21 MA Programi u Arheologija 2024

MA Programi u Arheologija 2024Filter
    • Pécs, Мађарска

    Redovne studije

    4 semestra

    Na kampusu

    Engleski

    NaUniversity of Pécs, Filozofski fakultet Arheologiju možete naučiti na magistarskom nivou. Naši diplomci razvijaju svoja znanja i veštine u različitim metodama teorije i prakse arheologije kako bi ostvarili uspešne karijere kao lideri projekata iskopavanja, kao muzeolozi, ili kao potencijalni članovi istraživačkih grupa. Bićete pogodni za istraživanje, iskopavanje i obradu arheoloških izvora i lokaliteta, kao i za upravljanje takvim muzejskim zbirkama. Možda ste upoznati i sa drugim oblastima kulturnog nasleđa kako biste izvršili osnovne zadatke u svim institucijama odgovornim za istraživanje, zaštitu, obradu i prezentaciju kulturnog nasleđa. Pored toga, Imaćete znanje potrebno da popuni poziciju arheologa-muzeologa.

    • Msida, Малта

    Redovne studije

    1 godina

    Na kampusu

    Engleski

    Магистарски студиј глобалне поморске археологије нуди University of Malta у сарадњи са Западно-аустралијским музејом. Кроз магистарски рад у глобалној поморској археологији студенти ће стећи знање о широком спектру аспеката који спадају у ову дисциплину.

    • Jerusalem, Израел

    Redovne studije

    1 godina

    Na kampusu

    Engleski

    Институт за археологију и школа Ротхберг на The Hebrew University of Jerusalem позивају студенте из целог света да проучавају историју и културу Земље Библије, у бронзаном и гвозденом добу, путем археологије, текста и древних језика. Богат програм укључује студије у учионици и на терену, јер су студенти обавезни да учествују у великим ископавањима и анкетама које су спровели врхунски истраживачи Института.

    • Groningen, Холандија

    Redovne studije

    2 godine

    Na kampusu

    Engleski

    МА Археологија (истраживање) је две године заредом проглашена најбољим дипломским програмом археологије у Холандији. Програм нуди комбинацију предавања и (широк спектар) изборних компоненти, са изазовним мултидисциплинарним приступом. Квалитетни истраживачи у малим групама помно прате напредак и интензивно надзиру.

    • Leiden, Холандија

    Redovne studije

    2 godine

    Na kampusu

    Engleski

    Овај двогодишњи програм фокусиран је на врхунско интердисциплинарно истраживање и стицање истраживачких вјештина на високом нивоу. Ово нуди снажну основу за академску каријеру у археологији.

    • Thessaloniki, Грчка
    • Online

    Redovne studije, Fleksibilno vreme

    3 semestra

    Učenje na daljinu, Na kampusu

    Engleski

    Магистарски програм класичне археологије и античке историје Македоније нуди Факултет хуманистичких, друштвених и економских наука Универзитетског центра међународних програма студија Међународног хеленског универзитета.

    • Budapest, Мађарска

    Redovne studije

    2 godine

    Na kampusu

    Engleski

    Циљ програма је обука стручњака који су способни да се баве археологијом са стеченим општим знањем из археологије и одабраних специјализација. Програм пружа свеобухватно знање о бројним пољима у археологији Централне Европе и Евроазије. Фокусира се на теме попут археологије ритуала, археологије уметности, стилова и идентитета, археологије рата, археологије гозби и хране, социјалне археологије, археологије смрти, трговине, транспорта и мобилности.

    • London, Уједињено Краљевство

    Redovne studije, Fleksibilno vreme

    1 godina

    Na kampusu

    Engleski

    Магистарски курс класичне уметности и археологије вам нуди прилику да проучавате грчку и римску уметност и археологију на једном од највећих одељења за класику у Великој Британији. Курс је међуколегијски са опцијама које се предају на Кинг'с, УЦЛ и Роиал Холловаи и можете искористити предности наших блиских веза са Институтом за класичне студије, једном од најбољих класичних библиотека у Великој Британији.

    • Aglantzia, Кипар

    Redovne studije

    3 semestra

    Na kampusu

    Engleski

    University of Cyprus покренуо је нови мастер програм из области археологије на копну и испод мора. Његов циљ је пружити напредно знање и могућности обуке за истраживање у динамичном окружењу за учење, комбинујући теорију са практичним искуством на терену и у лабораторији.

    • Online Italy

    Redovne studije

    2 godine

    Učenje na daljinu

    Engleski

    Међууниверзитетске магистарске студије из класичне археологије заједнички додељују Универзитет Сапиенза у Риму и УнителмаСапиенза и представља велику иновацију међу италијанским универзитетским курсевима. Реномиране студије археологије Универзитета Сапиенза у Риму комбиноване су са мрежним алатима Универзитета УнителмаСапиенза, пружајући италијанским и међународним корисницима ексклузиван и престижан пројекат обуке.

    • London, Уједињено Краљевство

    Redovne studije, Fleksibilno vreme

    1 godina

    Na kampusu

    Engleski

    Овај програм је ненадмашна прилика за проучавање уметности Кине, Кореје и Јапана. Студенти разматрају широк спектар источноазијских умјетности, од кинеске археологије до јапанских отисака, корејских инсталационих радова до будистичких споменика, истражујући њихове специфичности и везе између њих, у историјским и савременим периодима. У многим деловима источне Азије археолошки докази су кључни за разумевање раних друштава. Програм, дакле, повезује ископане материјале са историјом уметности.

    • Pretoria, Јужноафричка Република

    Redovne studije

    1 godina

    Na kampusu

    Engleski

    • Haifa, Израел

    Redovne studije

    1 godina

    Na kampusu

    Engleski

    Program se fokusira na praistoriju i paleookruženje regije Mount Carmel i svaki student može izabrati da se specijalizuje za jednu od mnogih relevantnih tema, kao što su litičke, faunalne, geološke i palinološke studije.

    • Lund, Шведска

    Redovne studije

    2 godine

    Na kampusu

    Engleski

    Овај програм је посебно дизајниран да испуни захтеве у оквиру истраживања, теренске археологије и управљања културним наслеђем. Комбинује високе научне и теоријске стандарде са интензивном практичном обуком. Бићете научени како да ископавате и документујете прошлост, како да примените најновије дигиталне технологије за документацију и визуелизацију, како да анализирате артефакте и друге археолошке материјале, како да анализирате зграде и пејзаже и како да саопштите своје налазе и резултате истраживања широј публици. Нудимо једини међународни магистарски програм у Шведској из археологије и античке историје, као и богато, мултидисциплинарно наставно и истраживачко окружење.

    • Online United Kingdom

    Redovne studije, Fleksibilno vreme

    1 godina

    Učenje na daljinu

    Engleski

    Ovaj postdiplomski stepen pruža uzbudljiv i izazovan forum za vas da istražite arheologiju i istoriju klasičnog mediteranskog sveta. Proučavaćete i tumačiti dokaze sa Mediterana kako biste stekli dublje razumevanje društava i ekonomija koje su oblikovale klasičnu antiku.