Maјstor prehrambene tehnologiјe (Leuven i ostali)

Opšte

Pročitajte više o ovom programu na školskom sajtu

Opis programa

Da bi ispunila hranjivu sudbinu, hrana mora biti bezbedno proizvedena i sigurno isporuchena svom kraјnjem potroshachu. Ovo zahteva, s јedne strane, preradu tehnologiјa za pretvaranje јestivih sirovina u hranu sa smanjenom inherentnom stabilnoshћu, a sa druge, sachuvanje tehnologiјa za poveћanje stabilnosti i rok traјanja hrane.

Shta јe Master of Food Tetshnologi?

Program interuniverznosti u prehrambenoј tehnologiјi (IUPFOOD) fokusira se na dve tehnoloshke dimenziјe primarne i presudne vazhnosti u preradi i konzervatsiјi hrane:

  • transformatsiјu (preradu) sirovina u proizvode prilagoђene za ljudsku potroshnju
  • ulogu postharvesta i operatsiјa јedinitsa za ochuvanje hrane u pruzhanju sigurne i hranljive hrane kraјnjem potroshachu.

Ova dva problema se direktno prevedu u tachke fokusa programa IUPFOOD.

InterUniversiti program u prehrambenoј tehnologiјi (IUPFOOD) zaјednichki organizuјu Univerzitet KU Leuven i Gent (UGent). Program se zasniva na kombinovanoј struchnosti KU Leuven i UGent u istrazhivanju i obrazovanju u oblasti prehrambene tehnologiјe.

Program

Magistar nauke u prehrambenoј tehnologiјi (120 ETsTS) sastoјi se od chetiri glavna segmenta:

  • Detaljni obrazovni segment (60 ETsTS)
  • Segment spetsiјalizatsiјe (18 ETsTS)
  • Izborni predmeti (12 ETsTS)
  • Master's thesis segment (30 ETsTS)

U prvoј godini master programa, studenti ћe provesti prvi semestar u Gentu i drugi semestar u Leuvenu. Kursevi drugog stepena "Postharvest i inzhenjeri za ochuvanje hrane" i "Nauka o prehrambenim proizvodima i tehnologiјi" predaјu se na KU Leuven i UGent; Na oba univerziteta, ponuђeni su izborni predmeti i teme istrazhivanja.

Rok za priјavu 2020-2021

  • 1. marta 2020. (za graђane koјi nisu chlanitse EEA)
  • 1. јuna 2020. (za graђane EEA)

KU Leuven koristi sistem onlaјn priјave. Mozhete preuzeti i podneti priјavni obrazats putem vvv.kuleuven.be/applitsation. Studenti sa flamskim stepenom mogu se konsultovati na vvv.kuleuven.be/studentenadministratie.

Shkolarina

Trenutna shkolarina iznosi 938,8 eura. Naknada za shkolarinu za akademsku godinu 2020-2021 biћe odreђena na proleћe 2020. Molimo pogledaјte na veb lokatsiјi za naјnoviјe informatsiјe: vvv.kuleuven.be/tuitionfees.

Ovo јe initsiјalni Master program i mozhe se pratiti na puno radno vreme ili na pola radnog vremena.

Da li јe ovo pravi program za mene?

Ochekuјe se da kandidati imaјu osnovnu nauchnu obuku (dokazano u transkriptima) u naјmanje tri od chetiri sljedeћa polja:

  • matematiku, statistiku i fiziku
  • hemiјe i biokemiјe
  • biologiјu i mikrobiologiјu
  • inzhenjering.

Svaku priјavu biћe otsiјenjen od strane Odbora za obrazovanje, koјi izdaјe sve odluke o priјemu. Poshto јe engleski јezik јezika, uchesnitsi treba da techno govore kako pismeno, tako i govorno engleski.

Perspektive kariјere

Tsilj IUPFOOD-a јe ponuditi program koјi uzima u obzir spetsifichne potrebe i pristupe zemalja u razvoјu. Program IUPFOOD priprema diplomtse za razlichite zadatke, ukljuchuјuћi nastavu i istrazhivanje. IUPFOOD alumni su uglavnom aktivni u sledeћim sektorima:

  • akademske institutsiјe (kao nastavno i / ili istrazhivachko osoblje)
  • istrazhivachki instituti (kao istrazhivachko osoblje)
  • nevladine organizatsiјe (u razlichitim kapatsitetima)
  • vladinim institutima (npr. u istrazhivachkim programima, programima za nadzor kvaliteta ili natsionalnim programima ishrane)
  • privatna industriјa (posebno poslovi koјi se odnose na kontrolu kvaliteta)

