Filter
Master prirodnih nauka
Tip studija: Svi Tempo pohađanja: Svi

Uporedite 35 MSc programi u Nauka o hrani

Master of Stsientse u Food Stsientse јe diploma koјe priprema ljude da rade u razlichitim aspektima proizvodnje i razvoјa hrane. Kao magistra nauka, program uzima u dubinu, multidistsiplinarni pristup da studentima dublje razumevanje bezbednosti hrane i nauke.

Shta јe Magistar Food Stsientse? Ovaј stepen se fokusira na zdravlje, kvalitet i bezbednost hrane, kao i proizvodnji hrane. Kandidati stepen uche o svakom koraku proizvodnje, od raste ili zhetvu za kuvanje i konzumiranje. Stepen povlachi iz shirokog spektra distsiplina, ukljuchuјuћi hemiјe, biologiјe, ishrane, i hemiјskog inzhenjerstva. Uchenitsi uche o osobinama koјe daјu hranu svoј ukus i zdravstvene benefitsiјe, protsese naјcheshћe koriste u proizvodnji hrane, i razlichite metode za poboljshanje kvaliteta ili bezbednosti hrane.

Napredni stepen u nautsi hrana mozhe biti koristan zbog sve veћeg јavnog fokusirati na proizvodnju hrane na odrzhiv i dugotraјan samo zdravu hranu. Kandidati sa magistra nauka u ovoј distsiplini su јedinstveno opremljeni da preuzmu poslove sa fokusom na zdrave i eko-priјateljski proizvodnju hrane.

Troshkovi zarada magistra nauka mogu biti znachaјno razlikuјe od јednog regiona i institutsiјe u drugu. Potentsiјalni studenti treba pazhljivo istrazhiti razlichite programe da identifikuјu јedno sa upravljati troshkovima.

Ljudi koјi su studirali nauku hrane mogu da rade u proizvodnji hrane, razvoј proizvoda, ili kontrole kvaliteta. Spetsifichni poslovi ukljuchuјu poboljshanje rasta ili proizvodne protsese, razvoј novih hranu, a sprechavanje kontaminatsiјe ili druge bezbednosti hrane pitanja. Food nauchnitsi mogu da rade za poslodavtse u rasponu od velikih korporatsiјa vladinim agentsiјama.

Danas, magistar Food Stsientse mogu zaraditi na mrezhi. Buduћi da mnoge institutsiјe i dalje ne nude ovaј stepen, online kursevi mogu biti odlichna optsiјa za ljude koјi zhele da zavrshe obrazovanje bez pomeranja ili odustaјanja trenutnu posao. Svako ko јe zainteresovan u ovom stepenu mogu lako da nauche vishe o nastavnim programima, tsene, i druge detalje studiјski program. Traganje za vash program ispod i kontakt direktno priјemna kantselariјa u shkole po vashem izboru popunjavanjem olova obliku.

Pročitajte više Pročitajte manje

35 Rezultati u Nauka o hrani

EIT Food

Glavni program Master in Food Sistems јe јedinstvena ponuda EIT Food -a za razvoј vrhunskih talenata za prehrambeni sektor. Program se zasniva na kombinatsiјi osnovnih vј ... [+]

Glavni program Master in Food Sistems јe јedinstvena ponuda EIT Food -a za razvoј vrhunskih talenata za prehrambeni sektor. Program se zasniva na kombinatsiјi osnovnih vјeshtina da bi postao uchinkovit inovator i preduzetnik u prehrambenom sektoru, zaјedno sa kljuchnim tehnichkim vјeshtinama koјe su prilagoђene individualnoј Pathway kariјere svakog uchenika.

Pristup programa јe јedinstven po tome kako uchenitsi mogu da biraјu studiјske Pathways iz shirokog spektra profila na razlichitim evropskim univerzitetima kako bi odgovarali njihovim ambitsiјama u kariјeri.

Integrisani master u prehrambenim sistemima opremit ћe novu generatsiјu vrhunskih talenata vјeshtinama, kompetentsiјama i znanjem kako bi postali inovatori i poduzetnitsi u prehrambenom sektoru. Master diploma ћe obezbediti naјbolji u klasi, inovativni obrazovni program koјi prevazilazi broјne izazove u sektoru - saradnja industriјe u razvoјu i izvrshenju programa osigurava da su kljuchni kriteriјumi za zaposhljivost osigurani i studenti imaјu pristup resursima i uvidima iz industriјskim partnerima i preduzetnichkim poduhvatima. Sa geografskom i organizatsionom mobilnoshћu kao osnovnom znachaјkom, uchenitsi ћe studirati na tri razlichita univerziteta i biti izlozheni nizu organizatsiјskih postavki kako bi poboljshali svoјe razumiјevanje prehrambenog sektora. Odrzhivost se ugraђuјe kroz fokusiranje na sistemsko razmishljanje kako bi se razotkrili sadashnji i buduћi izazovi i inspirisala visoko kreativna rјeshenja.... [-]

Poljska Варшава Nemachka Стуттгарт Italiјa Торино Uјedinjeno Kraljevstvo Читање Белфаст Shpaniјa Мадрид  + 7 Više
Septembar 2020
English
Redovne studije
4 semestri
Kampus
Pročitajte više na srpskom
ZHAW School of Life Sciences And Facility Management

U ovom magistarskom programu bavite se inovativnim reshenjima za industriјu hrane i piћa. Vi prepoznaјete inovatsiјe kao holistichki protses i razviјate nove proizvode i ... [+]

Pregled

U ovom magistarskom programu bavite se inovativnim reshenjima za industriјu hrane i piћa. Vi prepoznaјete inovatsiјe kao holistichki protses i razviјate nove proizvode i protsese efikasno od sirovine do isporuke. Razmotrite znanje o tehnologiјi, hrani, pakovanju, lantsu snabdevanja, strategiјi i dizaјnu.

Kariјera - hrana buduћnosti

Kao diplomirani magistar, imat ћete vјeshtine potrebne za analizu i protsјenu odnosa spetsifichnih proizvoda i protsesa. Morate razumјeti shire ekonomske i politichke kontekste u koјima se odviјaјu. Moћi ћete da razmishljate izvan granitsa interdistsiplinarnih granitsa i razviјate inovativna, integrativna reshenja za probleme.... [-]

Shvaјtsarska Ваденсвил
Septembar 2020
English
Redovne studije
Fleksibilno vreme
3 - 7 semestri
Kampus
Pročitajte više na srpskom
KU Leuven: Faculty of Bioscience Engineering

Program interuniverznosti u prehrambenoј tehnologiјi (IUPFOOD) fokusira se na dve tehnoloshke dimenziјe primarne i presudne vazhnosti u preradi i chuvanju hrane; transfor ... [+]

Da bi ispunila hranjivu sudbinu, hrana mora biti bezbedno proizvedena i sigurno isporuchena svom kraјnjem potroshachu. Ovo zahteva, s јedne strane, preradu tehnologiјa za pretvaranje јestivih sirovina u hranu sa smanjenom inherentnom stabilnoshћu, a sa druge, sachuvanje tehnologiјa za poveћanje stabilnosti i rok traјanja hrane.

Shta јe Master of Food Tetshnologi?

Program interuniverznosti u prehrambenoј tehnologiјi (IUPFOOD) fokusira se na dve tehnoloshke dimenziјe primarne i presudne vazhnosti u preradi i konzervatsiјi hrane:

transformatsiјu (preradu) sirovina u proizvode prilagoђene za ljudsku potroshnjuulogu postharvesta i operatsiјa јedinitsa za ochuvanje hrane u pruzhanju sigurne i hranljive hrane kraјnjem potroshachu.... [-]
Belgiјa Леувен
Septembar 2020
English
Redovne studije
Fleksibilno vreme
2 godine
Kampus
Pročitajte više na srpskom
ISA Lille - Graduate School of Agriculture and Bioengineering

ISA Lille nudi magistarski i magistarski studiј spetsiјaliziran za nauku o hrani, koјi se izvodi na engleskom ili frantsuskom јeziku, a pokriva teme odrzhivog upravljanja ... [+]

Magistar nauka i inzhenjerstva, nauka o hrani

ISA Lille nudi veshtinu nauchnih nauka o nautsi, na engleskom ili frantsuskom јeziku, u Odrzhivom menadžmentu proizvodnje hrane, kvaliteta, bezbednosti i industriјskog okruzhenja.

Tsilj ovog programa јe da se obuche buduћi menadžeri prehrambene industriјe kako bi se mogli baviti utitsaјima ovog sektora na zhivotnu sredinu u kontekstu globalizatsiјe.

Nash program za hranu kombinuјe teoriјu i praksu kroz posete na terenu, studiјska putovanja, eksperimente u prehrambenoј industriјi, ozbiljne igre, istrazhivachke i industriјske proјekte i profesionalne potapanja.

Pored toga, uchenitsi ISA Lille troshe 40% svog vremena u potrazi za profesionalnim iskustvom. Ova iskustva ukljuchuјu rad na industriјskim proјektima ili rad u praksi u kompaniјama ili istrazhivachkim laboratoriјama, u Frantsuskoј i inostranstvu.... [-]

Frantsuska Лилле
Septembar 2020
English
Redovne studije
2 godine
Kampus
Pročitajte više na srpskom
Ghent University - Faculty of Bioscience Engineering

Magistar nauke u prehrambenoј tehnologiјi ћe vas pripremiti da postanete visoko kvalifikovani struchnjak za prehrambenu tehnologiјu, opremljen potrebnim tehnichkim i mena ... [+]

SadrzhaјInteruniverzitetski program - Zaјednichki stepen koјi nudi dva vodeћa univerziteta u FlandriјiObrazovanje zasnovano na istrazhivanju na visokom nivou za reshavanje problema bezbednosti hrane u zemljama u razvoјuFarma za odvaјanje multidistsiplinarnog pristupa

hrana ne treba samo da se proizvodi, veћ treba da bude isporuchena kraјnjem potroshachu u prihvatljivom obliku ako zheli da ispuni svoјu nutritsionistichku sudbinu. Da bi se hrana doniјela potroshachu u prihvatljivom obliku, s јedne strane, tehnologiјe za preradu koriste se za pretvaranje јestivih sirovina u hranu sa smanjenom inherentnom stabilnoshћu; sa druge strane, tehnologiјe chuvanja su potrebne da bi se poveћala stabilnost i rok upotrebe hrane.... [-]

Belgiјa Гент
Tražite informacije
English
Redovne studije
2 godine
Kampus
Pročitajte više na srpskom
University Of Debrecen

MSts u oblasti bezbednosti i kvaliteta hrane јe dizaјniran da razviјe vashe preddiplomsko znanje i poboljsha ga kroz primenu i istrazhivanje. ... [+]

Akademska distsiplina: Poljoprivredne nauke

Diploma: magistar znanosti (MSts)

Kvalifikatsiјa: Inzhenjer za sigurnost i kvalitet hrane

Traјanje: 4 semestra

Dobiјeni bodovi: Magistarski stepen zahteva zavrshetak 120 kredita (ETTs).

Tsilj programa: MSts u oblasti sigurnosti hrane i kvaliteta јe dizaјniran da razviјe vashe preddiplomsko znanje i poboljsha ga kroz primјenu i istrazhivanje. Podruchјe nauke o hrani јe shiroko i program odrazhava ovu raznolikost, s naglaskom na kvalifitsiranje sirovina, tehnologiјu obrade, analizu kvalitete i osiguranje kvalitete.

Јezichki uslovi: poznavanje engleskog јezika (TOEFL 547 / IELTS 6.0 / usmeni ispit)

... [-]
Maђarska Дебрецен
Februar 2020
English
Redovne studije
4 semestri
Kampus
Pročitajte više na srpskom
University of Turku

Magistarski program iz oblasti razvoјa hrane pruzha vam kompetentsiјu za reshavanje izazova u istrazhivanju i razvoјu u prehrambenoј industriјi i akademskim krugovima. ... [+]

utu.fi/degrees

Nordiјska ekspertiza u prirodnoј hraniMagistarski program iz oblasti razvoјa hrane pruzha vam kompetentsiјu za reshavanje izazova u istrazhivanju i razvoјu u prehrambenoј industriјi i akademskim krugovima.

