Keystone logo

95 MA Programi u Ekonomija 2024

Filteri

Filteri

  • MA
  • Studije Ekonomije
  • Ekonomija
Polja studija
  • Studije Ekonomije (95)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

    MA Programi u Ekonomija

    Диплома магистра (МА) је следећи ниво образовања након завршетка дипломске дипломе. Они омогућавају континуирано истраживање субјекта пренетог са додипломског нивоа или истраживања других професионалних или академских интереса.

    Шта је магистар економије? Постдипломски програм обучава учеснике у основама економске анализе. Предмети могу укључивати економетрија, микроекономију, макроекономију и анализу података. Обично се нагласак ставља на математику, нарочито на рачун, линеарну алгебру и вјероватноћу као и на статистику. Изборима се може понудити да окончају искуство у образовању и могу укључити међународну трговину и финансије, право, рад, теорију игара и економију за бројне индустрије.

    Студенти овог степена програма првенствено уче како да користе алате економске анализе потребне за проучавање питања и политика. Такође развијају снажне истраживачке способности као и аналитичке способности кроз ригорозне студије у економској теорији.

    Трошкови програма МА у економији варирају у великој мјери, зависно од врсте образовне институције коју изаберете, земље у којој се налази и времена потребног за завршетак програма. Очекујте да проведете између једне до три године да завршите студије. Истраживачке школе које вас занимају и контактирајте их за више информација.

    Завршетак магистарског рада у економији може довести до каријере као економиста у приватном или јавном сектору. Неке могуће ране позиције у каријери укључују ревизор, менаџер, програмски службеник, саветник, координатор, специјалиста за партнерство и консултант. Улоге владе могу бити од инспектора, министра и инжењера до менаџера програма, амбасадора и генералног менаџера. Извршне позиције у послу од директора до извршног директора су уобичајене, док академски свет има професоре, академске декане и председавајуће одељења.

    Магистар економских наука доступан је на универзитетским камповима широм света и на мрежи. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.