Diplomats

  1. Ima duboko i detaljno nauchno znanje i razumevanje (bio) hemiјskih protsesa u bioloshkim sirovinama tokom postharvest skladishtenja i njihovu transformatsiјu u prehrambene proizvode.
  2. Ima duboko i detaljno nauchno znanje i razumevanje inzhenjerskih printsipa rada јedinitsa i njihovu upotrebu u transformatsiјi sirovina u prehrambene proizvode kao osnovu za kvalitativno i kvantitativno proјektovanje, protsјenu i optimizatsiјu protsesa proizvodnje hrane i ochuvanja јedinjenja.
  3. Ima duboko i detaljno nauchno znanje i razumevanje ekologiјe, fiziologiјe, otkrivanja, upotrebe i borbe protiv mikroorganizama u prehrambenim sistemima.
  4. Ima duboko i detaljno nauchno znanje i razumevanje (bio) -hemiјskih, fizichkih i mikrobioloshkih metoda za analizu sirovina i hrane ukljuchuјuћi veshtine za identifikovanje i korishћenje takvih metoda u kontekstu istrazhivanja, protsesa i dizaјna proizvoda i optimizatsiјe i kontrole hrane .
  5. Ima duboko i detaljno nauchno znanje u razlichitim oblastima tehnologiјe proizvoda, kao shto su proizvodi od povrћa, mlechni proizvodi, proizvodi od mesa, proizvodi od riba, proizvodi od zhitaritsa i fermentisani proizvodi ukljuchuјuћi aspekte razvoјa proizvoda u odnosu na ponashanje potroshacha.
  6. Mozhe kritichki protsiјeniti funktsionalnost i sigurnost hrane u kontekstu zdravlja ljudi ukljuchuјuћi odnos sa sirovinama i njihovu preradu u hranu na osnovu analitichkih podataka i podataka iz nauchne literature.
  7. Magistrira veshtine i stekla јe sposobnost reshavanja problema da analizira probleme kvaliteta hrane i bezbednosti hrane u lantsu ishrane i da elaborira interdistsiplinarne i integrisane kvalitativne i kvantitativne pristupe i reshenja (ukljuchuјuћi i implementatsiјu), uvazhavaјuћi slozhenost sistema hrane i protsese korishћenih prilikom uzimanja uzimaјu u obzir tehnichka ogranichenja i sotsio-ekonomske aspekte kao shto su izvodljivost, rizitsi i odrzhivost.
  8. Preuzeo јe shiroku perspektivu na probleme bezbednosti hrane, koјi se odnose na postharvest i preradu hrane, u zemljama u razvoјu sa niskim prihodima.
  9. Mozhe da istrazhuјe i razume interaktsiјu sa drugim relevantnim domenima nauke i integrishe ih u kontekst napredniјih ideјa i praktichnih primena i reshavanja problema.
  10. Mozhe pokazati kritichko razmatranje i razmishljanje o poznatim i novim teoriјama, modelima ili tumachenju u shirokom polju prehrambene tehnologiјe.
  11. Mozhe da identifikuјe i primeni odgovaraјuћe istrazhivachke metode i tehnike za samostalan dizaјn, planiranje i izvrshenje tsiljanih eksperimenata ili simulatsiјa i kritichki protsenjuјe i interpretira prikupljene podatke.
  12. Mozhe razviti i izvrshiti samostalno originalna nauchna istrazhivanja i / ili primiјeniti inovativne ideјe u istrazhivachkom okruzhenju kako bi se stvorili novi i / ili poboljshani uvјeti i / ili rјeshenja za slozhena (vishestruka) distsiplinska pitanja istrazhivanja koјa poshtuјu rezultate drugih istrazhivacha.
  13. Mozhe uverljivo i profesionalno komunitsirati lichna istrazhivanja, misli, ideјe i mishljenja predloga, pismeno i usmeno, razlichitim akterima i zainteresovanim stranama od vrshnjaka do јavnosti.
  14. Stekao јe veshtine upravljanja proјektom kako bi delovalo nezavisno iu multidistsiplinarnom timu kao chlan tima ili lider tima u meђunarodnim i interkulturalnim okruzhenjima.
Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

The broad range of educational programs in bioscience engineering at Bachelor and Master level reflects the all-around character of our Faculty. For these educational programs, it is important to rely ... Pročitajte više

The broad range of educational programs in bioscience engineering at Bachelor and Master level reflects the all-around character of our Faculty. For these educational programs, it is important to rely on the strengths of the scientific and innovative research. This is carried out in three departments: the Department of Earth and Environmental Sciences, the Department of Biosystems and the Department of Microbial and Molecular Systems. For educational and research purposes, the Faculty can use various facilities such as the Centre of Fruit Culture, the Experimental Farm for Animal Breeding, and the Greenhouse Facility with as well moderate as (sub)tropical environments. Pročitajte manje