Pohađajte Master programe na Filipinima

Post diplomske studije na Filipinima 2018

Студија на Филипинима

Високо образовање на Филипинима

Систем високог образовања у Филипинима је по угледу на амерички образовни систем и укључује диплому, мастер и докторске титуле.Студенти зарађују професионални степени се обично уче америчке стандарде, као што су опште прихваћеним рачуноводственим принципима рачуноводства за студенте.

 

Зашто студирати на Филипинима?

Више од 5.000 страних студената већ студирају на Филипинима сваке године. Осим што је један од најбољих образовних система у Азији, све образовне програме, укључујући и мастер програмима, у потпуности на енглеском језику. Квалитет факултета је веома висок - високо образовање институти запошљавају 115.000 наставнике са магистарских и докторских диплома.

 

Универзитети

Филипини има више од 2.200 универзитета и других високошколских образовних институција, укључујући сателитске кампуса и локалним колеџима, заједно са неколико интернационалних школа. Око 650 школа су јавни и око 1.600 у приватном власништву. Постоји 110 државни универзитети.

 

Школарина и Програм Трајање

Школарина на јавне и приватне школе је генерално ниска. Годишња школарина на јавној школи је око УС $ 1.000, а годишња школарина у приватним школама траје од око УС $ 1.200 до 2.500 УСД. Већина магистарске програми 1-2 година у зависности од школе и академске дисциплине.

 

Академска година

Школе на Филипинима обично користе систем семестра. Прво полугодиште почиње у јуну и траје до октобра. Друго полугодиште почиње у новембру и траје до априла. Оба семестра обухватају једну седмицу испита након настава завршила.

 

Могућношћу постдипломских студија

Дипломци Филипина магистарског програма ће наћи да је њихова диплома је призната у целом свету. Студенти са степени у инжењерству су посебно тражени, али сви дипломци ће пронаћи могућности.Нон-нативе енглески говорници који желе да наставе докторат у САД, Великој Британији, Канади и другим енглеском говорном подручју могу користити магистрирао из Филипина као одскочну даску за тим земљама, јер ће су доказали своју способност да оствари студије у Енглески.

 

Здравствено осигурање

Страни студенти могу да плаћају за покривање преко Филипина корпорације за здравствено осигурање, који обезбеђује приступачне осигурање за све грађане Филипински. Међутим, студенти треба да провери доступне опције осигурања из своје матичне земље или међународне осигурања опције.

 

Савети

За разлику од већине азијских земаља, Филипинци не једу штапићима. Већина јела се једу кашиком и виљушком због стилу јела.

Кредитне картице и доларима су широко прихваћене у целој земљи поред пезос. Међутим, када путују у руралним областима, студенти треба да носе готовину.

Студенти путују на Филипине из Африке или Јужне Америке требало би да проверите да ли им је потребан жуте грознице вакцинација пре доласка госта.

О Филипинима

Филипини се налази у југоисточној Азији. Земља је архипелаг од више од 7.100 острва у Тихом океану. Више од 800 од острва су насељена. Земља се граничи са Филипина мора на истоку, Јужно кинеско море на западу и Сулавеси море на југу. Географија земље је углавном покривене планине у тропским кишним шумама и многе активне вулкане постоје. Енглески широко и са популацијом од скоро 100 милиона евра, Филипини је у свету трећи по величини говори енглески народ. Филипински и енглески су оба службена језика, иако шпански и арапски језик се говори у земљи.. Валута је филипински пезо, скраћено ПХФ а понекад написане писо. Земља је била насељена скоро 70.000 година. Филипини је богата минералним ресурсима, укључујући бакра, никла, цинка и хромита.Филипини је прва азијска земља да се такмиче и освоје медаљу на Олимпијским играма 1924.

 

Клима

Филипини има тропску климу са три сезоне. Од јуна до септембра је углавном кишовито, од октобра до фебруара је кул, а марта до маја топло и суво. Температуре су обично топла, у распону од око 21 степени Ц, око 32 степени Ц. Јануар је најхладнији месец обично и маја је обично најтоплији месец. Температурама на већим надморским висинама имају тенденцију да буду нешто хладније, у просеку око 18 степени Ц, на око 1.500 метара. Годишње падне више од 5.000 милиметара у неким областима и мање од 1.000 милиметара у другима.

 

Култура

Људи на Филипинима су познати по свом гостопримству и срећу, а култура је мешавина истока и запада због значајних шпанских и америчких утицаја. У ствари, многи људи, улице и градови имају шпанска имена.Бројним фестивалима широм земље очување културне традиције, као што су народних игара. Кухиња на Филипинима је мешавина Полинежана, шпански, кинески и амерички хране и многих јела су кокосе, манго и плодове мора. Рекреативне и културне активности окрећу око воде, укључујући пливање, сурфовање, роњење и роњење. Туристичке атракције укључују морске паркове, пиринач терасе, планине и подземне реке. Популарне спецтатор спортови су кошарку и бокс. Планинарење, бициклизам и карате су такође веома популарне рекреативне активности.

 

Трошкови живота

Трошкови живота у Филипинима је прилично ниска, а студенти ће само треба око УС $ 350 до УС $ 500 месечно. Студенти се углавном није дозвољено да раде са студентском визом.

 

Виса Захтеви

Свим међународним студентима потребна студентска виза да студирају на Филипинима.Када студент примљен на Филипински институцији, студент може аплицирати за визу у амбасади или конзулату Филипина у својој земљи. Након свих одговарајућих докумената су примљени, студент мора да закажем да се појави на разговор у амбасади или конзулату. Виза је добар за годину дана, али се може обновити после сваког семестра. Студенти у формалну размену програма Екцханге може добити студентску визу, која важи за цео период од програма студента. Потребна документа за добијање виза обухватају пасош студента, виза, лекарски сертификат о здравственој исправности (ДФА Образац 1) са природној величини груди рендген и лабораторија и уверење о некажњавању.

Činjenice o Филипини

Филипини, званично познат као Република Филипини, је суверена држава у југоисточној Азији у западном Пацифику. Његова локација на пацифичком Ринг оф Фире и њене тропске климе чине Филипини склони земљотреса и тајфуна, али су такође обдарена земља са природним ресурсима и учинио мегадиверсе земља. Земља процењује се да је други по величини после депозите злата Јужној Африци и један од највећих бакра у свету.

 

Главни град: Манила
Службени језици: енглески и филипински
Влада: Унитарна председнички уставна република
Становништво: 97.703.638
Бруто домаћи производ: $ 457.314 милијарди долара
Валута: песо (₱) (ПХП)
Временска зона: (УТЦ 8)