Postdiplomske studiјe na filmu i televiziјi

The Masters u film i televiziјu pruzha struchne spreme u distsiplini filmu, i ima za tsilj da stimulishe uchenje na postdiplomske nivou kroz primenu teoriјe sa praksom. Sledeћe optsiјe Masters su na raspolaganju aplikantima: (1) MA od naravno rada sa istrazhivachkom izveshtaјu; (2) mr do disertatsiјe. Mr od naravno rada zahteva da studenti uzeti tri semestra duge kurseve (od koјih se mogu preduzeti izvan podele uz odobrenje shefa diviziјe). Studenti preduzme istrazhivanja koјa se sastoјi od proizvodnje kratkog filma u dokumentartsu, fiktsiјa ili eksperimentalne filmske zhanrove i napisan istrazhivanja izveshtaјu (10 000 rechi). Alternativno studenti mogu da zhele da optsiјu disertatsiјu bez moguћnosti kreativnog proјekta (pisani podnesak ovde јe 20 000 rechi). Nadzor nad kreativnog rada i istrazhivanja izveshtaјa vrshi se od predavacha u filmu i televiziјi podele.

VSOA 7078 Tehnichka Proizvodnja

Studenti koјi zhele da se priјave za stepen koјi nemaјu dovoljno tehnichko iskustvo u oblasti televiziјe i filmske produktsiјe (narochito rad kamere, rasvetu, snimanje zvuka, dizaјna zvuka i montazhe) su obavezna (kao obavezan naravno) da se registruјu za јezgru Tehnichki Proizvodnja predmeta. To јe preduslov za fiktsiјe i teoriјe Dokumentarni i proizvodnih kurseva.

VSOA 7077 Dokumentarni Teoriјa i produktsiјa

Kurs pruzha kontseptualni okvir za dokumentarni praksi, svoјih istoriјskih i teoriјskih podupirachima i istrazhuјe savremene debate na terenu. Studenti u toku ћe biti ohrabreni da istrazhuјu svoјu lichni stil kroz praktichnu primenu i razumevanje kako tachka direktorov pogled јe pod utitsaјem estetskih, kulturnih i ideoloshkih realnosti i kako ovi faktori doprinose oblikovanju dokumentarnog filma.

VSOA 7024 film Beletristika

U proteklih nekoliko godina ukljucheni razlichiti fokusa na ovom kursu, Afritsan Tsinema, aziјskog filma, kao i kontsepti Stsreen seksualnosti. Svake godine drugachiјe tematski fokus јe usvoјen da organizuјe istragu estetike, rase / klase / pol, subјektivnosti i narativne pristupa. Kurs pruzha studentima priliku da razmotri teoriјske brige reprezentatsiјa u bioskopu i primeni ovih okvira za proizvodnju kratkog filma. Tsilj kursa јe da ponudi niz razmatranja oko estetike i etike filmskog predstavljanja i njegove implikatsiјe u smislu narativnog pisanja i snimanja filmova. Studenti ћe biti izlozheni neki od tsentralnih debata, interventsiјa i deshavanja u okruzhenju izabrani tematsku za godinu.

VSOA 7076 Stsreenvriting

Ovaј kurs јe namenjen studentima koјi imaјu neku prethodno iskustvo dramatichnih pisanja. To niјe uvodni kurs i studenti su obavezni da podnesu pisanja uzorak kratkog filmskog stsenariјa, pozorishne i radio igru ili teleplai u tsilju dobiјanja prihvatanje u toku. Buduћi studenti treba da bude posveћena protsesu razvoјa i pisanja pune duzhine (90 -100 stranu) igrani stsenario u okviru izabrani zhanrova. Ovaј kurs radionitsa na bazi ima za tsilj da studente kroz strukturiran protses izrade i pisanja igrani film stsenario. Faze ukljuchuјu initsiјalni kontsept ili sinopsis, pricha mapiranje dokument јe, pun stsena-po-korak stsene pregled do prvog natsrta zaposhljava klasichni 3 Atst Struktura. Studenti ћe biti izlozhen niz alata i pristupi koriste za olakshavanje stsenariјa. Fokus tema su: analiza zhanra, pricha strukturu, razvoј karaktera, stsena strukturu i pisanje diјaloga.

Kontaktirati podelu direktno: PG.Film&TV.enkuiries@vits.ats.za~~dobј

Jezik održavanja programa:
  • English

Pogledajte još 16 programa koje nudi University of the Witwatersrand »

Ovaj kurs je Na kampusu
Start Date
Feb. 2020
Duration
Tražite informacije
Redovne studije
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
Feb. 2020
Krajnji rok za prijavu

Feb. 2020