20 Master Programi u Индија for 2024

Master Programi u Индија for 2024Filter
    • Rajgir, Индија

    Redovne studije

    2 godine

    Na kampusu

    Engleski

    Школа за будистичке студије, филозофију и упоредну религију нуди магистериј из будистичких студија, филозофије и компаративне религије и МА из хиндуистичких студија (Санатана). Програм Будистичких студија наглашава дубоко и посебно проучавање будистичких идеја и вредности и историјски контекстуализује те идеје у односу на друге проксималне филозофске и религијске традиције као што су Ведска, Санкхја, Јога и Тантра. Програм хиндуистичких студија осмишљен је тако да омогући студентима да схвате богат духовни, као и интелектуални систем хиндуизма – изразито интердисциплинарни систем у којем се текстуално и усмено, вербално и визуелно, научно и метафизичко, трансцендентално а функционални су међусобно повезани као делови целине. Кроз интердисциплинарни/компаративни наставни план и програм, Школа испитује шире друштвено-историјско-културне контексте развоја хиндуистичке и будистичке традиције и истовремених филозофских система Азије уопште и јужне и југоисточне Азије посебно.

    • Rio de Janeiro, Бразил
    • Bailrigg, Уједињено Краљевство
    • + 3 more

    Fleksibilno vreme

    18 meseci

    Na kampusu

    Engleski

    Разноликост је основа ИМПМ-а. Као аутентично међународни програм, нуди искусним менаџерима и предузетницима из целог света јединствену прилику да размисле и науче из перспектива и искустава једних других. Учење и размјена одвијају се у пет водећих пословних школа у пет земаља. Учесници програма се поздрављају из различитих организација и локација.

    • Rajgir, Индија

    Redovne studije

    2 godine

    Na kampusu

    Engleski

    Висока школа за екологију и животну средину нуди мр. у екологији и студијама животне средине. То је прва заиста интердисциплинарна школа у Индији, а можда и у региону источне Азије, која комбинује знања из основних наука, друштвених и хуманистичких наука за обуку лидера у области животне средине сутрашњице. Школа за екологију и студије животне средине је једна од седам школа које дефинишу Наланда модел одрживог и инклузивног развоја. Школа пролази кроз широк спектар академских активности у природним и друштвеним наукама, како би промовисала образовање и истраживање о интеракцијама између природног окружења и људских активности.

    • Rajgir, Индија

    Redovne studije

    2 godine

    Na kampusu

    Engleski

    Програм нуди Висока школа за историјске студије (СХС). Школа је динамична заједница чланова факултета и дипломираних студената, ангажованих у систематском и ригорозном истраживању неких од фундаменталних питања која се тичу историјских искустава унутар и изван Азије. Школа црпи своју инспирацију из славног наслеђа древне Наланде која је служила као канал за живахне интелектуалне везе Индије са светом скоро један миленијум. Као што је видљиво из истраживачких профила његовог факултета, СХС је јединствено спреман да обучава студенте у културној, верској и интелектуалној историји Индије и других региона Азије из компаративне и међукултуралне перспективе.

    • Oxford, Уједињено Краљевство
    • Hong Kong, Хонгконг
    • + 5 more

    Fleksibilno vreme

    12 meseci

    Učenje na daljinu

    Engleski

    МСЛ усмерена на развој личног и професионалног ефективност, омогућавајући вежбање и теже менаџерима да побољшају своје знање и вештине у управљању, лидерство и стратегије.

    • Mumbai, Индија

    Redovne studije

    2 godine

    Na kampusu

    Програм нуди специјализација у области финансија, пословања, маркетинга и управљање информацијама и рангирана је међу првих десет у земљи.

    • Ahmedabad, Индија

    Na kampusu

    ЦЕМ - Грађевинско инжењерство и менаџмент у ЦЕПТ -у је веома тражен програм који се фокусира на професионалне праксе управљања примењене на грађевинским пројектима и портфолијима. Укључује низ услуга током фаза планирања, пројектовања, изградње и након изградње у сврху постизања циљева пројекта, као што су управљање квалитетом, трошковима, временом и обимом.

    • Ahmedabad, Индија

    Na kampusu

    Образовање на овом факултету стога се темељи на премиси да је архитекта одговоран агент друштвених промјена. Има за циљ да својим ученицима пружи ширину културне изложености која обликује рефлексивну и критичку перспективу засновану на друштвеној и еколошкој свести и одзиву. Ово се мора комбиновати са ригорозним учењем вештина и дисциплина неопходних у архитектонској професији. Ова двострука оријентација и добро развијена педагошка метода помогли су Факултету да постане изванредно средиште архитектонске мисли, истраживања и учења. Програм првоступника архитектуре има за циљ да студенте обликује у промишљене и одговорне појединце који су ефикасно способни да се ухвате у коштац са изазовима професије. Архитектонски факултет нуди четири независне магистарске студије из следећих области: 1. Архитектонско пројектовање; 2. Историја и истраживање архитектуре; 3. Конзервација и регенерација; 4. Пејзажна архитектура.

    • Oxford, Уједињено Краљевство
    • Hong Kong, Хонгконг
    • + 5 more

    Redovne studije

    12 meseci

    Učenje na daljinu

    Engleski

    Тхе Мастер оф Сциенце ин организационе Лидерство (Мсол) је степен програм заједнички нуде Окадеми и Нортхвоод универзитету. Мсол је специјално дизајниран за младе, динамичне професионалаца високог калибра као и за директоре чији је фокус на стратегије, лидерство и промене, и глобализације. Дизајниран је да вам помогне да ослободите људски потенцијал у оквиру организације, док се позиционира за стручно усавршавање.

