магистра у процени и евалуацији

University of Oslo

Opis programa

Pročitajte zvanični opis

магистра у процени и евалуацији

University of Oslo

Овај програм има за циљ да обучава следећу генерацију стручњака за процену и евалуацију, комбинујући техничке и аналитичке вештине са вештинама комуникације и представљања.

Процена и евалуација

Процена и евалуација су у срцу модерног друштва гдје је осигурање квалитета образовања од кључног значаја, гдје се праксе тестирања у школи расправљају у медијима, гдје обука и селекција подстичу људски капитал од виталног значаја за успјешне компаније, а гдје питања о питањима захтијевају доказе - заснована на политици и доношењу одлука.

Процена

"Што више учите, а да не сазнате ко разуме концепте и ко то не ради, већа је вероватноћа да ће само већ познати ученици успјети." - Грант Виггинс

Процена се односи на широк спектар метода и алата за мерење који се користе у више намена:

 • Процена учења укључује мерење учења и постигнућа према постављеним стандардима. То се може десити на индивидуалном, институционалном или системском нивоу и често завршава са резимеом перформанси у смислу бодовања, ранга или оцене, на примјер који се користи при одлуци о избору и пријему или за надзор.
 • Процена за учење подразумијева прикупљање доказа о знању, разумијевању и вјештинама појединаца током читавог процеса наставе и учења како би се обавјестиле праксе у пракси. Обично има формативну природу, јер је фокус често на развијању ефикасних инструкција и пружању дијагностичких повратних информација појединцима.
 • Процена као учење укључује појединце који активно прате своје учење и користе низ стратегија (нпр. Вршњака и самооцјењивања и рефлексије) како би одлучили шта знају и шта могу и шта требају да науче даље. Ово је приступ који често узимају програми аутономних технологија за учење.

Процена

"Једна од највећих грешака је да процене политике и програме својим намерама, а не њиховим резултатима" - Милтон Фридман

Подаци о овим типовима процјена могу се систематски прикупљати, анализирати и користити за процјену и одговарање на питања о дјелотворности и ефикасности различитих интервенција, промјена политика, програма и иновативних пројеката у образовању и пословању. Врсте процена обухватају читав спектар, од малих дијагностичких тестова или тестова у класи до центара за процену на раду, тестовима за пријем на универзитет, испитима за запошљавање на државном нивоу, великим националним стандардизованим испитима или међународним проценама које упоређују различите земље.

Пошто су процена и евалуација постали суштински у образовању и пословању базираном на доказима, постоји све већа потражња од јавног и приватног сектора за професионалце који премошћавају област академског истраживања и професионалне праксе приликом рада с процјенама и евалуацијама које доносе одлуке засноване на доказима стварање. Високо специјализирана обука је неопходна за добро развијање, администрирање, анализирање и извештавање о резултатима било које процене или евалуације.

Зашто изабрати овај програм?

Релевантно за друштво

Процена и евалуација су у срцу модерног друштва, гдје је кључно осигурање квалитета образовања и оцјењивања, гдје се праксе тестирања у школи расправљају у медијима, а гдје питања о питањима захтијевају политику и доношење одлука на основу доказа. Поред тога, доживотно учење и професионални развој практичара који раде на развоју тестова, анализирају податке или поступке селекције свих врста, веома је важно за регрутовање радних мјеста, ажурни квалитет рада и промоцију.

Последња реч технологије

Развијање нових алата за оцењивање и евалуацију захтева комплетирање истраживачког и развојног циклуса инструмента

 1. креативан дизајн, пилотирање, квалитативне когнитивне лабораторије
 2. узорковање и прикупљање података
 3. анализа података, извештавање и комуникација резултата
 4. одржавање инструмента, праћење краткорочних и дугорочних посљедица његове употребе и редизајн.

Програм намерава да вас обучава у свим овим аспектима са пажњом на историјске традиције, али и са новом најсавременијом технологијом као што је компјутеризовано адаптивно тестирање.

