Pohađajte Master programe u Japanu

Post diplomske studije u Japanu 2019

Студирање у Јапану

Високо образовање у Јапану

Јапански високошколске установе обухватају универзитете, колеџе и млађи колега из технологије, међутим, само универзитети награда бацхелор, мастер, лекара и професионалних степени. Више од 70 одсто матураната средњих школа добију неки облик високог образовања.

 

Зашто студирати у Јапану?

Јапански школе имају изузетно високе стандарде у образовању и да су међу светским лидерима у државно-оф-тхе-арт технологију и истраживања. Поред техничке проницљивост, јапански универзитети су такође високо цењена у другим академским дисциплинама, као што су политичке науке. Тринаест универзитети тренутно нуде програме на енглеском језику.

Јапан је изузетно отворен за међународне студенте, више од 130.000 страних студената студирају у земљи сваке године.Јапан планира да више него удвостручи број страних студената до 2020 у оквиру нудећи више програма на енглеском језику.


Универзитетима у Јапану

Јапан има 618 универзитета са постдипломске програме. Ови универзитети спадају у три категорије:

  • 86 националних универзитети
  • 75 јавних универзитета успостави локални субјекти
  • 457 приватни универзитети


Јапански универзитети су међу најбољима у свету са 13 школа у топ 400 на свету, према 2012-2013 пута већи ранг листи Светског универзитетског образовања.

 

Школарина и Програм Трајање

Школарина за мастер програме траје од око 9.000 долара (УС) до 15.000 долара (УС) годишње. Јапанска влада и јапанских универзитета и пружају бројне могућности за стипендије и кредите. Мастер програми обично трају две године, међутим, студенти који нису искусни у јапанском морати да проведе 1-2 година учења језика пре пријема на мастер програма предавао на јапанском. Припремни часови језика доступни су на 66 приватних универзитета и колеџа млађи.

 

Постоји неколико типова међународних студената у Јапану:

  • Приватно финансиране страним студентима, који може директно применити на јапанском школу када су добили довољно језичке вештине.
  • Студенти који студирају по јапанске владе (Монбукагакусхо) стипендије програма, овај програм је веома строг услове и дугу процеса аплицирања.
  • Сопствени-влада финансирала студената. Јапан има уговоре са неколико земаља да помогну студентима са јапанском образовања, укључујући и Малезији, Тајланду, Сингапуру, Уједињеним Арапским Емиратима, Кувајту и Узбекистана.

 

Академска година

Јапанска школска година обично траје од априла до марта. Обично постоје два семестра, са првом семестру ради од априла до септембра и другог семестра ради од октобра до марта. Летња пауза је обично крајем јула до краја августа, зимска пауза је крајем децембра до почетка јануара и Спринг Бреак је крајем фебруара до почетка априла.

 

Могућношћу постдипломских студија

Постоје многе могућности за ученике са магистара да раде у индустрији или спроведе истраживање после дипломирања. У 2010, скоро 8.000 страних студената у Јапану наћи запослење у Јапану након што је дипломирао. Страни студенти морају имати конкретну понуду за посао пре него што они могу да се пријаве за промену у статусу боравка од студента до запослења.

 

Виса Захтеви

Страни студенти морају имати визу.Студенти уписани у постдипломских студија, а испуњавају услове за Цоллеге Студент Ресиденце статус. Студент може директно поднети захтев за визу преко јапанске амбасаде или конзулата у матичној земљи студента, односно образовне установе у којој је студент планира да студира може да поднесе захтев за добијање потврде о праву на суделовање. Када студент има потврду о подобности, они и даље ће морати да добије визу из своје земље јапанске амбасаде или конзулата.

Поред визе, страни студенти морају регистровати као странци у року од 90 дана по доласку у Јапан у општинским канцеларијама на подручју где живе. Ученици треба да носе своју ванземаљску регистрациону картицу са њима све време након што га добију.

 

Здравствено осигурање

Међународни студенти имају право да се претплатите на Националном здравственом осигурању, која покрива око 70 одсто трошкова лечења.Поред тога, неки универзитети имају посебне планове за здравствено осигурање за међународне студенте. Да бисте добили Национални здравствено осигурање, ученици ће прво морати њихови ванземаљски регистрациону картицу. Таксе за Национални здравствено осигурање зависе од локалитета, месечна накнада у Токију је око 3.500 ¥.

 

Савети

Поклонити се обично користи и као поздрав и индикацију поштовања. Клања у распону од повремене луковима од око 15 степени са дубоким луковима од око 45 степени користи да изрази дубоку захвалност или извињење. Пословни клања у средини, око 30 степени.

Јапански начин живота подразумева доста вежбања и здраве исхране са пуно свежег поврћа и морских плодова.

О Јапану

Јапан се налази у источној Азији у Тихом океану. Јапанска комшије су Кина, Северна Кореја, Јужна Кореја и Русија. Јапан је заправо архипелаг састоји се од готово 7.000 одвојена острва, али су четири највећа острва чини скоро све копнене масе земље. Капитал, Токио, је један од највећих светских градова и околине градском подручју је по величини у свету, са 30 милиона становника. Јапан је високо индустријализована земља у којој се не нађе богату историју, различити културни фестивали, изузетну кухињу, прелепе баште, величанствених пејзажа и дах планине, укључујући планине Фуџи, један од најпрепознатљивијих светских врхова. Земља је такође познат по индустријама које чине неки од најквалитетнијих производа у свету, као што су аутомобили и електронике.


Клима

Захваљујући јапанском различите географије, клима варира широм локацијама, међутим, земља генерално доживљава четири годишња доба. Просечна температура у Токију је око 27 степени Ц у августу и око 5 степени Ц у јануару.

 

Култура

Јапанска култура је разноврсна мешавина древних источних традиција и модерног западног друштва. Јапан има широк спектар културних израза, од будистичких храмова који датирају још од 15. века до финог јапанског порцелана и дрвета лепе графика. Поред тога, квалитети јапанске анимације, поезију, плес и музика су призната у целом свету.

 

Трошкови живота

Просечна месечна цена за међународни студентски да живе у Јапану је око ¥ 87,000 (око 925 $ УС), осим школарине.Мањим градовима кошта око 60.000 ¥ месечно и већим градовима кошта око 100.000 ¥ јена месечно.

Činjenice o Јапан