Високо образовање у Канади

То су канадских провинција Онтарио, Њуфаундленд и Лабрадор, Онтарио, Манитоба, Онтарио, Квебек, Британска Колумбија, Онтарио, Њу Брунсвик и Острво Принца Едварда које су уставно одговорни за високо образовање операције.

Иако је свака покрајина незнатно се разликује по начину на који управљају својим систем високог образовања, неке сличности и даље да се помогне студентима који планирају да студирају у Канади добили идеју о томе шта се очекује од земље образовног система. На пример, сви универзитети и колеџи Грант Бацхелор 'с Мастер ' с, а докторирао док стручне или техничке факултете дају сертификате или дипломе. Канадски високошколске установе су и високих школа заједнице који нуде двогодишњи сарадника 'с степени, факултета примењених уметности и технологије, покрајинског завода и приватних школа струковних студија.Уколико ученик заинтересовани за похађање одређеног колеџ или универзитет, он или она треба да посетите сајт о тој покрајини да сазнате више о свом јединственом образовном систему.

 

Популарни Универзитети у Канади

Универзитет у Торонту доследно високо котира на листи најбољих Северне Америке университиес.Офферинг студентима приступ академских курсева више него било који други канадски Унверсити, као и прилику да ради у признатим истраживачким лабораторијама, УТ се сматра једним од Канаде 'с топ -лет високошколске установе.

Други истакнути канадски универзитети укључују Универзитету Британска Колумбија, где је више од 50.000 студената уживате концертне дворане, музеји и разноврсне музике и спортским програмима и са Универзитета у Алберти, светски угледан и истраживачки оријентисане универзитетску познат по својим у дубину наставни план и програм и високе стандарде учења.

 

Школарина

Просечна школарина за канадске студенте који желе да зараде диплому у својој земљи је око $ 5000 ЦАД годишње ($ 5000 у америчким доларима и еврима у 3700). Ученици бирају да зараде дипломом у Канади треба да очекују да плати око $ 1000 (740 евра) више него што годишње таксе ундерградуатион школарине.

Међународни студенти морају да плаћају веће таксе од канадских становника - скоро три пута веће количине, у ствари. Ако сте међународни студентски, очекују да плати 14.000 долара (10.400 евра) годишње за основне програме и још виши износ за дипломом. Нерезиденти Саскачеван похађају универзитете и Квебек платити највише у школарине, а студентима који похађају универзитете Манитоба и Њуфаундленд плаћају најниже школарине.

 

Испуњавање услова за визе студије

Да би испунили услове за добијање канадске визе студија, студенти морају да докажу да су прихваћени од стране колеџ или универзитет у Канади, они показују да се финансијски подржи и плаћају школарину и представљају чист рекорд у односу на криминалну прошлост. Ученици могу бити замољени да се подвргне лекарском прегледу у неким случајевима пре студентска виза се издаје.

 

Зашто студирати у Канади?

Иако је скупо за међународне студенте да присуствују виших објеката образовања у Канади, ова земља има једну од најбољих репутацију у погледу квалитета образовања. Поред тога, Канада пружа миран, безбедан и разноврсна окружења пружајући одличну атмосферу за учење за студенте који желе да доживе један од најбољих образовних система у свету.

Лежи на север на граници САД, Канада је друга по величини земља у свету у погледу укупне површине. Протеже од Пацифика до Атлантика, Канада такође се хвали да има једну од највећих економија због своје богатство природних ресурса који садрже уље, минерали, рибарство и шумарство. Сматра се да је уставна монархија и парламентарна демократија, са премијером и краљица Елизабета, као шефа државе. Признат као "средину " моћ, Канада високо котира међу другим светским земљама у људском развоју, грађанске слободе, образовања, економске слободе и квалитет живота. Поред тога, она је чланица Уједињених нација, НАФТА, Г8, НАТО, СТО, АПЕЦ и Комонвелт нација.

Зато Канада има огромне површине земљишта шумом, има густину насељености од око три народа по осам квадратних миља (један километар).Овај демографски је једна од најнижих у свету, упоредити са деловима Северне и Јужне Пољаци, Русије и амазонске џунгле. Алтернативно, Јужна Квебек и Јужна Онтариа садрже најгушће насељених региона у Канади, дуж реке Сент Лоренс и Великих језера.

Три територије и десет провинција чине федерацију Канаде. Аутономна покрајина су више него територија у погледу заштите, здравствене заштите и образовања, са провинцијама прикупљање додатних прихода од говернмент.Ховевер, Савезна влада може применити националне политике, као што су здравље Канаде закона у провинцијама. Иако покрајине имају право да одбијемо почетак федералне политике, оне обично изабрали да их прихвате.

 

Основни Чињенице о Канади

  • Главни град Канаде је Оттова, који се налази у провинцији Онтарио.
  • Канада има два званична језика - енглески и француски. Скоро 60 одсто Канађана говори енглески језик, а 20 одсто говори француски. Други језици који се говоре у Канади обично због високог нивоа мултикултуралне разноликости су кантонски, немачки, италијански и Пенџаб.
  • Правни систем у Квебеку засновано је на систему државних закона подржао француском закону, остатак Канаде придржава енглеском заједничком систему права.
  • Канада садрже око два милиона језера која покрива око осам одсто укупне копнене масе.
  • Јаворов лист је Канада 'с национални симбол и истакнуте на земљи ' с застава.
  • Канада нуди бесплатну основну здравствену заштиту својих грађана, међутим, стоматолошку услугу таксе остају у надлежности лица које добије такве услуге. Лекови су углавном слободни да пензионере преко 65 година, као и примаоци социјалне помоћи <./ Ли>
  • Канадска краљевска коњичка полиција (колоквијално зове "Тхе Моунтиес ") су и национална и федерална полиција која је позната по јахање коња како су уређене патрол области Канаде <./ Ли>

 

Канада 'с клима

Просечне летње и зимске температуре варирају од територије до територије. Док јужним деловима Канаде искуства временских услова као што је САД, у прерији и унутрашњих покрајине имају континенталну климу где дневне температуре могу да варирају, у просеку имају од пет степени Целзијуса до -30 степени Целзијуса испод (-15 до -30 Целзијуса ). Све области Канаде су осетљиви на велике количине снега и кише. Монтреалу, Квебек и Отави присутни просечне летње температуре од 78 степени Целзијуса (25) и Фаренхајт просечном зимском температуром од 20 степени Целзијуса (-6 степени Целзијуса).

 

Канадска валута

Валута Канади је канадски долар, указују и симболима или $ Ц $, или код ЦАД. Као и амерички долар, канадски долар је подељен на 100 центи.Канада такође производи новац који долазе у 5 ¢, 10 ¢, 25 ¢ и ¢ 50 деноминације, иако је 50 центи се ретко виђа у оптицају. Новчанице долазе у један, пет, десет, 20 и 50 ЦАД апоенима.

 

Религија у Канади

Скоро половина свих Канађана сматра да су католици, а затим ислам и хиндуизам. Према последњем попису становништва, скоро 24 одсто грађана канадских нису повезани са било којом врстом религијске групе, радије да се називају атеисти или агностици.

Universities in Канада