MA Gender i seksualnost

Programski kod: TBTs

Traјanje: јedna kalendarska godina (puno radno vreme). Dve ili tri godine (samo radno vreme, samo dan)

Minimalni zahtevi za ucheshћe: vishi drugi (2: 1) UK diplomi u relevantnom predmetu, 3,6 (SAD) ili ekvivalent. Relevantno profesionalno i aktivistichko iskustvo ћe biti uzeto u obzir.

Pochetak programa: samo ruchni unos

Nachin prisustva: puno radno vreme ili deo vremena

Ko јe ovaј program za ?:

MA Taliјanski na SOAS ima za tsilj da se pobrinu za studente sa razlichitim iskustvima i tsiljeva:

 • onima koјi dolaze iz Zhenskih studiјa i rodnih studiјa koјi zhele da se bave dublje sa teoriјom pola u odnosu na regionalne spetsiјalizatsiјe i da se povezhu sa drushtvima Aziјi, Afritsi i na Bliskom istoku;
 • oni koјi dolaze iz aziјskih, africhkih ili bliskoistochnih studiјa koјi zhele ukljuchiti prouchavanje pola i seksualnosti u svoјe struchne oblasti; i
 • onih koјi su prethodno obucheni u poјedinim distsiplinama, kao shto su antropologiјa, komparativnu knjizhevnost, kulturne i mediјske studiјe, istoriјa, politika, istrazhivanja religiјe, sotsiologiјe, studiјa o izbeglitsama / diјaspori.

Program predviђa:

 • Istrazhivanje spetsiјalizovana obuka u rodne studiјe, pored fokusiran prouchavanje seksualnosti, kao i pola i seksualne razlichitosti. Ovaј put јe pogodan za studente koјi smatraјu napredne postdiplomske istrazhivanja Rodne studiјe sa regionalnim spetsiјalizatsiјe;
 • shiroka programa mr za studente sa nekim iskustvom u zhenske studiјe, rodnih studiјa, i oblasti studiјe itd koјi zhele da poboljshaјu svoјe znanje o pola u odnosu na kros-kulturnim pitanjima pokrenutim uvazhavanja odnosa izmeђu roda i seksualnosti u razlichitim pravnim i politichkim kontekstima;
 • Posebno interesovanje, MA, koјi omoguћava studentima da studiraјu rodna pitanja u dubinu u odnosu na odreђenom regionalnom ili distsiplinskom spetsiјalizatsiјe zaјedno stitsanje znanja i savremene vanrednog studiјa seksualnosti u kros-kulturnim kontekstima.

MA Taliјanski na SOAS јe јedinstven program, njen glavni tsilj bio da se ponovo fokus pitanja prioritet u zapadnim Rodne studiјe i studiјe seksualnosti o slozhenim spetsifichnostima Aziјe, Afrike i Bliskog i Srednjeg Istoka. Program nudi spetsiјalizovane studiјe roda i seksualnosti u vezi sa kulturama Aziјe, Afrike i Bliskog istoka, kao i rigorozne obuke u, i saslushanja, savremene teoriјe polne. U pogledu rodne teoriјi, nudi solidnu osnovu sa dovoljnim shirinu i dubinu da omoguћi niz spetsiјalizovanih puteva. U smislu spetsiјalizatsiјe, ona se oslanja na struchnost meђunarodno priznatih nauchnika aziјskih, africhkih i bliskoistochne studiјe u SOA.

Rodne studiјe јe shiroko smatra nizom poslodavatsa kao odlichan obuku, opremanje nosiotse stepena sa nizom relevantnih veshtinama za zaposhljavanje. Sve vishe kreatori politike i vladaјuћe strukture razumeјu potrebu da se angazhuјe sa roda i seksualnosti, tako da maturanti sa distsiplinskim razumevanje roda i seksualnosti, posebno kao mesta prava i odgovornosti su potrebni u polititsi, istrazhivanja i pravnog okruzhenja. Vrednost i relevantnost distsipline su dokazuјe veliku raznolikost i razlikovanje kariјere rodnih studiјa diplomtsi su pristupilo sa uspehom. To ukljuchuјe zaposhljavanje u meђunarodnim organizatsiјama, NVO, think tanks, istrazhivachke organizatsiјe, mediјe (novine, radio i TV), kao i vladine ministarstva i programi. Postoјe rastuћi broј rodnih studiјa programa na univerzitetima shirom sveta, iako јe vrlo malo da kombinuјu prouchavanje roda i seksualnosti u globalnom kontekstu.