Интердисциплинарне вештине

Системи оцењивања и евалуације резултат су интердисциплинарног тимског рада, где се квантитативна и квалитативна истраживања укључују у знање садржаја и основне информације, где се људи повезују са технологијом и где теорија испуњава праксу, све унутар граница које постављају крајњи корисници и циљна публика процењени или процењени. Дакле, експлицитно ћете провести вријеме на развијању и побољшању вашег методолошког истраживачког алата и практицирања аналитичких и комуникационих вјештина током мастер програма како бисте олакшали овај подухват.

 • Ова комбинација такозваних тврдих и меких вјештина пружа вам велики плус на тренутном тржишту рада.

Активно повезано

Академски програм је директно повезан са активностима и апликацијама у влади и индустрији, са гостујућим предавачима из приватних предузећа, истраживачких института и владиних или невладиних агенција за рјешавање актуелних питања и расправа.

 • међународни партнери
 • Норвешки партнери: Компетансе Норге; НИФУ Нордијски институт за студије иновација, истраживања и едукације; Натурфагсентерет (Универзитет у Ослу); Национални центар за образовање и истраживање читања (Универзитет у Ставангеру)

У контексту магистарског рада, можете радити на проблемима и пројектима од ових партнера.

Међународни

Овај студијски програм окупља студенте, наставнике и партнерске организације из цијелог свијета.

 • Језик образовања у мастер програму биће енглески
 • Укључено академско особље чине национални и међународни научници који долазе из 10 земаља широм континената (Европа, Америка, Азија и Африка). То ће нам омогућити да вам пружимо норвешку, нордијску и међународну перспективу процјене и евалуације.

Исходи учења

По завршетку програма, моћи ћете да развијете нове алате за оцењивање и евалуацију у складу са цјелокупним истраживачким и развојним циклусом мерног инструмента.

Знање

 • Демонстрирати разумевање тренутних парадигми и сродних друштвених расправа у области процјене и евалуације.
 • Демонстрирати разумевање класичних мјерних приступа, као и модерне технике тестирања засноване на теорији одговора на ставке.

Вештине

 • Квалитативни: осмислити перспективу корисника кроз принципе и технике когнитивне лабораторије.
 • Квантитативни: примењују принципе и најсавременије статистичке технике (и софтвер) за анализу и учење података.
 • Дизајн: Примјените најбоље праксе за дизајнирање и администрирање висококвалитетних мерних инструмената.
 • Комуникација: пишете радове, истраживачке извјештаје и поднеске о политици, презентујте постере и одржавајте разговоре у академским и професионалним окружењима.

НАДЛЕЖНОСТ

Иницирати и допринети на конструктиван, али критичан начин, дискусију о постојећим системима процене или евалуације, посебно пошто се односе на питања о ваљаности и поузданости.

Могућности за каријеру

Након дипломирања имате добру основу за процену и евалуацију. И за свакодневну професионалну праксу као што су праћење и одговорност, квалификација и евалуација и за шире истраживачке сврхе.

потенцијални послодавци

 • Политички институти и истраживачки одјели у државним и међународним владиним агенцијама и невладиним организацијама
  • Међународни контекст: нпр. УНЕСЦО, ОЕЦД, ИЕА, Свјетска банка
  • Норвешки контекст: нпр. НИФУ, Компетансе Норге, НОКУТ, УДИР, норвешко Министарство просвете и истраживања
 • Управљање људским ресурсима, центри за оцењивање и консултације у комерцијалном и владином сегменту, укључујући и војску
 • Образовни и педагошки заводи, власници школа (општине и жупаније) и друге организације које промовишу учећи живот и професионални развој

Даље студије

Магистар наука у процени и евалуацији такође квалификује дипломце за даље докторске студије. студије у широј области друштвених наука, како у Норвешкој, тако иу иностранству. Ако сте заинтересовани за ангажовање у академској каријери, са посебним фокусом на процјену и евалуацију у образовању, предлажемо да истражите могућности да се придружите нашем Центру за образовна мјерења као докторат. ученик.

Од студија до запослења

Цареер Сервицес може пружити:

 • Саветовање Каријера
 • Помозите у свом ЦВ-у, дописном писму и припремама за интервју за посао

Улаз

Овај студијски програм почиње у августу.

