Високо образовање у Бразилу

Три различите врсте високошколских установа постоји у Бразилу: на универзитетима, које спроводе истраживања и запошљавају факултет који поседује докторат; универзитетских центара који нуде разне курсеве, али нису истраживачки оријентисани и интегрисаних факултета који су мањи, високошколске установе којима је потребна одобрење из Бразила 'с Министарством просвете пред нудећи нове дипломе, уверења и курсеве. Док већина држава и федерално покретљивом универзитети не наплаћују школарину, мањи Школе које воде општински говернементс могу наплаћивати да похађају своју школу.

Јер Бразилски степени не следе традиционални образовни хијерархију степен наћи у већини других земаља, студенти би требало да обратите пажњу да се основним степени (сарадник 'с и Бацхелор ' с) назива "" (дипломске градуацао) степени у Бразилу .Зарада Бацхелор 'с (бацхареладо) степен потребно од четири до шест година, а омогућава студенту да ради као доктор или адвокат у Бразилу

Диплома (Лиценциатура) степен траје око четири године да заврше и дозвољава степен држач за рад у таквим стручним пословима као средње или основне школе инструктора. Зарада технологија степен заузима најкраћи - око две године - и обезбеђује појединцима вештине за рад у високо специјализованим каријере поља, као што су туристичке менаџера или пољопривредне пословни менаџер.

Постдипломске степени под називом "Лато сенсу " су такође на располагању указују да ученик је специјализована у одређеном наставном предмету. Међутим, овај степен неће дозволити студенту да настави докторат. Уместо тога, студент заинтересован за доктора, ће морати да зараде стрицту сенсу Мастер 'с степен, а не "Лато сенсу ".Мастерс оф Бусинесс Администратион степена програма у Бразилу се сматрају сенсу лато програма.

Бразил 'с Министарство просвете не признаје коришћење кредита у њеном систему високог образовања, али се ослања на колико сати студент акумулиране током његовог академску каријеру. На пример, студенти који зарађују између 850 и 1200 сати универзитетске наставе у Бразилу (један пуно радно време године на универзитету) би акумулирала око 30 америчких кредита или 60 бодова ако су присуствовали колеџ у Сједињеним Државама или земља у Европској унији.

 

Вестибуларна

Вестибуларна је Бразил 'с полагања пријемног испита који може да се донесе само једном годишње. Слично АЦТ или САТ испита дати у САД, Вестибуларна трају између једног до пет дана да заврше испитивања и студената у своје знање математике, књижевности, биологије, физике, историје и португалском језику.Јер универзитет настава у Бразилу је бесплатна и отворена слотови су ограничене, постоји интензивна конкуренција међу ученика који Вестибуларна. Алтернативно, студенти похађају приватни универзитет, где је потребно настава се не излаже конкурентности која се пружа јавним универзитетима и обично добије улаз са мање од савршене вестибуларног резултате.

 

Услови за добијање студентских виза

Студенти који желе да присуствују Бразилски универзитет ће морати да предузме Вестибуларна ако већ не поседује резултате из сличног пријемном испиту (као што су САД САТ или АЦТ) који се могу користити уместо вестибуларног резултата. Испуњен захтев за визу мора да буде достављен на мрежи у бразилском конзулату, заједно са овереном копијом студента 'с возача ' с дозвола или лична карта.Две фотографије за пасош, копија студента 'с лета итинерер или авио карата (доказ о одласку), копија студента ' с родни лист, доказ да је студент има довољно средстава да плати за животне трошкове док је студирао у Бразилу и позивно писмо од универзитета је дете уписано је такође потребна да Бразил 'а Министарство просвете ће издати студентска виза.

 

Зашто студирати у Бразилу?

Бразилски универзитети нуде хиљаде различитих студијских програма, од поља као што су социјална правда и хидроенгинееринг биодиверзитета ресурсима и електротехнике. Технолошка истраживања је великодушно финансирају владине агенције које стављају велики нагласак на аеронаутике, пољопривреде и коришћење обновљивих извора.Бразил 'с већина високо цењена технолошки центри укључују Освалдо Цруз, бразилски институт за истраживања у пољопривреди корпорација и бразилске свемирске агенције, која има има најнапреднији простор и астрономије програма међу свим другим романским земљама.

