Pročitajte zvanični opis

Добро дошли на Међународном борбу против корупције академије

Тхе Интернационални анти-корупције Ацадеми (ИАЦА) је међународна организација са седиштем у Лакенбург, Аустрија. То је прва глобална институција ове врсте, посвећена превазилажењу тренутних недостатака у знању и пракси у области борбе против корупције и настоји да оснажи професионалце за изазове сутрашњице.

Академија нуди стандардизоване и по мери обуке, академске студијских програма, могућности за дијалог и умрежавање, као и за борбу против корупције тхинк-танк и бенцхмаркинг активности. Она пружа нови, холистички приступ образовању и истраживању за борбу против корупције, пружа и олакшава обуку за борбу против корупције за практичара из свих сектора друштва, и пружа техничку подршку и помоћ широком спектру актера. Међународна сарадња, размена знања и искустава, и узајамна подршка су основни аспекти мандата ИАЦА је.

Организација је иницирао ИНТЕРПОЛ, Канцеларија Уједињених нација за дрогу и криминал (УНОДЦ), Европског завода за борбу против превара (ОЛАФ), Републике Аустрије и других заинтересованих страна. Он је постао интернационална организација 8. марта 2011. године и тренутно има конститутивности 71 странака, укључујући и три међународне организације. ИАЦА је посматрач у Генералној скупштини УН-а, ГРЕЦО, ЕЦОСОЦ и Међународном организацијом за миграције (ИОМ), а изричито је поздравио низ међународних резолуција.

ИАЦА посматра географски и културне разноликости и тражи шире партнерство са јавним и приватним институцијама сектора, међународних и невладиних организација и цивилног друштва. Она ради заједно са овим партнерима да заједно организују тренинге за борбу против корупције, и учествује у другим међународним догађајима као ко-спонзора или стручност провајдера. Поред тога, ИАЦА Деан, професори и високи представници редовно (гост) предавања и доприносе међународних консултација за борбу против корупције и радних група, саветодавних одбора, конференција и састанака.

У пружању образовања и истраживања за борбу против корупције, ИАЦА ослања на чврстом диску ка изврсности, духу иновација и посвећености пружању сама доступни појединцима из целог света.

НАШ ПРИСТУП

51цб676ацаа7ц

Образовање за борбу против корупције је понудио у последњих неколико деценија је ад хоц, у најбољем случају, често без специјализације и свеобухватан оквир. Она је патила од образовног партикуларизам и у неким случајевима чак и сепаратизам, чиме се обезбеђује ограничене резултате на дужи рок. У одговору на ове недостатке, холистички приступ ИАЦА је дизајнирана.

Приступ који је међународна у угоститељству са различитим угловима света и посматра регионалне разноликости; интер-дисциплинарни у осигуравању да сваки тематски аспект корупције, академске и практичне, узима у обзир; међусекторско у повезивању практичара са истраживачима, јавни сектор са приватним сектором, академици са цивилним друштвом; интегративни, у пружању знања и практичне алате који се примењују на различитим деловима света; и одржив, у понуди трајна решења.

За рад за борбу против корупције да би била ефикасна, практичари треба да изађе из својој области специјализације, да заиста разуме испреплетени начин на који се ова претња манифестује, и извући на знању других области, као и да је у њиховим различитим вршњака. За темељне стратегије за борбу против корупције у сваком систему, друштву или предузећа, различити аспекти морају се узети у обзир, цросс-секторских политика процењен и међународних и одређену земљу методе испитана.

51цб6740977ад

Наша мисија

Наш главни циљ је да достави и олакшати школовање за борбу против корупције и обуку за професионалце и практичара из свих сектора. Пружамо истраживање и платформе за дијалог и умрежавање, који у повезивању стручњака на терену омогућило развој основан, одрживих стратегија и смјерница.

Наши холистички наставни планови и програми баве широк спектар дисциплина и регрутовање различитим регионима света. Осим тога, ми унапредити разумевање попречно сечење и разорне природе корупције и на тај начин позивају на ширем контекстуализацију. Ми охрабрујемо друштвену одговорност свих сектора и промену ставова у том погледу. Ми се снажно посвећена међународној сарадњи, директан дијалог и широка партнерства као средство за размјену стручности и веће солидарности у борби против корупције.

