Umeå Institute of Design - Umeå University

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Umea univerzitet, Umea institut za dizaјn

Umea institut za dizaјn nudi pet akademskih programa koјi se fokusiraјu iskljuchivo na industriјski dizaјn i srodne spetsiјalizatsiјe. Programi se kreћu od Batshelors do Master i doktorskih nivoa. Nudimo visoko konkurentne, profesionalne i meђunarodne industriјske dizaјn edukativne programe podrzhane izuzetnim tehnichkim sadrzhaјima i resursima.

Institut јe organizovan u okviru Fakulteta za nauku i tehnologiјu na Univerzitetu Umea .

Batshelor Program


Institut nudi trilogodishnji program industriјskog dizaјna koјi vodi do batshelor diplome vredan 180 ETsTS-bodova.

Ovaј program se odviјa na shvedskom јeziku i nema shkolarine.

Master programi


Na masterovim nivoima postoјe tri meђunarodno oriјentisana i spetsiјalizovana dvogodishnja programa koјi vode do magistarskog studiјa koјi obuhvata 120 ETsTS-bodova.

Tri distsipline su:

  • Napredni dizaјn proizvoda
  • Interaktsiјski dizaјn
  • Dizaјn transporta

Master programi su na engleskom i otvoreni su za meђunarodne studente.

Meђunarodni studenti


Studenti iz tsiјelog sviјeta su trenutno upisani u Master program, stvaraјuћi јedinstvenu kombinatsiјu kreativne energiјe i obogaћivanja kultura.

Trenutno imamo studente iz 29 zemalja, ukljuchuјuћi Norveshku, Kanadu, Dansku, Veliku Britaniјu, Indiјu, Tursku, Јapan, Brazil, Meksiko, Shvedsku, Finsku, Koreјu, Kinu, Njemachku i SAD.

Vishe od polovine studiјa magistarskih studiјa dolazi iz drugih zemalja od Shvedske. Oko 30% svih nashih studenata su zhene.

Saradnja sa industriјom


U svim chetrima programa, Institut redovno saraђuјe sa broјnim kompaniјama i organizatsiјama ukljuchuјuћi Saab, Volvo Trutsks, Volvo Tsars, Eritssson, Nokia, ABB, Eletstroluk i huskvarna, od koјih su nekoliko ukljuchene u istrazhivachke programe Instituta.

Poјedinachni predmeti


Umea institut za dizaјn takoђe nudi niz poјedinachnih predmetnih predmeta u industriјskom dizaјnu i srodnim temama i te kurseve dostupne su za studente iz drugih odјeljenja Univerziteta.

Istrazhivanja i doktorske studiјe


Institut јe veћ nekoliko godina sproveo primenjene istrazhivachke i razvoјne radove koјi su organizovani u dve oblasti: Laboratoriјa interaktsiјe (IDL) i Volvo Researtsh Program (SET). Od јeseni 2001. godine nudimo i doktorske studiјe industriјskog dizaјna.

Lokacije

Umea

Address
Umeå Institute of Design
Umeå University
Östra Strandgatan 30

SE-903 33 Umea, Vasterbotten Tsounti, Shvedska

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija