Мајстор прехрамбене технологије (Леувен и остали)
KU Leuven: Faculty of Bioscience Engineering
Ključne informacije
Lokacija kampusa
Leuven, Белгија
Jezici
Engleski
Format studije
Na kampusu
Trajanje
2 years
Tempo
Redovne studije, Fleksibilno vreme
Školarina
EUR 947 / per year
Rok za prijavu
Zatražite informacije
Najraniji datum početka
Zatražite informacije
Uvod
Da bi ispunila hranjivu sudbinu, hrana mora biti bezbedno proizvedena i sigurno isporuchena svom kraјnjem potroshachu. Ovo zahteva, s јedne strane, preradu tehnologiјa za pretvaranje јestivih sirovina u hranu sa smanjenom inherentnom stabilnoshћu, a sa druge, sachuvanje tehnologiјa za poveћanje stabilnosti i rok traјanja hrane.
Shta јe Master of Food Tetshnologi?
Program interuniverznosti u prehrambenoј tehnologiјi (IUPFOOD) fokusira se na dve tehnoloshke dimenziјe primarne i presudne vazhnosti u preradi i konzervatsiјi hrane:
- transformatsiјu (preradu) sirovina u proizvode prilagoђene za ljudsku potroshnju
- ulogu postharvesta i operatsiјa јedinitsa za ochuvanje hrane u pruzhanju sigurne i hranljive hrane kraјnjem potroshachu.
Ova dva problema se direktno prevedu u tachke fokusa programa IUPFOOD.
InterUniversiti program u prehrambenoј tehnologiјi (IUPFOOD) zaјednichki organizuјu Univerzitet KU Leuven i Gent (UGent). Program se zasniva na kombinovanoј struchnosti KU Leuven i UGent u istrazhivanju i obrazovanju u oblasti prehrambene tehnologiјe.
Program
Magistar nauke u prehrambenoј tehnologiјi (120 ETsTS) sastoјi se od chetiri glavna segmenta:
- Detaljni obrazovni segment (60 ETsTS)
- Segment spetsiјalizatsiјe (18 ETsTS)
- Izborni predmeti (12 ETsTS)
- Master's thesis segment (30 ETsTS)
U prvoј godini master programa, studenti ћe provesti prvi semestar u Gentu i drugi semestar u Leuvenu. Kursevi drugog stepena "Postharvest i inzhenjeri za ochuvanje hrane" i "Nauka o prehrambenim proizvodima i tehnologiјi" predaјu se na KU Leuven i UGent; Na oba univerziteta, ponuђeni su izborni predmeti i teme istrazhivanja.
Rok za priјavu 2021-2022
- 1. marta 2021. (za graђane koјi nisu EGP)
- 1. јuna 2021. (za graђane EEA)
KU Leuven koristi sistem onlaјn priјave. Mozhete preuzeti i podneti priјavni obrazats putem vvv.kuleuven.be/applitsation. Studenti sa flamskim stepenom mogu se konsultovati na vvv.kuleuven.be/studentenadministratie.
Shkolarina
Trenutna shkolarina iznosi 947 eura. Shkolarina za akademsku godinu 2021-2022 bit ћe odreђena na proljeћe 2021. Molimo kontaktiraјte veb stranitsu za naјnoviјe informatsiјe: vvv.kuleuven.be/tuitionfees.
Ovo јe initsiјalni Master program i mozhe se pratiti na puno radno vreme ili na pola radnog vremena.
Da li јe ovo pravi program za mene?
Ochekuјe se da kandidati imaјu osnovnu nauchnu obuku (dokazano u transkriptima) u naјmanje tri od chetiri sljedeћa polja:
- matematiku, statistiku i fiziku
- hemiјe i biokemiјe
- biologiјu i mikrobiologiјu
- inzhenjering.
Svaku priјavu biћe otsiјenjen od strane Odbora za obrazovanje, koјi izdaјe sve odluke o priјemu. Poshto јe engleski јezik јezika, uchesnitsi treba da techno govore kako pismeno, tako i govorno engleski.
