Pohađajte Master programe u Egiptu

Post diplomske studije u Egiptu 2018/2019

Студирање у Египту

Високо образовање у Египту

Министарство високог образовања надгледа све високо образовање, укључујући планирање, политике и контроле квалитета. Врховни савет универзитета фокусира на опште образовање и научна истраживања. У протеклој деценији, Египат је учествовао у програмима дизајнираним за ажурирање програма и подизању укупног квалитета образовања у различитим академским дисциплинама, укључујући здравствену заштиту, инжењеринга, хемије, информационе технологије и туризам и слободно време, само да поменемо само неке. Просечна потрошња на свим нивоима образовања у Египту је знатно порасла у протеклих неколико година.

 

Зашто студирати у Египту?

Студирање у Египту нуди студентима могућност да се упознају са свим аспектима блискоисточне културе, укључујући и историјски, политички и економски.Студенти ће студирати у мулти-културном окружењу, као институције у Египту нуде истакнуте предавача из разних средина и земаља широм света. Иако многи студенти спроводи мастер програма у Египту фокусом на блискоисточне студије, или на арапском језику, програми су доступни у другим наукама, као и, што омогућава студентима да добију диплому у професионалном окружењу, а још увек ужива Блиског истока потапање. Међународне приватне установе нуде многи програми на енглеском језику.

 

Универзитети

Постоје 23 јавних универзитета, 18 јавних не-универзитетских институција, 19 приватних универзитета и 81 приватних институција високог образовања у Египту.Седам нових јавни универзитети основани су после недавног револуције и промене у влади, већина ових нових универзитета су основани окретањем гране постојећих универзитета у самостална школа. Новији Школе се налазе далеко од великих градова да се повећа приступ за све египатске грађане. Све високошколске установе пружа техничку и стручну обуку, али не и све јавне институције нису универзитетски или приватне високошколске установе имају програме за дипломом.

 

Школарина и Програм Трајање

Школарина варира у зависности од врсте школе и програма студија. Дипломирани програми за стране студенте на приватним универзитетима може да ради као висок као $ 1,000 УС по кредитним сат сваког семестра. Египатски студенти студирају по нижим ценама, али школарине по семестру сат и даље кошта око 600 $ УС.Већина магистарске програми захтевају између 30 и 40 сати кредита, од којих неки могу да укључују тезу. Дипломирани студенти обично траје око 9 сати кредита сваког семестра, па програми обично захтевају 1,5-2 године да се заврши.

 

Академска година

Школска година се заснива на два семестра. Зимски семестар почиње почетком септембра и трајаће до средине децембра, а затим испита. Летњи семестар почиње крајем јануара и трајаће до средине маја, затим испита. Студенти на међународним школама може наћи да узму слободне дане и за муслиманске и хришћанске празнике.

 

Могућношћу постдипломских студија

На 12 одсто, незапосленост у Египту је нешто повишен, али дипломци са мастер дипломе могу и даље бити у могућности да пронађе посао, поготово ако су течно на арапском и енглеском језику и желе да раде за мултинационалне корпорације.Радне дозволе су потребни и могу се добити од Министарства за имиграцију радне снаге и канцеларије у округу где се налази потенцијални послодавац.

 

Здравствено осигурање

Сви међународни студенти треба да имају свеобухватан план здравственог осигурања док је студирао у Египту за такве случајеве, болест, хитне медицинске евакуације и репатријације посмртних остатака. Трошкови здравственог осигурања зависи од врсте покрића, али основни планови почињу на око $ УС 30 месечно.

О Египту

Египат је арапска земља се налази у североисточној Африци на Средоземном мору. Поред обале са Црвеним морем на истоку, земља има границе са Израелом, Либије и Судана. Почетна до древних пирамида, широким пустиње, блиставе обале и реке Нил, Египат је популарна дестинација за туристе из целог света. Званична валута је египатска фунта (ЕГП), а званични језик је арапски.

Египат има четири главна географска подручја. Долина Нила је највлажније област и садржи највећи део пољопривредног земљишта Египту. Западна пустиња је највеће површине, око две трећине земље, а најтоплији је и најнеплоднијих. Висине, већи у Источној пустињи и подручје је дом многих природних ресурса, као што су драго камење, угља и нафте. Синајско полуострво је плато који је повезан са североисточном углу Египта и има највише нераван планински терен у земљи.

 

Клима

Египат има две сезоне, уз благе зиме од новембра до априла и лета, од маја до октобра. Приморски региони искуство температуре у распону од око 14 степени Ц до 30 степени Ц. Десерт температуре значајно да варира од дању да ноћу, са ниским као екстрема око 7 степени Ц, а чак око 43 степени Ц.

 

Култура

Египат има мултикултурног друштва који се уклапа и модерне западне обичаје уз традиционалне блискоисточне пракси. Посвећеност породици кључна за египатске културе и Египћани су такође познати по својим одличним смислом за хумор и пријатељство. Спорт, фудбал посебно, су веома популарни, као и традиционалних фолклорних плесова, који варирају од региона до региона. Египат је познат и по филма, позоришта, музике и телевизије.

 

Трошкови живота

Трошкови живота у Египту је веома низак, једнособним становима може се изнајмити за око УС $ 125 до УС $ 250 месечно. Комуналне услуге и Интернет додати још око $ УС 80 месечно.

 

Виса Захтеви

Не-египатски студенти морају имати важећи пасош из своје земље за улазак у Египат, пасош мора да има датум истека најмање 6 месеци поред планираног датума повратка. Студенти обично улазе са туристичком визом, која се добија из египатског амбасади или конзулату у својој земљи; туристичка виза је добра за 1-6 месеци. Након уласка у Египат, студент мора пријавити у најближој полицијској станици суседству у року од 7 дана од доласка, али студенти из САД, Канаде и Европске уније не треба да се региструјете. У року од 30 дана од дана доласка, сви међународни студенти морају поднети захтев за боравишну визу студената, који се обнавља сваког семестра.Студенти у мастер студијске програме студирања мора бити пуно радно време, или 9 сати кредита по семестру.

Činjenice o Египат

Египат, на североисточном углу Африке на Средоземно море, граничи на западу са Либијом, на југу Судана, а на истоку од стране Црвеног мора и Израела. Привреда Египта је једна од најразноврснијих на Блиском истоку, у секторима као што су туризам, пољопривреда, индустрија и услуге у скоро једнаким нивоима производње. Египат се сматра средње снаге, са значајним културним, политичким, и војни утицај на Блиском истоку и муслиманског света.

 

Главни град: Каиро
Службени језици: арапски
Влада: Унитарна полу-председничка република
Становништво: 84.550.000
Бруто домаћи производ: $ 559.843 милијарди долара
Валута: египатска фунта (ЕГП)
Временска зона: (УТЦ 2)