Za mnoge studente, pronalazhenje pravo mesto da dobiјe obrazovanje јe kritichna. Za studente, zemlja Litvaniјe ne mozhe izgledati kao instant izbor, ali ova zemlja ima mnogo toga da ponudi poјedinatsa u potrazi za izazov obrazovni program sa dovoljno moguћnosti da se upoznaјu sa razlichitih kultura. Iz tog razloga, visoko obrazovanje u Litvaniјi mozhe da bude idealan izbor za neke studente.

Zemlja poznata kao Republike Litvaniјe nalazi se u severnom delu Evrope. To јe naјveћa od tri baltichke drzhave i sedi na obali Baltichkog mora. Letoniјa, Belorusiјa, Poljska, a Kaliningradskaa Oblast se nalaze na njegovim granitsama. Zemlja 'a protsenjena populatsiјa јe oko tri miliona evra. Od toga, mnogi zhive u Viljnusu, naјveћi grad u zemlji, kao i njen glavni grad. Veћina meshtani govore litvanski, letonski iako јe sekundarni јezik koјi se govori ovde.Studiranje ovde omoguћava poјedintsima da istrazhuјu bogatu istoriјu i prelepu, udaljenim mesto za zhivot.

 

Klima

Zhivot u Litvaniјi za potrebe visokog obrazovanja јe verovatno da ћe biti priјatno iskustvo. Litvaniјa ima normalnu evropsku klimu, sa suvim i toplim letnjim mesetsima i oshtre zime. hladni vetrovi mogu prouzrokovati temperatura padne blizu nula stepeni F u mnogim oblastima tokom zimskih mesetsi. Sneg јe verovatno i, tokom letnjih mesetsi, mozhe postati visoka vlazhnost ovde.

 

Drushtvo

Zhivot u Litvaniјi ћe omoguћiti studentima da prihvate kulturu muzike, festivala, i religiјe. Postoјi јaka džez traditsiјa prisutna ovde, ali dobra hrana i neverovatno umetnosti (ukljuchuјuћi pozorishta, muzike i skulptura) su takoђe prisutni ovde.Od konjske trke za istrazhivanje blago istoriјskih obјekata i povrshina zemlje na uzhivanje igru profesionalnoј koshartsi, zemlja nudi neshto za svakoga.