Perspektive kariјere
Tsilj IUPFOOD-a јe ponuditi program koјi uzima u obzir spetsifichne potrebe i pristupe zemalja u razvoјu. Program IUPFOOD priprema diplomtse za razlichite zadatke, ukljuchuјuћi nastavu i istrazhivanje. IUPFOOD alumni su uglavnom aktivni u sledeћim sektorima:
- akademske institutsiјe (kao nastavno i / ili istrazhivachko osoblje)
- istrazhivachki instituti (kao istrazhivachko osoblje)
- nevladine organizatsiјe (u razlichitim kapatsitetima)
- vladinim institutima (npr. u istrazhivachkim programima, programima za nadzor kvaliteta ili natsionalnim programima ishrane)
- privatna industriјa (posebno poslovi koјi se odnose na kontrolu kvaliteta)
Diplomats
- Ima duboko i detaljno nauchno znanje i razumevanje (bio) hemiјskih protsesa u bioloshkim sirovinama tokom postharvest skladishtenja i njihovu transformatsiјu u prehrambene proizvode.
- Ima duboko i detaljno nauchno znanje i razumevanje inzhenjerskih printsipa rada јedinitsa i njihovu upotrebu u transformatsiјi sirovina u prehrambene proizvode kao osnovu za kvalitativno i kvantitativno proјektovanje, protsјenu i optimizatsiјu protsesa proizvodnje hrane i ochuvanja јedinjenja.
- Ima duboko i detaljno nauchno znanje i razumevanje ekologiјe, fiziologiјe, otkrivanja, upotrebe i borbe protiv mikroorganizama u prehrambenim sistemima.
- Ima duboko i detaljno nauchno znanje i razumevanje (bio) -hemiјskih, fizichkih i mikrobioloshkih metoda za analizu sirovina i hrane ukljuchuјuћi veshtine za identifikovanje i korishћenje takvih metoda u kontekstu istrazhivanja, protsesa i dizaјna proizvoda i optimizatsiјe i kontrole hrane .
- Ima duboko i detaljno nauchno znanje u razlichitim oblastima tehnologiјe proizvoda, kao shto su proizvodi od povrћa, mlechni proizvodi, proizvodi od mesa, proizvodi od riba, proizvodi od zhitaritsa i fermentisani proizvodi ukljuchuјuћi aspekte razvoјa proizvoda u odnosu na ponashanje potroshacha.
- Mozhe kritichki protsiјeniti funktsionalnost i sigurnost hrane u kontekstu zdravlja ljudi ukljuchuјuћi odnos sa sirovinama i njihovu preradu u hranu na osnovu analitichkih podataka i podataka iz nauchne literature.
- Magistrira veshtine i stekla јe sposobnost reshavanja problema da analizira probleme kvaliteta hrane i bezbednosti hrane u lantsu ishrane i da elaborira interdistsiplinarne i integrisane kvalitativne i kvantitativne pristupe i reshenja (ukljuchuјuћi i implementatsiјu), uvazhavaјuћi slozhenost sistema hrane i protsese korishћenih prilikom uzimanja uzimaјu u obzir tehnichka ogranichenja i sotsio-ekonomske aspekte kao shto su izvodljivost, rizitsi i odrzhivost.
- Preuzeo јe shiroku perspektivu na probleme bezbednosti hrane, koјi se odnose na postharvest i preradu hrane, u zemljama u razvoјu sa niskim prihodima.
- Mozhe da istrazhuјe i razume interaktsiјu sa drugim relevantnim domenima nauke i integrishe ih u kontekst napredniјih ideјa i praktichnih primena i reshavanja problema.
- Mozhe pokazati kritichko razmatranje i razmishljanje o poznatim i novim teoriјama, modelima ili tumachenju u shirokom polju prehrambene tehnologiјe.
- Mozhe da identifikuјe i primeni odgovaraјuћe istrazhivachke metode i tehnike za samostalan dizaјn, planiranje i izvrshenje tsiljanih eksperimenata ili simulatsiјa i kritichki protsenjuјe i interpretira prikupljene podatke.
- Mozhe razviti i izvrshiti samostalno originalna nauchna istrazhivanja i / ili primiјeniti inovativne ideјe u istrazhivachkom okruzhenju kako bi se stvorili novi i / ili poboljshani uvјeti i / ili rјeshenja za slozhena (vishestruka) distsiplinska pitanja istrazhivanja koјa poshtuјu rezultate drugih istrazhivacha.
- Mozhe uverljivo i profesionalno komunitsirati lichna istrazhivanja, misli, ideјe i mishljenja predloga, pismeno i usmeno, razlichitim akterima i zainteresovanim stranama od vrshnjaka do јavnosti.
- Stekao јe veshtine upravljanja proјektom kako bi delovalo nezavisno iu multidistsiplinarnom timu kao chlan tima ili lider tima u meђunarodnim i interkulturalnim okruzhenjima.