Read the Official Description

Профил ЕТФ

Евангелисцхе Тхеологисцхе Фацултеит (ЕТФ) у Леувену је јединствена институција за вишу, универзитетску едукацију. Налазимо се у најстаријем универзитетском граду у Бенелуксу, у земљи у којој су протестанти само мала мањина. Истовремено, као једна од ретких евангеличких институција за високо образовање у Европи, ЕТФ има утицај који достиже далеко изван наших националних граница.

Мисија

ЕТФ има за циљ продубити, ојачати и опремити међународни евангељски покрет на академском нивоу. Због тога је наш факултет одредиште за свакога ко жели да се научно припреми за учешће у црквама, религијском образовању, хришћанским организацијама и мисији. Кроз научно истраживање, публикације и доживотно учење, ЕТФ доприноси теолошком одразу евангељског покрета у Белгији, Холандији и широм свијета. Задатак ЕТФ-а је стога да све своје активности стављају у службу Богу и нашег суседа.

Визија

ЕТФ жели да опреми људе да заузму своје мјесто у цркви и друштву како би ширили добре вести о Исусу Христу у свету. Наш приступ је заснован на Библији , на академском нивоу и културно богатство .

Библијско засновано

У традицији Реформације иу складу са светским еванђелистичким покретом, ми проучавамо Библију као примарни и ауторитативни извор хришћанског живота и мишљења. Пажња коју потрошимо у Библији не уклања важност традиције, разлога и искуства. Међутим, да би Библија схватила као Реч Божју, наглашава важност научне егзегезе Старог и Новог завета. То такође значи да Библија добија централно место у нашем образовању, истраживању и нашој служби.

Академски и ажурни

Увјерени смо у важност најсавременијег и научно утемељеног образовања и нудимо признате дипломе на академском нивоу (Бацхелор, Мастер и ПхД). Истовремено, стимулишемо духовно формирање у комбинацији са развојем лидерских вештина.

Интерденоминатионал и Интернатионал

Људи из читавог спектра земаља / континената и црквеног порекла проучавају и раде у нашој институцији. Ова мултикултурна атмосфера обогаћује формацију, проширује хоризонт и припрема наше студенте који раде, живе и верују заједно у интеркултуралном друштву и црквеном контексту.

Леувен

ЕТФ се налази у Хеверлее-у, предграђу стара, али виталног града Леувена . Леувен је само бацање камења из Брисела, срца Европе, и близу националног аеродрома. Историја Леувена као универзитетског града сели се 1425. године, када је основан универзитет. Ерасмус, Весалиус и Мерцатор су неки од великих умова који су проучавали овде. Зграда најстаријег универзитета у ниским земљама краси готово сваки угао, а градски живот зујава током академске године због тога што више од 55.000 ученика овде живи. Има смисла да је Леувен познат као студентски град у Белгији.

Леувен има пуно блага: прекрасан историјски градски центар са бисернама као што је градска зграда саграђена 1439. године или још старији Гранд Бегуинаге. Али и нови музеј М, ботаничка башта, шармантне схоппинг улице, ресторани и кафићи на отвореном. Наћи ћете мноштво могућности да уживате у култури, природи и спорту . У Леувену постоје бројне мале протестантске евангеличке цркве. У околини ћете наћи још више.

У Леувену је лако доћи бициклом или јавним превозом. Леувен је такође лако доступан : град лежи на раскрсници два главна аутопута, у центру града налази се жељезничка станица, а аеродром у Бриселу је удаљен 15 км.

Чињенице и бројке

Евангелистички теолошки факултет у фебруару 2015, изражен у неким бројевима:

203 ученика

  • 80 Бацхелор'с
  • 71 Мастер'с (укључујући специфични програм обучавања)
  • 52 доктора
  • 19 националности / земаља </ ли>

60 чланова особља

  • 34 независна академска лица (предавач, ванредни професор, професор)
  • 12 асистирање академског особља (помоћник, постдокторски истраживач, асистент практичара)
  • 5 специјалних академских кадрова (гост-предавачи, гостујући истраживачи, виши истраживачи)
  • 9 административно и техничко особље
  • 11 добровољаца од којих су 4 мисионари

Преко 1000 алумни

Преко 100 публикација у 2014. години

Додељено је 62 доктора

6 одељења

16 партнерских институција

70 студената који живе у кампусу

Programs taught in:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

MA

Evangelische Theologische Faculteit, Leuven

Мастер из теологије и религијских студија (120 ЕЦТС - 2 године) вас подучава, води организације и цркве и учествује у актуелним теолошким расправама релевантним за Цркву ... [+]

Магистар теологије и религијских студија

Мастер из теологије и религијских студија (120 ЕЦТС - 2 године) вас подучава, води организације и цркве и учествује у актуелним теолошким расправама релевантним за Цркву и друштво.

Осим фокусирања на фундаментална и методолошка питања, Мастер'с Дегрее нуди широк спектар курсева о одређеним предметима. Туториали и семинари ојачавају ваше истраживачко знање. Истовремено сте стекли вјештине за лидерску или пасторску улогу и лично развијате своју теологију. У магистарској тези научите да самостално доприносите теолошким истраживањима. Програм, предавач на енглеском језику , намењен је међународним студентима. Специјализације ... [-]
Белгија Leuven
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Address
Evangelische Theologische Faculteit Sint-Jansbergsesteenweg 95-97
3001 Leuven, Flanders, Белгија