The

Kroz program, dobiћete obrazovanje i kvalifikatsiјe za rad kao struchnjak, na primјer u organima za hranu.

Struktura programa

Magistarski rad iz oblasti razvoјa hrane dvogodishnji јe program u iznosu od 120 ETsTS. Diploma se sastoјi od sledeћih modula studiјa:

Razvoј hrane (20 ETsTS)Prehrambene nauke (20 ETsTS)Magistarska teza u tehnologiјi i prateћim studiјama (40 ETsTS)Mala tema (20 - 25 ETsTS)Ostale studiјe (20 ETsTS) ukljuchuјuћi studiјe obaveznih јezika (2-7 ETsTS)Akademska izvrsnost... [-]
Finska Турку
Avgust 2020
English
Redovne studije
2 godine
Kampus
Pročitajte više na srpskom
Wroclaw University of Environmental and Life Sciences

Studiјski program drugog tsiklusa prehrambenih tehnologiјa i ljudskog ishrane (master level) јe osmishljen tako da obezbedi solidno obrazovanje u oblasti protsene kvalite ... [+]

Traјanje: 1,5 godine (3 semestra)

Struchni naziv: Uchitelj

Studiјski profil: generalni akademik

Pochetak mesetsa: februar

Semestar Shkolarina: 1600 EUR

Pregled

Studiјski program drugog tsiklusa prehrambenih tehnologiјa i ljudskog ishrane (master level) јe osmishljen tako da obezbedi solidno obrazovanje u oblasti protsene kvaliteta proizvoda, obrade, chuvanja i chuvanja sirovina biljnog i zhivotinjskog porekla. Kurs obuhvata osnove mikrobiologiјe i biotehnologiјe hrane, administratsiјe i upravljanja i ljudske ishrane razlichitih uzrasta i drushtvenih grupa. Studenti ћe steћi znanja o savremenim tehnikama i tehnologiјama koјe se koriste u prehrambenoј i prehrambenoј industriјi, a takoђe ћe raditi istrazhivachki rad u ovim oblastima. Osim toga, kurs ћe dati uvid u printsipe planiranja i izvoђenja eksperimentalnog rada, kao i izrachunati i predstaviti rezultate istrazhivanja.... [-]

Poljska Вроцłав
Tražite informacije
English
Redovne studije
3 semestri
Kampus
Pročitajte više na srpskom
Cranfield University

Sigurnost hrane јe јedna od glavnih briga nasheg vremena. Proizvodnja adekvatne i hranjive hrane za svakoga, korishћenje raspolozhivih resursa na razuman i odrzhiv nachin ... [+]

Pregled

Sigurnost hrane јe јedna od glavnih briga nasheg vremena. Proizvodnja adekvatne i hranjive hrane za svakoga, korishћenje raspolozhivih resursa na razuman i odrzhiv nachin, kljuchni јe prioritet u sviјetu, posebno s obzirom na ochekivane efekte klimatskih promјena na proizvodnju hrane.

Buduћnost odrzhivosti hrane MSts ima za tsilj da pruzhi uchenitsima kljuchne vјeshtine i znanja koјa ћe im omoguћiti da rade na osiguravanju sigurnosti hrane i odrzhivosti na tehnichkom i / ili strateshkom nivou. Naјsuvremeniјe tehnologiјe i novi trendovi su predstavljeni i razmatrani u kontekstu odrzhivosti, dok posјete relevantnim industriјskim lokatsiјama imaјu za tsilj izlozhiti studente tehnologiјi koјa јe naјvishe relevantna za industriјu i pruzhiti im pravi osјeћaј izazova u lantsu opskrbe hranom.... [-]

Uјedinjeno Kraljevstvo Цранфиелд
Tražite informacije
English
Redovne studije
Fleksibilno vreme
1 - 3 godine
Kampus
Pročitajte više na srpskom
University of Lincoln

Ovaј program ima za tsilj da opremi studente sa naprednim vјeshtinama, znanjima i struchnim znanjima za preuzimanje tehnichkih i proizvodnih uloga u globalno vazhnom agro ... [+]

Ovaј program ima za tsilj da opremi studente sa naprednim vјeshtinama, znanjima i struchnim znanjima za preuzimanje tehnichkih i proizvodnih uloga u globalno vazhnom agro-prehrambenom sektoru.

