Високо образовање

Холандија нуди диплому, мастер и докторске дипломе. Степени се нуде у две широке категорије:

1. Истраживање оријентисани програми на истраживачким универзитетима. Истраживачки универзитети укључују институције са обе општих програма и оних који се специјализују у областима као што су инжењерство и пољопривреде.

2. Професионални високог школства универзитетима примењених наука. Универзитет примењених наука са програмима припреми студенте да раде у одређеним професијама, као што су ликовне уметности и образовања.

Сви програми захтевају мастер диплому за пријем. Диплому диплому истраживачки оријентисан програм је потребан за упис на истраживачки оријентисаног програма на нивоу мастер, али кандидати са дипломирао из једне примењене науке програма могу бити примљени ако испуњавају додатне захтеве.

 

Зашто студирати у Холандији?

Студирање у Холандији пружа изузетну вредност кроз комбинацију ниске школарине, врхунских универзитета и мултикултуралном начин живота који обухвата међународне студенте. У 2012, холандски универзитети одржана 12 од првих 200 места у Тајмс високог образовања светска универзитетска ранг листи .

Иако су студенти који говоре холандски можда воле да се упишу у програм учи у холандским, многи програми у Холандији су на енглеском језику. Страни студенти су добродошли и чине око 13 одсто студената у земљи. Поред тога, неке институције пружају програме специјално дизајниран за стране студенте. Свака институција која запошљава Холандски Страни студенти морају да се придржава кодекса понашања који покрива саветовање и селекција ових ученика.Најпопуларније степен програми за стране студенте су у економији, инжењеринг, друштвене науке и језике.

 

Универзитети

Холандија има 13 истраживачких универзитета, 39 факултета који и 14 других институција. Три истраживања универзитета специјализују у технологији и један истраживачки универзитет, Вагенинген, специјализована у пољопривреди. Универзитети примају средства из различитих извора, укључујући владине грантове, школарина, провизија и уговора са спољним организацијама.

 

Школарина, Програм Трајање и академска година

Школарина за ЕУ ​​ученика је око 1.800 € до 12.000 € годишње у зависности од врсте програма и школе. Цене за студенте ван ЕУ су око 8.000 € до 20.000 € годишње.Иако су сви холандског магистарске програми пружају одличну вредност, Холанђани су посебно познати по својој стручности у одрживе енергије, водопривреде и уметност и дизајн.

Истраживачком оријентисана мастер програм захтева 60-120 сати кредита, који траје 1-2 година да се заврши. Инжењеринг, пољопривреда, математике, науке и сви захтевају 120 цредит-хоур/2-иеар програме. Истраживачки степени се додељују као ни магистра наука или магистра уметности.

Примењених уметности и дипломе, а такође захтева 60-120 кредитних сати, у зависности од академских дисциплина. Степен постигнут је специфичан за академску специјалности, као што је магистар архитектуре.

Један сат кредит обично траје 28 сати да заврши, а школска година је дуг 42 недеља. Редовни студент обично заврши 60 сати кредита у једној школској години.Школска година се обично састоји од два семестра, са јесењи семестар ради од септембра до јануара или фебруара и пролећног семестра ради од фебруара до јуна.

 

Могућношћу постдипломских студија

По завршетку студија, сви студенти добијају диплому која показује њихов степен као и опис студија тако да потенцијални послодавци у земљи међународни студентски може да схвати степен. Поред тога, сви међународни студенти могу да остану у Холандији до годину дана након што дипломирају да траже запослење. Не постоје ограничења у погледу могућности за запошљавање током те године. Дипломци се такође подстичу да се пријаве за докторске програме или истраживачких позиција.

 

Захтеви за визу и радне дозволе

ЕУ студенти не захтевају визе, али морају да се региструју са холандским имиграционих власти (ИНД) њиховом институције домаћина и да обавесте своју локалну општину. Студенти из земаља ван ЕУ мора да има дозволу боравка која важи 12 месеци и може се продужити. Институција домаћин је ученик је требало да поднесе захтев за добијање ове дозволе након што ученик стигне.

 

Здравствено осигурање

Сви међународни студенти морају да имају неку врсту здравственог осигурања, што се може обезбедити по својој земљи. Међутим, свако ко се запосли у Холандији треба да се упише у холандском јавном здравственом осигурању. Радне дозволе нису потребне за студенте из земаља ЕУ, али су потребна за остале студенте.

 

Савети

Најбољих универзитета у Холандији су врло конкурентне, па потенцијални студенти би требало да проверите услове за упис ране да се уверите да су прихватљиви. Енглески-језички програми захтевају студенте из земаља у којима енглески није матерњи језик да покаже знање кроз ТОЕФЛ или другом акредитованом Енглисх лангуаге тест.

Холандија се налази у северозападној Европи, са границама на Северном мору, Белгији и Немачкој. Поред лала и ветрењача, земља је позната по својим насипа - отприлике једна петина земљишта у Холандији је испод нивоа мора и обиман систем одржава насип поплава на дистанци. Хаг, један од највећих градова у Холандији, је домаћин Међународног кривичног суда и неколико других међународним судовима и трибуналима. Водеће индустрије укључују испоруке, риболов, трговину и банкарство. Познати холандски уметници укључују Винсент ван Гог и МЦ Есцхер.

 

Клима

Холандија има умерену климу поморску. Лета су релативно кул, са просечним летњим висине око 23 степени Ц у августу и просечном зимском ЛОВС око 0 степени Ц у фебруару. Киша се може очекивати на око пола дана, сваког месеца, а снег се јавља око 25 дана сваке зиме.

 

Култура

Иако је званични холандски језик Холандије, већина холандских грађана говори енглески. Холанђани су познати за то што отворено друштво која стимулише иновације и обухвата више култура. Поред тога, Холандија има веома ниску стопу криминала.

 

Трошкови живота

Трошкови живота је релативно низак у Холандији, у поређењу са многим земљама западне Европе и Северне Америке. Студенти ће такође наћи топлу добродошлицу и попусти у многим ресторанима, позоришта и музеја. Поред тога, Холандија је изузетно бицикл-пријатељски и многи студенти ће пронаћи да нема потребе да користе јавни превоз.

Universities in Холандија