магистарски програм социјалне искључености

Åbo Akademi

Opis programa

Pročitajte zvanični opis

магистарски програм социјалне искључености

Åbo Akademi

Трајање: 120 кредита, 2 године редовне студије

Диплома награђена: мастер уметности, мајстор теологије

Годишњи унос: 20

Школарина: 10 000 € за студенте из земаља ван ЕУ / ЕЕА

Контакт: социалек@або.фи

Усред све веће разноврсности и сложености данашњег света који се брзо мења, људи који пате од сиромаштва, лишавање законских права и културна и друштвена изолација постао је све већи светски проблем. Ова питања су примери феномена који се називају социјална искљученост; комплексно стање које се протеже изван економског положаја и сиромаштва. То је вишеструки процес кроз који људи изгубе политичку, правну и социјалну агенцију, и кроз које су стигматизовани или дискриминисани. Социјална искљученост је стога уско повезана са културом и историјом, како се међусобно делимо и креирамо границе, како размишљамо о друштву, шта схватамо да је истина, и како предвиђамо добар свет.

Овај програм произилази из потребе за препознавањем мултидисциплинарне природе социјалне искључености. Потребно је озбиљно схватити потребу за пружањем аналитичких алата за критичко размишљање о нашој социјалној и културној будућности из већег перспектива заснованог на хуманистичким темама, а засновано на темама као што су историја, етика, филозофија, студија религије, родне студије, теологије и мањина студије. Програм се уграђује у скуп актуелних глобалних питања и на површину доводи релевантне факторе и димензије који су у основи процеса друштвене искључености; вредности, идеје, уверења, трендови, идеологије, праксе у комбинацији са индивидуалном и социјалном агенцијом, способностима и моћи. Вјештине које пружа овај програм корисно је и за студенте који траже каријеру у низу организација и за оне који желе каријеру у истраживању.

Захтеви за пријем

Примењивање студената мора осигурати одговарајућу диплому у компаративној религији, родним студијама, историји, филозофији, теологији или еквивалентном степену. Поред тога, могу се узети у обзир претходне студије, релевантно искуство рада и организације, као и друге заслуге и квалификације. Избор студената се врши на основу апликативних докумената (укључујући ЦВ и мотивационо писмо); нема пријемног испита.

Кандидати за мастер програме који се предају на енглеском морају увек доказати своје знање енглеског језика и испуњавати опште академске захтјеве

Како се пријавити?

За више информација о захтевима и процедурама апликације, школарини и стипендијама, погледајте хттп://ввв.або.фи/ансок/мастер

Ova škola nudi programe:
  • енглески језик


Poslednje ažurirano October 10, 2017
Trajanje i cena
Ovaj kurs je Na kampusu
Start Date
Datum početka
avg. 2018
Duration
Trajanje
2 Године
Redovne studije
Price
Cena
10,000 EUR
Information
Deadline
Jan. 31, 2018
Application period 1 December 2017 - 31 January 2018 at 15.00 (Helsinki time)
Locations
Финска - Васа
Datum početka: avg. 2018
Krajnji rok za prijavu Jan. 31, 2018
Application period 1 December 2017 - 31 January 2018 at 15.00 (Helsinki time)
Datum završetka Tražite informacije
Dates
avg. 2018
Финска - Васа
Krajnji rok za prijavu Jan. 31, 2018
Application period 1 December 2017 - 31 January 2018 at 15.00 (Helsinki time)
Datum završetka Tražite informacije
Price
за ученике из земаља изван ЕУ / ЕЕА