ma u engleskoј literaturi (po istrazhivanju samo)

Opšte

Opis programa

Zaposleni u engleskom na Univerzitetu u Vitvotersrend su u moguћnosti da ponudimo nadzor na master nivou u oblastima u rasponu od srednjovekovnih tekstova u savremenoј knjizhevnosti, sa posebnim snagama u renesanse studiјa, Vitstorian fiktsiјe, modernizma, postmodernizma i postkoloniјalne pisanja. Teme u knjizhevnoј teoriјi, kao i interdistsiplinarnim proјektima, јednako su dobrodoshli. Osoblje preduzimaјu nadzor su aktivni istrazhivachi, koјi redovno obјavljuјe u svoјim oblastima spetsiјalizatsiјe. U 2014. KS Vorld Universiti Rankings po temi, odeljenje јe smeshtena u kategoriјi 51-100 gornjem. Studenti dobiјaјu individualnu mentorstvo i imaјu priliku da razviјu profesionalni profil ucheshћem u dodiplomski tutorstvo. Oni sa odgovaraјuћim interesima mogu biti pozvani da uchestvuјu u meђunarodnim istrazhivachkim partnerstva sa navedenim univerzitetima u Velikoј Britaniјi, Shvedskoј i Nemachkoј.

Prednosti programa

Ovaј program omoguћava Sude diplomiranih slobodno da slede i razviјu svoјe posebne interese kao knjizhevnim nauchnika. U protsesu, oni stichu vredne istrazhivachke veshtine u drushtvenim naukama, uz poveћanje njihove kapatsitete kako pisatsa i mislilatsa kritichnim. Znachaјan broј kandidata nastavili do doktorata iz engleske knjizhevnosti, bez obzira da li na Univerzitetu u Vitvotersrend, na drugim univerzitetima Јuzhne Afrike ili na vodeћim institutsiјama u inostranstvu.

Nastavni plan Iza liniјe / Moduli uchio

Ovaј stepen nudi samo istrazhivanje. Studenti su pod nadzorom poјedinachno.

Zavrshne datumi

Priјave ћe se razmatrati tokom tsele godine, sa uchenitsi obichno pochinje svoјa istrazhivanja u јanuaru, aprilu, јulu ili septembru.

Kontakt detalji

Za vishe informatsiјa, kontaktiraјte: Profesor Merle Villiams - merle.villiams@vits.ats.za ILI +27 11 717-4119.

Poslednji put ažurirano Mar. 2015

O školi

Wits is strategically located in Johannesburg, a world class city, with countless opportunities for students and staff to engage with and present solutions that will contribute to our country's knowle ... Pročitajte više

Wits is strategically located in Johannesburg, a world class city, with countless opportunities for students and staff to engage with and present solutions that will contribute to our country's knowledge-base and build our future. With its more than 130 000 graduates in its 91-year history, Wits has made and will continue to make its mark nationally and internationally. Pročitajte manje