    • Mumbai, Индија

    Redovne studije

    11 meseci

    Na kampusu

    Мисија програма је да створи и негују вредности засноване будуће лидере преузимање веће улоге менаџмента у трансформацији организације.

    • Ahmedabad, Индија

    Na kampusu

    Урбани менаџмент је област у настајању која захтева специјализовано знање о градским насељима и пракси управљања. Градски менаџери разумеју како функционишу насеља и градови и настоје да побољшају друштвено, технолошко, оперативно и финансијско функционисање урбаних подручја са циљем побољшања могућности становања. Мастер програм урбаног менаџмента (МУМ) тежи стварању базена висококвалитетних професионалаца са вештинама да воде организације које управљају људским стаништима. Програм се фокусира на управљање урбаним системима и услугама и њихово побољшање. Студенти су изложени алатима за управљање који су потребни и у приватним и у јавним просторима. Курс олакшава студентима да развију вештине за решавање сложених проблема, попут повећања дугорочне ефикасности градских услуга, побољшања свакодневног функционисања градова и проналажења начина за побољшање финансирања урбаних система. Курикулум је осмишљен тако да: - Пружи широку перспективу урбаних питања - Побољша побољшавање доношења одлука усмјерених на управљање - Развије аналитичке вјештине потребне за сналажење у сложеним проблемима Двогодишњи рад на курсу излаже студенте мултидисциплинарној обуци како кроз теорију тако и кроз учење засновано на пракси. Како би се побољшали професионални капацитети, програм је усмјерен на студијско учење. Овде се студенти баве добро осмишљеним животним проблемима. Прве године, фондацијски студио развија вештину фокусирања на питања управљања затвореним изграђеним окружењем. Други семестар има за циљ развијање вјештина рјешавања проблема за управљање великим урбаним подручјима попут насеља, градова и градова. Трећи семестар се фокусира на побољшање услуга кроз студио за Услужне операције и управљање. У четвртом семестру студенти преузимају главни пројекат који је или теза заснована на истраживању или пројекат који води и води ментор факултет. Педагогија учења омогућава студентима да раде на пројектима уживо и комуницирају са професионалцима. Курсеви пружају могућност учења широког спектра предмета као што су принципи управљања, управљање људским ресурсима, организационо понашање, финансијско управљање, буџетирање, етика и влада, е-управљање, пословне вештине, урбана комунална предузећа, развој предузетништва, пословни модели, јавно приватно партнерство, управљање уговорима, управљање пројектима, преговарање и управљање сукобима, паметни градови и други. Студенти могу похађати студијска путовања и курсеве који се организују у оквиру програма Љетно-зимске школе и других изборних предмета који се нуде на CEPT University . Студенте подучава група обучених академика и практичара. Обоје раде у сарадњи како би током курса пружили теорију и праксу засновану на учењу.

    • Bengaluru, Индија

    Na kampusu

    Engleski

    Свет је, након што је видео неколико деценија напретка у подизању милиона људи из безначајног сиромаштва, приметио пораст неједнакости погоршаног догађајима изазваним климатским променама који чак доводе у питање и даље постојање човечанства. Услови рада и равноправност у агенцији на послу још увек имају начина да се реше, било да су прописани полом, друштвеним статусом или приступом капиталу. Ропство је укинуто пре два века да би га заменило оно што лингвиста Ноам Чомски и други описују као надничарско ропство. „Искуство показује да може доћи до ропства надница само мало мање непријатног и поражавајућег по својим ефектима од ропства покретних ствари и да то ропство надница мора да падне с другим“. Фредерицк Доуглас 1888. Индустријска револуција је на много начина пребацила ропство покретне ствари у надничарско ропство где су произвођачи и запослени искључени из доношења одлука и није им дозвољено да се креативно примене како би остварили свој неограничени урођени потенцијал.

    • Ghaziabad, Индија

    Na kampusu

    Engleski

    Мастер оф Цоммерце је двогодишњи (4 семестра) програм који има за циљ да дипломце и запослене запослене опреми потребним знањем и вештинама из финансијског управљања. Програм вам помаже да стекнете знање о конвенционалним општим принципима и особинама финансијског управљања.

    • Rajpura, Индија

    Na kampusu

    Engleski

    Практичан програм инспирисан УНЕСЦО-овим моделом наставних планова и програма који развија техничке вештине заједно са разумевањем уметничких, историјских и теоријских основа дисциплине. ПРЕГЛЕД ПРОГРАМА Индијска индустрија медија и забаве једна је од најбрже растућих индустрија у земљи. Његови различити сегменти, филм, телевизија, оглашавање, штампа и дигитални медији, доживели су огроман раст у последњих неколико година. Индустрију снажно покреће снажна потрошња у метрополама и малим градовима, интензивна појава регионалних медија и растући медијски послови и формати. Наш магистарски програм изграђен је на јаким теоријским основама подржаним примењеним истраживањем динамике комуникације и креативних индустрија, заједно са стручном експертизом.

    • Ahmedabad, Индија

    Engleski

    Мастер урбаног дизајна на АнантУ-у је двогодишњи мултидисциплинарни програм са пуним радним временом који се нуди свим дипломцима, посебно из области дизајна, архитектуре, планирања, грађевинарства, инжењерства заштите животне средине и друштвених наука. Предвиђен за припрему урбаних решења, програм је осмишљен на интерфејсу архитектуре, планирања и стратешког управљања.