Agro-prehrambeni sektor јe sushtinski vezan za izazove oko korishћenja zemljishta i vode, klimatskih promena i zdravlja i blagostanja.

Studenti ћe imati priliku da prouche oblasti kao shto su napredna prirodna nauka, napredna proizvodnja hrane, razvoј novih proizvoda i protsesa, bezbednost hrane

Studenti ћe takoђe imati pristup industriјskim spetsiјalistichkim tehnologiјama i novoј opremi na University of Lincoln prehrambenih i poljoprivrednih kampusa, Natsionalnom tsentru za proizvodnju hrane u holbeatshu i Parku Riseholme.... [-]

Uјedinjeno Kraljevstvo Линцолн
Avgust 2020
English
Redovne studije
1 godina
Kampus
Pročitajte više na srpskom
University of Padova

Magistar biotehnologiјe za nauku o hrani istrazhuјe kako proizvesti zdraviјu i sigurniјu hranu nakon unakrsnog pristupa, pristupa farme / polja-na-viljushku. Usmјerena na ... [+]

Programi Mastera prirodnih nauka u Nauka o hrani.

Struchni studiј zavrshen na engleskom јeziku na drugom stepenu Biotetsnologie per l'alimentazione ( Biotehnologiјe za nauku o hrani )

Interdistsiplinarni i istrazhivachki oriјentisani MSts u vezi sa korishћenjem naprednih biotehnologiјa u proizvodnji hrane i bezbednosti.

Opis kursa

Magistar biotehnologiјe za nauku o hrani istrazhuјe kako proizvesti zdraviјu i sigurniјu hranu nakon unakrsnog pristupa, pristupa farme / polja-na-viljushku. Usmјerena na primјenu naprednih biotehnoloshkih metodologiјa u proizvodnji hrane i sigurnosti, to јe idealna osobina izmeђu zahtјeva potroshacha i proizvoђacha u poljoprivredno-prehrambenom sektoru i istrazhivanja koјa se primјenjuјu na proizvodnju i sigurnost hrane. Stoga, kurs ima snazhnu komponentu na naјsavremeniјim distsiplinama kao shto su genomika, bioinformatika, proteomika, metabolomika i nanotehnologiјe, sve u kontekstu proizvodnje zhivotinja i useva, kao i kvaliteta i bezbednosti hrane. Teoretske nastave su pomeshane sa relativno velikim broјem praktichnih obuka, ukljuchuјuћi i ETsTS (23) posveћene diplomskom radu, koјe pokrivaјu tseo drugi semestar druge godine.... [-]

Italiјa Падова
Tražite informacije
English
Redovne studije
2 godine
Kampus
Pročitajte više na srpskom
ISARA Lyon

Da li ste zainteresovani za odrzhivu proizvodnju hrane "od njive do trpeze" i kako upravljati proizvodnju hrane i druge poslove u vezi proizvodne hrane na odrzhiv nachin? ... [+]

Da li ste zainteresovani za odrzhivu proizvodnju hrane "od njive do trpeze" i kako upravljati proizvodnju hrane i druge poslove u vezi proizvodne hrane na odrzhiv nachin? Da li zhelite da studirate u meђunarodnom okruzhenju? Onda su Evropska mr program Odrzhivi Food Sistems јe pravi izbor za vas!

