55 Master Programi u Menadžment resursa 2024

Master Programi u Menadžment resursa 2024Filter
    • Be'er Sheva, Израел
    • Sde Boker, Израел

    Redovne studije

    2 godine

    Na kampusu

    Engleski

    Сува земљишта заузимају више од једне трећине земљине површине, укључујући већину Блиског истока и Израела. Смањење залиха воде и погоршање квалитета воде ометају одрживи развој сушних подручја и благостање њихове растуће популације. мр. у хидрологији и квалитету воде је да упозна студенте са најсавременијим истраживањима и постдипломским образовањем у наукама о водама, које имају за циљ да побољшају живот људи у сушним подручјима кроз технологије и политике за одрживо коришћење водних ресурса

    • Murcia, Шпанија

    Redovne studije

    1 godina

    Na kampusu

    Španski

    Мастер у заштићеним подручјима, природним ресурсима и биолошкој разноликости (МАПРНБ) подржава више од 30 година континуираног наставног искуства на степенима биологије и науке о животној средини, са одговарајућим трећим циклусом, те у степенима биологије, науке о животној средини и биотехнологије. које им се дешавају, као и у широкој истраживачкој активности седам обухваћених подручја (ћелијска биологија, ботаника, кристалографија и минералогија, екологија, наука о тлу и пољопривредна хемија, токсикологија, зоологија).

    • Helsinki, Финска

    Redovne studije

    2 nedelja

    Na kampusu

    Engleski, Finski, Švedski

    Заједница са University of Helsinki ради на томе да свет учини бољим местом. Истраживање и образовање уско повезујемо како бисмо студентима пружили актуалне, високе и угледне мастер програме. Студирајући магистарски програм из области пољопривреде, заштите животне средине и ресурса (АГЕРЕ), квалификујете се као стручњак са сетом вештина потребних за одговор на сутрашња питања већ данас. Које питање ћете решити?

    • Jerusalem, Израел

    Redovne studije

    2 godine

    Na kampusu

    Engleski

    Наставни програм пружа студентима могућности да проучавају и истражују различите теме животне средине, са нагласком на лечењу загађења, прекомерној експлоатацији природних ресурса и утицају пољопривреде на ова питања. Програм обухвата хемијске, физичке, еколошке, економске и етичке аспекте.

    • Albi, Француска

    Redovne studije

    1 godina

    Na kampusu

    Francuski

    Ако желите да постанете стручњак који компаније треба да испуне захтеве и очекивања нових прописа везаних за циркуларну економију, онда је ПРИНЕЦ специјализован мајстор за вас! Развијте своје вештине у материјалима и процесима у кружној економији захваљујући овој високопрофесионалној обуци.

    • Ghent, Белгија

    Redovne studije

    2 godine

    Na kampusu

    Engleski

    Међународни магистар наука о одрживом и иновативном управљању природним ресурсима (СИНРеМ) образује студенте да развијају одржива решења у целом ланцу вредности сировина. Од истраживања ресурса до одрживих процеса екстракције и развоја одрживијих материјала и рециклаже, студенти се подучавају да пронађу нова решења која раде на постизању циркуларне економије.

    • Zagreb, Хрватска

    Redovne studije

    2 godine

    Blended

    Engleski

    Дипломски студијски програм ИНТЕР-ЕнАгро нуди теоријска и практична знања усмјерена на одрживо кориштење и управљање природним ресурсима као што су тло и вода, као и позитивни и негативни ефекти људских активности, прије свега пољопривреде, на ове ресурсе. Програм је замишљен као наставак додипломских студија и омогућава наставак студија на постдипломском нивоу.

    • Ciudad Colón, Костарика

    Redovne studije

    11 meseci

    Blended, Na kampusu

    Engleski

    Специјализација за одрживо управљање природним ресурсима је дизајнирана за оне који намеравају да се ангажују на терену или у раду који је оријентисан на заједницу у управљању природним ресурсима, очувању биодиверзитета или одрживом развоју. Наглашава побољшање биодиверзитета за глобалне системе за одржавање живота и ублажавање конфликата који произилазе из развојних иницијатива, спорова о природним ресурсима и деградације животне средине.

    • Freiberg, Немачка
    • Ghent, Белгија
    • + 5 more

    Redovne studije

    2 godine

    Na kampusu

    Engleski

    Održivost je više od samo buzzvord. Sirovine su jedan od najbrže iscrpljujućih resursa na Zemlji. Stalno i održivo snabdevanje mnogim od ovih materijala je od vitalnog značaja za društvo za dekarbonizaciju, infrastrukturu obnovljivih izvora energije, električnu mobilnost, kao i potrošačke proizvode i elektroniku. Zastareli model make-uzimanja-korišćenja-raspolaganja više ne važi u svetu konačnih resursa. Da bi se suočili sa ovim izazovom, tri vodeća evropska univerziteta sarađivala su na razvoju novog Erasmus i magistarskog programa - Međunarodnog magistra nauka u održivom i inovativnom upravljanju prirodnim resursima (SINREM).

    • Brussels, Белгија

    Redovne studije

    2 godine

    Na kampusu

    Engleski

    Постаните стручњак за управљање и заштиту земљишта. Знати како да манипулишете својствима тла. Програм обухвата низ различитих аспеката, као што су физика тла, метеорологија и природне опасности.

    • Dublin, Ирска

    Redovne studije

    1 godina

    Na kampusu

    Engleski

    Sustainable management of our environmental resources is at the heart of some of the key challenges facing humanity today; food security, climate change, biodiversity loss, and the protection of water and soil resources. During this MSc particular emphasis is placed on exploring these globally important environmental issues, in agriculture and other land use systems. Graduates will gain the knowledge necessary to address these needs through a combination of environmental science, policy and management expertise.

    • Las Vegas, Сједињене Америчке Државе

    Redovne studije

    2 godine

    Na kampusu

    Engleski

    Магистериј Нев Мекицо Хигхландс из Управљања природним ресурсима комбинује елементе из науке о животној средини, водних ресурса, географских информационих система и физичке геологије како би створио одличан програм за покретање ваше каријере. Програм геолошке екологије је јединствен у држави Нови Мексико. Наша стручност одељења у питањима животне средине и науци о водним ресурсима је најсавременија.

    • Fargo, Сједињене Америчке Државе

    Redovne studije

    2 godine

    Učenje na daljinu

    Engleski

    Магистар управљања природним ресурсима (МНРМ) на Државном универзитету у Северној Дакоти осмишљен је као професионални програм без тезе који је посебно осмишљен за студенте који имају диплому из управљања природним ресурсима или блиску област.

    • Sønderborg, Данска
    • Esbjerg, Данска

    Redovne studije

    2 godine

    Na kampusu

    Engleski

    Магистар екологије и управљања ресурсима комбинује природне науке, инжењерство и друштвене науке које студентима омогућавају да креирају одржива решења бавећи се еколошким проблемима сутрашњице.

    • Johannesburg, Јужноафричка Република

    Redovne studije

    1 godina

    Na kampusu

    Engleski

    Овај програм има за циљ да развије интелектуалца са напредним способностима у примени фундаменталних инжењерских технологија или сродних интердисциплинарних принципа за развој политике и стратегија о минералним ресурсима у Африци и да развије напредну способност за независно спровођење фундаменталних истраживања интердисциплинарног карактера.