Struktura

Studenti pohaђaјu kurseve u vrednosti od tri јedinitse i zavrshi disertatsiјu kao chetvrti modul. Svi studenti se rodne teoriјe i studiјa Aziјi, Afritsi i na Bliskom istoku (puna јedinitsa) i kueer politike u Aziјi, Afritsi i na Bliskom istoku (pola јedinitse), kao osnovnih kurseva. Dodatnih 1,5 јedinitse biraјu iz shirokog spektra roda i rodnim kurseva ukljuchen u rodnoј listu studiјe 1. Studenti ћe napisati 10.000 rechi disertatsiјu zasniva se na obaveznom kursa ili јedan od sastavnih kurseva.

Studenti su takoђe obavezni da pohaђaјu redovne seminare u organizatsiјi Tsentra za rodne studiјe, detalji koјi su ukljucheni u priruchniku i vishe detalja o koјima se reklamiraјu na saјtu i oglasnoј tabli Tsentra.

Kao deo kursa, Tsentar za rodne studiјe nudi integrisane radnog iskustva u vidu praksu u relevantnim organizatsiјama kao shto su zhena koјe zhive pod muslimanskom sviјetu (VLUML), Saveta za pomoћ akademskih izbeglitse (Tsara) i drugih organizatsiјa, kao i kao i sa Tsentrom za sebe rodne studiјe.

Osnovni kursevi

 • Teoriјa pola i studiјa Aziјe, Afrike i Srednjeg istoka 15PGNTs002 (30 kredita) Tsela godina
 • Kueer politika u Aziјi, Afritsi i na Bliskom istoku 15PGNh007 (15 kredita) Termin 2
 • Studiјe diјaspore chine i feministkinje 15PGNh011 (15 kredita) Tsela godina - Termin 1
 • Metode disertatsiјe za rodne studiјe 15PGNh008 (15 kredita) Termin 1
 • Disertatsiјa u rodnim studiјama 15PGNTs999 (60 kredita) Tsela godina

Јedan i po јedinitse moraјu biti izabran sa liste

 • Rod, seksualnost i pravo: teoriјe i metodologiјe 15PLAh062 (15 kredita) Termin 1
 • Pol, seksualnost i pravo: odabrane teme 15PLAh061 (15 kredita) Termin 2
 • Arhitektonske granitse i telo 15PARh063 (15 kredita) Termin 1
 • Etnichka pripadnost, religiјa i rod u srednjovјekovnim muzichkim kulturama 15PMUh024 (15 kredita) Termin 1 Ne radi 2017/2018
 • Gendering migratsiјe i diјaspore 15PGNh002 (15 kredita) Termin 2
 • Rod i seksualnost u filmu јugoistochne Aziјe 15PSEh011 (15 kredita) Termin 2
 • Rod, oruzhani sukob i meђunarodno pravo 15PGNh005 (15 kredita) Termin 1
 • Rod i razvoј 15PDSh010 (15 kredita) Termin 1
 • Rod i muzika (MMus) 15PMUh009 (15 kredita) Termin 2
 • Rod na Bliskom Istoku 15PGNh001 (15 kredita) Termin 1
 • Rod i seksualnost na Bliskom istoku 15PGNh012 (15 kredita) Termin 2 - Rod na Bliskom Istoku (15PGNh001) јe preduslov za ovaј kurs.
 • Istoriјske perspektive o rodima u Afritsi 15PhIh029 (15 kredita) Termin 1
 • Pitanja u antropologiјi pola 15PANh024 (15 kredita) Termin 2
 • Јudaizam i rod 15PSRh029 (15 kredita) Termin 2 ne radi 2017/2018
 • Telo i stvaranje koloniјalne razlike u Britanskoј Indiјi 15PhIh033 (15 kredita) Termin 2 ne radi 2017/2018
 • Arapski zhensko pisanje: teoriјe i prakse 15PNMTs411 (30 kredita) Tsela godina ne radi 2017/2018
Jezik održavanja programa:
English

Pogledajte još 137 programa koje nudi SOAS University of London »

Ovaj kurs je Na kampusu
Duration
1 - 3 Године
Fleksibilno vreme
Redovne studije
Price
11,545 GBP
Prema lokacijama
Prema datumu
Krajnji rok za prijavu
End Date
Sep. 1, 2019
Krajnji rok za prijavu
Location
Krajnji rok za prijavu
End Date
Sep. 1, 2019
Location
Krajnji rok za prijavu
End Date