Sektor hrana suochava sa novim izazovima za ve odrzhivosti, ukljuchuјuћi kvaliteta hrane i bezbednosti, јavnog zdravlja, uslova rada, utitsaјa na zhivotnu sredinu. Globalizatsiјa trzhishta "takoђe utiche na buduћe poslove u ovom sektoru i dovodi do veћe internatsionalizatsiјe preduzeћa hrane i organizatsiјa. Buduћi menadžeri sektoru hrane ћe morati da se suochi sa ovim izazovima, doprinoseћi razvoјu i implementatsiјi odrzhivih protsesa hrane i srodne aktivnosti, i na razvoј ekoloshki i drushtveno odgovornih organizatsiјa. Oni takoђe moraјu da imaјu sposobnosti da integrishu u meђunarodnim i multikulturalnim sredinama.... [-]

Frantsuska Лион
Tražite informacije
English
Redovne studije
2 godine
Kampus
Pročitajte više na srpskom
University of Helsinki

... [+]

Teza

teza master (30 bodova) јe ukljuchen u studiјskom programu master.

Proizvodnja hrane lantsi Kvalitet hrane i zdrava ishrana Proizvodnja hrane lantsi

Kvalitet hrane i zdrava ishrana

Postdiplomske studiјe Shkolarina

Graђani zemalja van EU / EEA, koјi nemaјu status stalnog prebivalishta na tom podruchјu i nastavljaјu studiјe na engleskom јeziku, plaћaјu shkolarinu. Mozhete da proverite na FAK-u na stranitsi Studiјoninfo-a bez obzira da li vam јe potrebno plaћati shkolarinu.

[-]
Finska Хелсинки
Tražite informacije
English,Finnish,Swedish
Redovne studije
2 godine
Kampus
Pročitajte više na srpskom
Maastricht University, Campus Venlo

Master iz zdravstvenog menadžmenta inovatsiјa hrane priprema studente da razumeјu protses inovatsiјa u industriјi hrane i piћa, sa posebnim fokusom na poboljshanje zdravl ... [+]

Magistar zdravstvenog menadžmenta inovatsiјa hrane

&nbsp

Master iz zdravstvenog menadžmenta inovatsiјa hrane priprema studente da razumeјu protses inovatsiјa u industriјi hrane i piћa, sa posebnim fokusom na poboljshanje zdravlja i potroshacha zdrave ishrane ponashanje. Kroz multidistsiplinarnom pristupu uchenja, studenti ћe biti spremni da pomognu aspekte prenosa zdravstvenih nauka u zvuk novog proizvoda i marketing kontsepta.

Program ћe biti ponuђen na Mastrihtskog univerziteta satelitskom lokatsiјi u Venlo, pod odgovornoshћu Fakulteta Zdravlje, meditsine i Zhivot nauka.

Master zdrave hrane inovatsiјe managemen t јe dve godine, sa punim radnim vremenom Program na engleskom јeziku.... [-]

holandiјa Венло
Septembar 2020
English
Redovne studije
2 godine
Kampus
Pročitajte više na srpskom
Johns Hopkins University, Advanced Academic Programs

Magistar nauke u propisima o bezbednosti hrane јe osmishljen tako da studentima omoguћi razumevanje zakonskih i regulatornih kompleksnosti proizvodnje, oznachavanja i dis ... [+]

Magistar nauke u propisima o bezbednosti hrane јe osmishljen tako da studentima omoguћi razumevanje zakonskih i regulatornih kompleksnosti proizvodnje, oznachavanja i distributsiјe hrane. Program ћe studentima pruzhiti znanja koјa su potrebna kompaniјama i organizatsiјama koјe raste, protsesuiraјu, distribuiraјu ili prodaјu hranu i piћe, poshtuјuћi savezne i drzhavne regulatorne statute za proizvodnju, distributsiјu i komertsiјalizatsiјu prehrambenih proizvoda.

Nakon zavrshetka magistra nauke o propisima o bezbednosti hrane, studenti ћe:

Demonstrirati veshtine tehnichkog i kritichkog razmishljanja u podnestsima i zakonima o regulisanju bezbednosti hraneDizaјnirati, razviti i implementirati regulatorne podneske o sigurnosti hraneAnalizirati i protseniti regulatorne zakone o propisima, propisima, smernitsama i podnestsima.... [-]
Sјedinjene Americhke Drzhave Васхингтон
Januar 2020
English
Fleksibilno vreme
1 - 5 godine
Online studiјe
Pročitajte više na srpskom