциплинарни чини. ИЕС предвиђа и идеалну форум за конференције и радионице о европским питањима.

Мисија Института економских наука је трострука:

  1. Пружање напредну образовања: кроз мр у међународном и европском праву, магистар европске интеграције и развој ("ЕУРОМАСТЕР"), свом годишњем летњој школи о Европској процесу доношења одлука и њене 3 е-леарнинг модула на европском закону, институција и Информативни извори.
  2. Спровођење научно истраживање: истраживање координира академске директор ИЕН и спроводи доктора наука, као и пост докторске високих истраживачима који воде истраживачке кластера.
  3. Пружање услуга научних у области европских студија: организовање годишње конференције, радионице редовне и поновио серије предавања, као и спровођење наручио истраживање.

Институт блиско сарађује са бројним универзитетима и истраживачким институцијама у Белгији, Европи и на међународном плану. Ова партнерства и континуирано размена нових идеја са практичара и научника омогућава ИЕН да ојача своје истраживачке циљеве и производе на високом нивоу спој концептуалне и практичне експертизе цон све главне политике ЕУ.

Стратегија

Истраживање на ИЕН се фокусира на ЕУ у међународном контексту. Она истражује институције ЕУ, политике и закона у контексту глобализације и међународног права и политике. Истраживачки пројекти анализира улогу ЕУ као глобалног актера и интеракције између унутрашње и спољашње димензије политика ЕУ. Они такође баве међусобне односе између ЕУ и међународних организација. У том циљу, Институт подстиче интердисциплинарни приступ који комбинује правне, економске, друштвене и политичке експертизе. Она се фокусира на будућност истраживања која се бави производњом политике релевантне резултате од интереса за политичке доносиоце одлука и академске заједнице.

Главне теме истраживања

Док истраживања ИЕН углавном обухвата широк спектар европске студије, Институт фокусира своје ресурсе на развија сет истраживања кластера:

  • Животна средина и одрживи развој
  • Миграција, различитост и правда
  • Међународна безбедност
  • Европски економски Управљање

Ови кластери су гајили путем покретања сопствене истраживачке пројекте (углавном на нивоу др), као и прикупљање средстава из спољних спонзора.

Programi se održavaju na:
енглески језик
француски

Ova škola takođe nudi:


Institute for European Studies (IES), Vrije Universiteit Brussel

Вечерњи програм о ЕУ на прагу својих главних институција. То је у реду како би могли описати магистарски рад у европским интеграцијама, 60 ЕЦТС Адванцед Мастер у ВУБ-овом ... [+]

Региструјте се за овај вебинар! То је ваша шанса да нам поставите сва питања и одговоре на лицу места! У првом делу професор и студент ће дати одговоре, у другом делу ћете добити ексклузивну прилику да разговарате са неким од наших садашњих студената.

ЕуроМастер је интердисциплинарни програм који се научи на енглеском језику, а намењен је међународном асортиману младих и средњих стручњака, као и напредних студената из свих политичких наука. Омогућава студентима напредну академску обуку у широком спектру политика и концепата ЕУ како би се стекло темељито разумевање процеса европских интеграција у њеној економској и политичкој димензији.... [-]

Белгија Brussels
September 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
1 - 2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Institute for European Studies
Address
Pleinlaan 5, 1st floor
B-1050 Brussels, Белгија
Vebsajt
Telefon
+32 2 614 80 01