Pohađajte Master programe u Srbiji

Post diplomske studije u Srbiji 2018/2019

О Србији

Србија је земља има централну и источну границу са Мађарском, Хрватске, Румуније, Босне и Херцеговине, Косова и Бугарске. Главни град је Београд. Природни ресурси су угаљ, нафта, природни гас и многих метала, велике индустрије обухватају пољопривреду, прераду хране, метала, текстила, рударства, аутомобиле и намештај. Српска централна локација даје велику предност у транспорт робе широм Европе, а већи део економије земље фокусира на извоз. Језик је српски, а валута је српски динар, скраћено динара.

 

Клима

Клима у Србији је умерено, али значајно варира широм земље због разлика у терену, органа водом и вегетацијом. Већим надморским висинама су генерално Раиниер и хладније. Најтоплија температуре у Београду, јављају у јулу или августу и обично достигне максимум од 28 степени Ц.Најниже температуре у Београду, јављају у јануару и око -3 степени Ц. Већина месеци наћи ће се око 12 дана падавина, иако су фебруар и март су најсувљи.

 

Култура

Србија има веома модеран, међународни културе која је мешавина источне и западне културе. Велики део српског језика је изведена из турског језика, а већина традиционалних српских јела базирана на азијским специјалитетима. Српска православна манастира датира из 13. века одржава збирке ретких уметности и књига из средњег века и земљи, упркос малој величини, има више од 2.100 споменика културе, 72 историјске једињења, 167 археолошких налазишта и 71 знаменитости.

 

Трошкови живота

Страни студенти у Србији генерално морају пронаћи властити стамбени простор, међутим, трошкови живота је прилично низак.Једнособни станови се могу изнајмити за око 150-200 € месечно и комуналије и Интернет додати још око 125 € месечно. Студенти имају право да раде скраћено радно време на свом студентску визу ако сматрају да је потребно додатних прихода.

 

Виса Захтеви

Страни студенти који студирају у Србији дуже од 90 дана треба виза за привремени боравак. Поред пасоша, апликациони формулар и фотографија, будући студенти морају да доставе доказ о планираних студија у Србији, као и доказ да имају довољно новца за финансирање боравка. Захтев се подноси у српској амбасади или конзулату у земљи студента, међутим, студенти могу да уђу у Србију са туристичком визом и поднети захтев за визу за привремени боравак по доласку. Виза за привремени боравак обично траје око 3 недеље да добију.

Činjenice o Република Србија