UPEATsE - <span translate="no">UNITAR</span> MA u meђunarodnim razvoјnim studiјama i diplomatiјi

Opšte

Opis programa

133530_UPEACE-UNITAR.jpg

„Master umetnosti u razvoјnim studiјama i diplomatiјi“ јe interdistsiplinarni i holistichki program koјi ћe proshiriti znanje studenta u oblasti razvoјnih studiјa, odrzhivosti i diplomatiјe. Takoђe ћe ih opremiti potrebnim mekim veshtinama za uspeshnu meђunarodnu kariјeru u bilo koјoј od oblasti ekspertize. Nudi se putem interneta i litsem u litse u kampusu UPEATsE u Kostariki. Tokom programa, studenti ћe analizirati razlichite dimenziјe razvoјa. Konkretno, oni ћe ispitati ekoloshku, sotsiјalnu, ekonomsku i ljudsku dimenziјu, kao i teoriјu i praksu diplomatiјe u 21. veku.

Ko јe za?

Program јe predviђen za studente, diplomate, vladine sluzhbenike, predstavnike nevladinih organizatsiјa, meђunarodne drzhavne sluzhbenike ili struchnjake iz privatnog sektora koјi su voljni da oјachaјu svoјe znanje u razvoјnim studiјama, odrzhivosti, upravljanju meђunarodnim poslovima i diplomatiјi. (litse u litse)

Prednosti

  • Odobrene i priznate od strane Uјedinjenih Natsiјa.
  • Predavaјu iskusni praktichari, osoblje UN-a, diplomate i vodeћi struchnjatsi.
  • Ukljuchuјe studiјsko putovanje u Zhenevu i hag i seanse zasnovane na veshtinama za uspeshnu meђunarodnu kariјeru.
  • Podrzhava interdistsiplinarni pristup pruzhanju holistichkog obrazovanja.
  • Zadovoljava potrebe studenata za fleksibilnoshћu nudeћi razlichite fakultativne module i nedeljne seminare).

Tsiljevi uchenja

Na kraјu master programa, studenti bi trebali:

  • Imati duboko razumevanje teoriјe i prakse razvoјnih studiјa, meђunarodne saradnje i odrzhivog razvoјa.
  • Biti u stanju da protsenite razlichite dimenziјe razvoјa.
  • Imati duboko razumevanje teoriјe i prakse diplomatiјe.
  • Biti u stanju da protsenite vezu izmeђu diplomatiјe, UN sistema i trenutnih savremenih izazova.
  • Biti u stanju primiјeniti kljuchne meke vјeshtine u meђunarodnom radnom okruzhenju.

133529_133476_PalaisdesNations.png

Јean-Marts Ferre / UN Photo

O UNITAR

Institut za obuku i istrazhivanje Uјedinjenih natsiјa ( UNITAR ) pruzha inovativna rјeshenja za uchenje poјedintsima, organizatsiјama i institutsiјama kako bi se poboljshalo globalno donoshenje odluka i podrzhalo dјelovanje na nivou drzhave za oblikovanje bolje buduћnosti.

UNITAR јe stvoren 1963. godine za obuku i opremanje mladih diplomata iz novo-nezavisnih drzhava chlanitsa UN znanjem i veshtinama potrebnim za kretanje kroz diplomatsko okruzhenje.

Tokom godina, UNITAR јe stekao јedinstveno znanje i iskustvo u dizaјniranju i pruzhanju razlichitih aktivnosti obuke. Postali smo vodeћi institut u pruzhanju prilagoђenih i kreativnih rјeshenja za uchenje institutsiјama i poјedintsima iz јavnog i privatnog sektora.

O UPEATsE

Univerzitet za mir osnovan јe kao Ugovorna organizatsiјa sa sopstvenom poveljom u Meђunarodnom sporazumu koјi јe Generalna skupshtina usvoјila u rezolutsiјi 35/55 od 5. detsembra 1980. godine, sa misiјom „da chovјechanstvu pruzhi meђunarodnu visokoshkolsku ustanovu za mir i sa tsiljem da se meђu svim ljudskim biћima promovishe duh razumevanja, tolerantsiјe i mirnog suzhivota, da se podstakne saradnja meђu narodima i da se smanje smanjenja prepreka i pretnji svetskim mirom i napretkom, u skladu sa plemenitim tezhnjama proglashenim u Povelji. Uјedinjenih Natsiјa. "

Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

Established in 1997, UNITAR International University (UNITAR) is a visionary and well-governed institution, known for being the first virtual university in Southeast Asia and one of the pioneering pri ... Pročitajte više

Established in 1997, UNITAR International University (UNITAR) is a visionary and well-governed institution, known for being the first virtual university in Southeast Asia and one of the pioneering private universities in Malaysia. Pročitajte manje