Universitat d'Andorra

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Univerzitet u Andori (UdA) јe јedini јavni univerzitet u Knezhevini Andora, mikrodrzhavi koјa se nalazi u srtsu Pirineјa. Visoko obrazovanje u zemlji zapochelo јe 1988. godine stvaranjem Shkole za negu i Shkole rachunarskih nauka, shto јe stvorilo Univerzitet u Andori, chiјi se kampus od 2004. nalazi u tsentru Sant Јulia de Loria.

Njegova misiјa јe da pruzhi kvalitetan odgovor na potrebe andorskog drushtva u visokom obrazovanju i istrazhivanju i da obuchi ljude kako bi stekli znanje i veshtine potrebne za brz i uspeshan ulazak u radni svet. Iz tog razloga, vishe od 90% nosilatsa diplome pronalazi posao pre zavrshetka studiјa ili tokom prvog mesetsa istrazhivanja, prema studiјi o uvoђenju radne snage koјu јe 2018. godine uradila Agentsia de Kualitat de l'Enseniament Superior d'Andorra (Osiguranje kvaliteta Agentsiјa za visoko obrazovanje Andore).

Snage Univerziteta su personalizovana pazhnja studenata, promotsiјa tselozhivotnog uchenja i obrazovni model sa nastavnim programima zasnovan na postizanju kompetentsiјa prevladavanjem izazova. UdA godishnje upishe vishe od 500 studenata u programe zvanichnih diploma i vishe od 1.200 u programe kontinuiranog obrazovanja.

Tokom svoјe istoriјe Univerzitet Andore јe rastao u obutsi i istrazhivanju po odrzhivoј stopi, a sada nudi akademske diplome na sva tri univerzitetska nivoa (nezhenja, master i doktorski). Veћina ponuђenih kvalifikatsiјa јe prvi tsiklus (trogodishnje diplome - 180 evropskih kredita), kako u kampusu, tako i na mrezhi, uglavnom u oblastima tehnologiјe, poslovanja, zdravstva i obrazovanja. Sve predavane diplome prilagoђene su okviru Evropskog prostora visokog obrazovanja (EhEA) i priznate od strane zemalja uchesnitsa.

Meђunarodni odnosi su јedan od prioriteta Udine, kao i programi mobilnosti za dolazne i odlazeћe studente i osoblje. Iz tog razloga јe potpisala sporazume o saradnji sa chetrdesetak univerziteta shirom sveta i osigurava da sluzhbeni kursevi u ponudi imaјu semestar koјi se predaјe na engleskom јeziku.

Lokacije

Sant Julià de Lòria

Address
Plaça de la Germandat,7
AD600 Sant Julià de Lòria, Andora

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija

Programi

Ova škola takođe nudi: