EIT Food

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Као заједница знања и иновација (КИЦ) Европског института за иновације и технологију (ЕИТ), EIT Food повезује партнере из водећих предузећа, универзитета, истраживачких центара и института широм 13 земаља Европе и из читавог ланца вриједности хране.

EIT Food је паневропско партнерство, са приступом усмереним на потрошача, како би оснажили иноваторе, предузетнике и студенте да развијају свјетска клијента рјешења за друштвене изазове, убрзају иновације, стварају послове и повећавају конкурентност Европе.

Циљ партнерства је развој висококвалификованог сектора хране, који сарађује са потрошачима за пружање производа, услуга и нових технологија, који пружају здравији начин живота свим европским грађанима.

Као једна од највећих иницијатива везаних за храну широм света. EIT Food жели Европу да води глобалну револуцију у иновацијама и производњи хране. Амбиција EIT Food је да редизајнира начин на који производимо, испоручујемо, конзумирају и рециклирају нашу храну и стварамо ефикасан и ефикасан сектор хране који подржава одрживу и кружну био-економију.

Наш потрошачки-центрички приступ

EIT Food повезује стубове троугла знања - иновације, образовање, стварање предузећа - са приступом усмереним на потрошаче, који европским грађанима пружа прилику да постану прави заступници промена.
EIT Food ће ангажовати потрошаче у процесу промјене, побољшати исхрану и учинити систем хране ефикаснијим, сигурним, транспарентним и поузданим.
EIT Food адресира и повезује водеће пословне компаније и предузетнике, истраживаче и иноваторе, студенте, академике и сваког европског грађанина да развијају свјетска класе рјешења за друштвене изазове и стварају ефикасан прехрамбени сектор.

EIT Food има шест стратешких циљева:

  1. Превладавање ниског потрошачког повјерења Храна подржава европске грађане у транзицији ка паметном систему хране који је инклузиван и умирујући.
  2. Стварање хране за храну за здравију исхрану EIT Food омогућава појединцима да дају информисане и приступачне личне изборе за исхрану.
  3. Изградити систем прехрамбених центара повезаних са потрошачима EIT Food развија дигиталну мрежу за снабдевање храном са потрошачима и индустријо као једнаким партнерима.
  4. Унапређење одрживости кроз управљање ресурсима EIT Food развија решења за трансформацију традиционалног модела "производ-употреба-располагање" у кружну био-економију.
  5. Едукација за ангажовање, иновирање и унапређење EIT Food пружа вештине система хране за више од 10.000 студената, предузетника и професионалаца кроз напредне програме обуке.
  6. Цатализе прехрамбена предузетништво и иновације EIT Food подстиче иновације у свим фазама стварања бизниса.

Циљ је подстицати вештине и предузетнички дух у сектору и откључати потенцијале малих и средњих предузећа (МСП) која ће убрзати иновације, створити нова радна места, профитирати предузећима и повећати конкурентност Европе.

Ово ће се постићи:

  • Развијање нових талената: EIT Food програми едукације EIT Food ће привући и ангажирати нове таленте захваљујући иновативном садржају курса који је дизајниран да превазиђе "силосе" знања и вештина у одређеним областима прехрамбеног система. EIT Food ће увести нове методе учења, предузетничке алатке и пословне праксе који оснажују студенте, професионалце и руководиоце у свим фазама каријере да постану предузетнички шампиони у европском прехрамбеном сектору.
  • Подршка стварању и убрзању бизниса: EIT Food ће повећати конкурентност прехрамбеног сектора ЕУ и осигурати да Европа остаје глобални извозник хране и пића. EIT Food ће проактивно подржати предузетнике у трансформацији својих идеја у предузећа кроз цео почетни циклус и јасно дефинисање свог тржишта. То ће генерирати будуће предузетничке шампионе у прехрамбеном сектору који ће испунити своју амбицију да побољшају исхрану, постигну сигурност хране и промовишу ресурсе система за исхрану.
  • Стварање хране за храну за здравију исхрану: EIT Food ће развити иновативне алате и технологије који подржавају персонализиране профиле дијете у комбинацији с могућношћу самопроцјене утицаја прилагођене дијете путем неинвазивне кућне дијагностике, мобилних уређаја и индивидуалног онлине тренирања. Ово ће помоћи да се смањи тренутни јаз између намера људи и стварног понашања према здравијој храни и води до побољшања здравља људи широм Европе.

Током првих седам година партнери ће инвестирати близу 1200 милиона евра у складу са до 400 милиона евра које финансира ЕИТ. Поред тога, очекује се да ће привући значајна средства из других извора улагања у приватни и јавни сектор, умножавајући инвестиције ЕИТ-а.

Ova škola nudi programe:
  • енглески језик

Pogledati MSc programi »

Programi

Ova škola takođe nudi:

MSc

Магистар наука у прехрамбеним системима

Студије на универзитету / кампус Redovne studije September 2018 Белгија Leuven Пољска Warsaw Финска Turku Немачка Munich Уједињено Краљевство Bristol Италија Pisa Швајцарска Zürich Израел Tel Aviv-Yafo +13 više

Постаните будући лидер у системима за храну пратећи образовне понуде EIT Food . [+]

Постаните будући лидер у системима за храну пратећи образовне понуде EIT Food . Нудимо радионице, љетне школе и онлајн едукативне програме као што су МООЦС (Массиве Опен Онлине Цоурсес) и СПОЦС (специјализирани приватни онлине курсеви) за широк спектар публике укључујући студенте, предузетнике и стручњаке за храну.

Сви наши курсеви су интердисциплинарни, интерактивни и практично оријентисани и заједнички су понуђени од стране академских и пословних партнера.... [-]


Snimci

EIT Food