Федеративна Република Бразил је највећа земља у Јужној Америци, дом за скоро 200 милиона људи који уживају у једну од најбрже растућих у свету 'с привредама. Бразил 'с обала се наслања на Атлантски океан, са својим преостала ивица границе земље Гвајана, Суринам, Венецуели, Колумбији, Перуу, Боливији и Француска Гвајана. Оснивача Латинске уније, Г20, Унија јужноамеричких нација и Уједињених нација, Бразил сматра "мегадиверсе " земља, један од само 17 у свету. То је дом многих врста дивљих животиња и природне средине, као и заштићена станишта која садрже велику количину природних ресурса. Политички гледано, Бразил је демократска република под управом председника који је шеф владе. Ова земља је такође недавно идентификована као значајан настајању моћи међу другим развијеним земљама.

 

Основни Чињенице о Бразилу

  • Бразил има комплексан и компактан систем који укључују река Амазон, Парана Гори и река. Амазон има највећу количину воде који се налази у једној реци у свету и други је најдужа река на Земљи
  • Скоро једна четвртина света 'с кишне шуме се налазе у Бразилу, углавном се састоји од Амазон џунгле. Амазон Раинфорест је дом за више врста мајмуна него било ком другом месту на Земљи
  • Фудбал (футебол) је Бразил 'с најпопуларнији спорт. Студенти ће открити да сваки медиј у великом граду посећују док је студирао у Бразилу има једну или више фудбалским стадионима
  • Једна трећина Бразилу 'с два милиона становника ради у пољопривредној индустрији. Цоффее пасуљ, кукуруз, пшеница, шећерна трска, пиринач и соја су Бразил 'с основне културе
  • Једно од седам светских чуда, Христос Спаситељ статуе, налази се у Рио де Жанеиру
  • Главни град Бразила јесте Бразилија, где, главне високошколске установе, као што су Универзитет у Бразилији Центал Универзитет у Бразилији (УниЦЕУБ) и Католичког универзитета у Бразилији (УЦБ) налазе
  • Антрополози су утврдили да чак 60 племена постоје у Амазон Раинфорест који тек треба да ступе у контакт са цивилизацијом

 

Бразил 'с клима

Иако је углавном тропска, Бразил 'с клима не обухвата неколико различитих подтипова, као што су семиарид, умерена, Екваторијална и суптропских. Северном делу Бразила показује вруће и влажно Екваторијална температуре погодне за раст огромних тропских шума, док централни Бразил нуди тропске саване. Семиарид пустиње поздрави посетиоце путују на североистоку Бразила и људи који живе у јужном Бразилу су окружени густим шумама са умереним четинаре. Северне и централне Бразил велике количине падавина и искуство немају такозвани "суви " сезоне. Просечне температуре по целој земљи у распону од 75 степени Целзијуса (24 степени Целзијуса) на ниском нивоу од 60 степени Целзијуса (15 степени Целзијуса), са најнижим температурама дешавају око Сао Пауло области.

 

Језици у Бразилу

Устав Бразила афирмише као званични језик португалски, који говори 98 одсто становништва. Поред тога, португалски је једини језик који се користи на телевизији, радију, у новинама, а за потребе свих пословних трансакција. Недавно је влада донела закон који обавезује користе бразилски гестовни језик (Ваге) у државним и образовање у вези са услугама. Једина земља у региону Америке говори португалски, Бразил сматра да је језик витални део њихове културе и националног идентитета који их разликује од суседних земаља које углавном говоре шпански.

 

Религија у Бразилу

Бразил је дом за више практикује римокатолике од било које друге земље, са 75 одсто становништва тврди да практикују католичанство.Хришћанство, јудаизам, будизам, протестантизам и афро-бразилских религије чине преосталих 25 одсто. Тренутно, Бразил 'с Министарство просвете извештаја да је скоро 35 католички универзитети основани су у земљи.

 

Бразил валута

"Прави " је назив Бразилу 'с валути, што је означено "Р $ " знака или код "БРЛ " . Сваки прави износи 100 центавос. Студенти који желе да зарадите степена у Бразилу треба да буду свесни да су трошкови живота у Бразилу је релативно висока, посебно трошкови који се односе на смештај, произведени предмети (апарати, одећа, електроника) и превоз. Осим тога, има неку врсту здравственог осигурања је врло препоручљиво, јер је просечна цена посете лекару је око 250 реалс, или преко $ 100 у доларима. Месечни комуналне таксе варирају, са струјом и водом обично укључени у месечне закупнине за стан.

Universities in Бразил