Наша Алумни мрежа пружа у непрекидном размјену искустава и најбољих пракси, узајамне техничке помоћи и најновије знања. Опажамо наше полазнике као амбасадори и као део растућег глобалног савеза за борбу против корупције.

Наша визија

Ми видели непоколебљиву Не! корупцији као основно право за све нашим друштвима. Наша визија је, дакле, да суштински допринос глобалној борби против корупције и постане водећа образовна институција у то проглашавање. Ми смо међународна, иновативна и глобално познати центар изврсности, која оснажује професионалци. Напредујемо циљеве Конвенције Уједињених нација против корупције, промовисању владавине права, и пружа подршку и техничку помоћ за државе, организације, корпорације, и других заинтересованих страна.

Као корупција не познаје границе, утиче на све земље и секторе друштва и не могу се поправити само традиционалним образовним методама, наша визија је да ријеше овај глобални феномен са новим и холистички приступ.

Овај приступ је:

  • Међународни - посматрање регионалну разноликост, сервисирање свих крајева света, а предвиђа најшири могући досег
  • Интердисциплинарни - пружање знања и експертизе из различитих академских и не-академским областима
  • Међусекторско - цатеринг за све секторе друштва
  • Интегративна - превазилажење јаза између теорије и праксе нудећи теоријских и практичних знања и алата
  • Одрживи - тежња ка дугорочних и дуготрајне решења и услуга

Наше вредности

Наше вредности одражавају нашу праксу. Сматрамо интегритет, кредибилитет, одговорност, транспарентност, етичке вредности и система заснованих на квалитетима у највишем смислу. Непристрасност и одржавање непристрасан став су и наши основне вредности. Сав наш рад ће бити вођен екцелленце.

Ценимо односе које смо развили са нашим студентима, особљу и заинтересованих страна. Настојимо да обезбеди географска разноврсност. Наше вредности у складу са главним међународним инструментима за борбу против корупције и Универзалне декларације о људским правима. Ми смо лојални ових вредности, институционално и лично, и цоммиттедли преузети одговорност поштовања према њима.

Programi se održavaju na:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:


International Anti-Corruption Academy (IACA)

ИАЦА је прва међународна организација и образовна институција која нуди глобални, постдипломски програм за антикорупцију и усаглашеност: Мастер из области антикорупцијски ... [+]

О програму

ИАЦА је прва међународна организација и образовна институција која нуди глобални, постдипломски програм за антикорупцију и усаглашеност: Мастер у антикорупцијским студијама (МАЦС) . МАЦС окупља професионалце из целог света са сродним радним искуством у јавном и приватном сектору, међународним и невладиним организацијама, медијима и академским институцијама.

Структура и курикулум... [-]
Аустрија Laxenburg
October 2019
Fleksibilno vreme
2 године
Студије на универзитету / кампус
Комбинација Online и кампус студија
Pročitajte više na srpskom
International Anti-Corruption Academy (IACA)

Међународни магистар у усклађивању и колективној акцији против корупције (ИМАЦЦ) је први мастер програм који је специјално дизајниран за усаглашавање против корупције и п ... [+]

О програму

Међународни магистар у програму за усклађивање и колективну акцију против корупције (ИМАЦЦ) је први мастер програм који је специјално дизајниран за усаглашавање против корупције и професионалне колективне раднике који се баве пословним сектором. То је практичан, свеобухватан одговор на свеобухватно регулаторно окружење и све већа потражња за специјализованим вештинама. Двогодишњи програм омогућава учесницима да унапреде своју експертизу и додају вредност њиховим компанијама и организацијама, док настављају са радом:... [-]

Аустрија Laxenburg
November 2019
Fleksibilno vreme
2 године
Студије на универзитету / кампус
Комбинација Online и кампус студија
Pročitajte više na srpskom

IACA Master in Anti-Corruption Studies

International Anti-Corruption Academy
Address
International Anti Corruption Academy Muenchendorfer Strasse 2 Laxenburg
2361 Laxenburg, Lower Austria, Аустрија
Vebsajt
Telefon
+43 2236 710 718 101