Keystone logo

MA Programi u Nauka o hrani u Француска за 2024

Filteri

Filteri

  • MA
  • Француска
  • Zdravstvena zaštita
Polja studija
    Društvene nauke (0)Građevinarstvo (0)Inženjerske studije (0)Jezici (0)Moda (0)Nauka o Životnoj sredini (0)Nauka o životu (0)Obrazovanje (0)Prirodne nauke (0)Program opštih studija (0)
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

MA Programi u Nauka o hrani

Šta je nauka o hrani?
Nauka o hrani proučava hranu i kako se ona odnosi na životnu sredinu, društvo i ekonomiju. Uključuje proučavanje proizvodnje hrane, prerade, sigurnosti i ishrane. Nauka o hrani takođe obuhvata proučavanje bolesti i kontaminacije hranom.

Šta mogu da uradim sa diplomom iz nauke o hrani?
Diploma iz nauke o hrani može dovesti do karijere u prehrambenoj industriji, radeći u oblastima kao što su proizvodnja hrane, prerada, sigurnost i ishrana. Diplomirani studenti nauke o hrani takođe mogu raditi u oblasti istraživanja bolesti koje se prenose hranom i kontaminacije. Postoje mogućnosti za one koji imaju pozadinu u nauci o hrani da rade u vladinim agencijama ili privatnim kompanijama koje su uključene u regulaciju prehrambene industrije. Diplomci nauke o hrani mogu nastaviti karijeru u akademskoj zajednici, nastavu i sprovođenje istraživanja na univerzitetima i fakultetima.

Zašto studirati nauku o hrani?
Nauka o hrani važna je iz nekoliko razloga. Pomaže nam da shvatimo kako hrana utiče na naše zdravlje i životnu sredinu, što može pomoći u poboljšanju metoda proizvodnje i prerade hrane, osiguravajući da hrana koju jedemo bude sigurna i hranljiva. Proučavajući nauku o hrani, takođe možemo saznati više o tome kako sprečiti i kontrolisati bolesti koje se prenose hranom. Konačno, nauka o hrani pomaže nam da razumemo složene ekonomske i socijalne faktore koji utiču na proizvodnju i potrošnju hrane.

Food Science stepeni
Food Science stepeni se nude na dodiplomskim i diplomskim nivoima. Dodiplomski programi obično traju četiri godine i pokrivaju teme kao što su hemija hrane, mikrobiologija i ishrana. Diplomski programi obično traju dve godine i uključuju kurseve u naprednim temama nauke o hrani koje obuhvataju fiziku hrane i inženjerstvo.

Француска се тренутно налази међу 20 најуспешнијих земаља у погледу економије, због њихове одличне резултате оријентисане високошколске учење. Већина курсева на универзитетима се нуде на француском језику. Француска има 60 јавних и 100 приватних универзитета.

Магистрирао је магистрирао додељује студентима који су завршили програм студирања хуманистичке или ликовних уметности предмете као што су историја, комуникације, филозофије, теологије или енглеском језику. Мајстор уметности степена обично захтева курсеве, истраживање и писмене испите.