Када се пријавити

 • ЕУ / ЕЕА / Швајцарска апликанти: од 1. фебруара до 1. марта
 • Нордијским држављанима и кандидатима са сталном или обновљивом дозволом боравка у Норвешкој: од 1. фебруара до 15. априла
 • Подносиоци пријава ван ЕУ / ЕЕА: од 1. октобра до 1. децембра

Како се пријавити

Када се пријавите за пријем, можете изабрати између а

 • Фуллтиме опција
 • Опција за пола радног времена (отворена само за ЕУ ​​/ ЕЕА / Швајцарске кандидате, нордијане и кандидате који живе у Норвешкој)

Цена

Нема школарина.

Захтеви за пријем

Пријем у магистарске студије захтева:

 • Високошколска квалификација за упис и завршен дипломски степен упоредив са норвешком дипломом. Кандидати са страним образовањем, погледајте листу земаља.
 • специјализација дефинисана програмом
 • минимални разредни просек Ц (у норвешкој скали за оцењивање) или еквивалент од специјализације у вашем степену.
 • језик који је документован у једном од тестова / испита испод:
  а) положен испит на курсу енглеског језика (140 сати / 5 периода недељно) са минималним разредом 4 у норвешкој вишој средњој школи (или еквивалентни разред из нордијске средње школе) или положио испит на енглеском језику из другог и / или треће школске године у норвешкој вишој средњој школи, или
  б) међународно признат тест знања енглеског језика.
 • Минимални захтев за пријем је бар добар други степен (или еквивалентан) хонорар у оквиру друштвених наука, хуманистичких наука или природних наука. Диплом пословних студија не испуњава услове.
 • Претходно образовање у подручјима везаним за процјену и оцјену није потребно за пријем

Документација

Морате да отпремите све потребне документе на портал УиО на мрежи.

Dodatno

Поставите мотив са једне стране која објашњава ваше интересовање за програм, потенцијално релевантно претходно образовање или искуство у вези са развојем теста и разлози за пријаву на програм.

Ранг кандидата

Кандидати су рангирани према степену њиховог степена у специјализацији њиховог степена. Кандидати који се не могу рангирати по просечном нивоу, биће рангирани на основу индивидуалне процене.

Пријем у овај програм је обично високо конкурентан. Имајте на уму да чак и ако испуните минимални захтев за разред, то вам не гарантује студијско место у програму.

Обично се не може примити на мастер програм или студијску опцију у истој предметној области као и претходно завршена магистра на Универзитету у Ослу.

Комисија за пријем може вам дати додатне поене за ваше мотивационо писмо.

Признавање претходног образовања

Ако имате претходно високу школу, можете се пријавити за специфично признавање овог образовања као део вашег степена. Образовање из норвешких и не-норвешких високошколских установа може се препознати. Признавање зависи од тога да ли образовање задовољава специфичне захтјеве ваше дипломе.

Ova škola nudi programe:
 • енглески језик


Poslednje ažurirano October 12, 2017
Trajanje i cena
Ovaj kurs je Na kampusu
Start Date
Datum početka
avg. 2018
Duration
Trajanje
2 Године
Fleksibilno vreme
Redovne studije
Price
Cena
Besplatno
Information
Deadline
dec. 1, 2017
All international (non-EU) students must apply by December 1, 2017
Locations
Норвешка - Осло
Datum početka: avg. 2018
Krajnji rok za prijavu Mart 1, 2018
All students coming from an EU/EEA country must apply by March 1, 2018
Datum završetka Tražite informacije
Datum početka: avg. 2018
Krajnji rok za prijavu dec. 1, 2017
All international (non-EU) students must apply by December 1, 2017
Datum završetka Tražite informacije
Dates
avg. 2018
Норвешка - Осло
Krajnji rok za prijavu dec. 1, 2017
All international (non-EU) students must apply by December 1, 2017
Datum završetka Tražite informacije
Krajnji rok za prijavu Mart 1, 2018
All students coming from an EU/EEA country must apply by March 1, 2018
Datum završetka Tražite informacije
Snimci

About the Master of Assessment and Evaluation

Why Choose our Program?