Pohađajte Master programe na Kipru

Post diplomske studije na Kipru 2018

Студија на Кипру

Образовање на Кипру

Кипар има јак образовни систем у месту које почиње са основне и средње школе. Обе приватне школе и јавне школе су на располагању. Према неким изворима, чак седам одсто земље 'с БДП-а се троши на образовање. То је чини једном од три највеће Потрошачи у образовању у свету, иза Данске и Шведске. И државне и приватне школе се сматрају једнаким, нити са нудећи боље образовних могућности сваки пут.

Као и у Грчкој, средњошколци оцене се не сматрају важним за оне студенте уписа у универзитетским програмима. Иако је диплома услов, студенти ће се пријемни заснован тестирање да се утврди да ли ученик може учити у школи и, ако јесте, који ниво курса он или она треба да предузме.Сви кандидати, укључујући универзитетске међународне појединаца, биће потребно да се овај тип тестирања пре уласка у универзитет овде.

Многи мештани ће путовати на универзитетима широм Европе, Северне Америке и друге области за њихово образовање. Постоје бројни факултети и универзитети се налазе на Кипру. Ово су само неке од специфичних школа на располагању.

  • Догу Акдениз Университи, налази се у Фамагуста
  • Универзитет Кипра, налази се у Никозији
  • Кипар Интернационални универзитет, који се налази у Лефкозиа
  • Јакин Догу универзитет, који се налази у Никозији
  • Универзитет у Никозији, који се налази у Никозији
  • Кипар Међународни институт за менаџмент, који се налази у Никозији

Већина ученика ће се уписати у студијских у тим школама на основу њиховог фокуса. Неке школе нуде свеобухватне образовне могућности, док се други фокусирају на посао или здравство.

 

Курсеви и каријера Фокусира

Што се тиче онога што можете да студирате, практично не постоји ограничење овде за међународну студента. Појединци могу да уче напредне технологије и здравствене заштите. Финансијске студије, администрација, програми образовања и грчки језик, уметност програми, а много више на располагању. Студенти ће провести од једне године и четири године добијања школовање. Ово значајно зависи од курса раду и студентске 'с потребама. Многи студенти ће провести само једну или две године студирања да заврше курс образовања из матичне земље.

 

Трошкови

Страни студенти морају да се директно односи на школу за утврђивање трошкова образовања. Програми могу да варирају од 3000 € до преко 10.000 € по години студија. Ово је скуп од школе, не влада. Постоје бројне студије у иностранству програми доступни као добро. Ови програми могу да помогну што је мање скупо јер пансион често се даје. Међутим, просечан ученик ће морати да достави свој сопствени смештај.

 

Здравствено осигурање

Иако јавно здравствена заштита је често на располагању грађанима, није лако доступна студентима који су међународно путовање. Неки студијски програми пружају у иностранству за потребе здравствене заштите студената уписаних на овим програмима. У супротном, студент мора да добије здравствену уписом у политици преко локалног провајдера.

 

Визе за студенте

Цивилно Архива миграције и Одељење за Кипар влада регулисати потребне визе за студенте који похађају ту колеџ или универзитет. У принципу, студентска виза је на располагању, али се издаје само када ученик је примљен у образовни програм кроз акредитоване, признате школе. Студенти морају да похађају школу и студиј морају бити одобрени од стране Министарства просвјете и културе.

Кандидати ће морати да се пријаве за студентску визу након добијања прихватање у школу. Ово се издају само студентима који се уписују овде пуно времена у школовању. То је онај који је уписан у најмање 12 бодова у једном семестру. То су издата од Амбасаде, Високог комесаријата или конзулату Републике Кипар од појединца 'с матичној земљи.

 

Зашто студирати на Кипру?

Са солидним образовног система, студира на Кипру као међународни студент може бити изванредна прилика да се истражи свет 'с најбогатијим историје док живе у заједници са поздравном фантастичним климом. Поред тога, постоје и радне могућности за оне који имају довољно вештине. Иако је конкурс за хигх-енд запослености може бити изазов, већина се повољно на студенте који су у стању да понуди нешто јединствено и интригантна. Послодавци су увек у потрази за новом најмодернијом изнајмљивање. Поред тога, културни аспекти овог краја чине га вреди уложити време у као студент. За многе, то је идеално место за живот.

О Кипру

Студирање у иностранству на Кипру пружа студенту могућност да истраже и историјски богат региону света. То је такође један од најлепших у смислу климу и пејзаж. Кипар, земља се налази у источном Средоземном мору је треће по величини острво насељено у овој области. Она је чланица Европске уније, што чини путовање и финансирање лак за управљање. Смештен само на истоку Грчке и југу Турске, посетиоци овог подручја су често запањени мешавина модерних погодности и историјског шарма. Ипак, када је реч о високом образовању, могућности овде може још импресивнији.

 

Клима

Живот на Кипру може бити узбудљива прилика да доживите лепу климу. Земља има суптропска клима која је донекле безводан. Зиме су благе, нарочито у близини обале.Лета могу бити веома врућа, али температуре имају тенденцију да буду умерени у свему, а крећу се од 75 степени Ц у просеку на приморју до око 57 степени Ф Најтоплији температура достиже 95 степени Ц током летњих месеци. Ипак, остаје углавном умерена клима током целе године.

 

Друштво

Чемпрес је често драгуљ Медитерана због своје богате историје и многи од мештана негујемо ово. Ви ћете наћи лепе архитектуре и старих зграда које су често симбол начина на које људи овде живели пре неколико хиљада година. Међутим, држава је стабилна економски и жива део Европске уније. То има неке од најмодернијих Беацх Ресортс у региону и многе њене градове су веома западњачка у смислу погодности и укупног животног стила. Са 300 дана сунчеве светлости и више од 2,5 милиона туриста, што такође може бити веома заузет начин живота са јаким ноћни живот.

Činjenice o Кипар

Треће по величини острво у Медитерану, Кипар лежи ван јужној обали Турске и западне обале Сирије. Кипар је главна туристичка дестинација на Медитерану. Република Кипар је напредна, високо развијена економија са веома високим индексом хуманог развоја. То је од оснивача Покрета несврстаних док се придружила Европској унији 1. маја 2004.

 

Главни град: Никозија
Службени језици: грчки и турски
Влада: Унитарна председнички уставна република
Становништво: 1.117.000
Бруто домаћи производ: $ 23.613 милијарди долара
Валута: Евро (€) (ЕУР)
Временска зона: (УТЦ 2)