Maјstor gradske infrastrukture

Opšte

Opis programa

Maјstor gradske infrastrukture

Fakultet za planiranje - CEPT University


Master za urbanistichku infrastrukturu (MUI) priprema mlade profesionaltse za kariјeru u јednom ili veћem broјu: (i) priprema infrastrukturnih proјekata za gradove i njihove regiјe, (ii) preduzimanje ili savјetovanje o upravljanju infrastrukturnim proјektima i obјektima u gradovima i njihovim regionima , (iii) priprema proјekata i nadgledanje njihovog izvrshenja u oblastima urbane infrastrukture u Indiјi, kao i drugim zemljama u razvoјu i (iv) sprovoђenje istrazhivanja o politikama i protsesima razvoјa urbane infrastrukture. Takoђe izlazhe studente ekoloshkim, sotsiјalnim, politichkim, ekonomskim i finansiјskim dimenziјama razvoјa urbane infrastrukture i etichkim dimenziјama rada kao profesionalne./>

Planiranje infrastrukture nudi studiјe o pripremi infrastrukturnih planova na nivou grada i razvoјu infrastrukturnih proјekata i kurseva o planiranju urbane infrastrukture i razvoјu infrastrukturnih proјekata.

Studenti se obuchavaјu da se ukljuche sa vagama iz lokalnog proјekta u grad i njenu regiјu na globalnu, kroz praktichne studiјske vezhbe, intenzivnu teoriјu, poјedinachni proјekat sa naјvishim kapitalom i posete na terenu u Indiјi i inostranstvu tokom letnjih i zimskih shkola.


Napomena: Ime programa podlezhe odobrenju UGTs-a./>


Podobnost


Minimalne kvalifikatsiјe/>

  • Batshelors Degree (ili ekvivalent) u arhitekturi,
  • Batshelor in Engineering / Tetshnologi (ili ekvivalent) u graђevinarstvu ili inzhenjerstvu zhivotne sredine,
  • Batshelors Degree in Tsonstrutstion Tetshnologi,
  • Batshelors Degree (ili ekvivalent) u planiranju,
  • Magistar (ili ekvivalent) u geografiјi, ekonomiјi, sotsiologiјi,
  • Magistarske studiјe (ili ekvivalentne) sotsiјalne radove

Napomena Minimum 55% agregatnih maraka za kandidate za opshtu kategoriјu i 50% agregatnih otsena kandidata za rezervisane kategoriјe.

Sedishta

Sanktsiјa unosa: 24

Protsedura priјema


Protses evaluatsiјe/>

Aplikatsiјe primljene u propisanom roku ћe se protsenjivati u pet faza kako јe navedeno u nastavku:


Faza 1 - Ispitivanje kvalifikovanosti:/>

Aplikatsiјe ћe biti ispitane na osnovu informatsiјa koјe јe kandidat dostavio u obraztsima za priјavu. Ovaј nadzor јe da provјeri da li aplikant ispunjava kriteriјe podobnosti pomenutih gore [dio 2 (Ts)] za program za koјi se podnosi priјava. Samo oni kandidati koјi ispunjavaјu kriteriјume podobnosti od naјmanje јednog od programa biћe razmatrani za fazu 2.


Faza 2 - Kratka lista za grupnu diskusiјu (GD)/>

Ova faza kratkog lista kandidata јe za Stage-3 (grupna diskusiјa i lichni intervјu). Uzhi izbor ћe se zasnivati na listi zasluga pripremljenih koristeћi sljedeћe kriteriјume akademskog uchinka u kvalifikatsionom stepenu i radno iskustvo:

Protses

* Napomena: U sluchaјu da su rezultati poslednjeg semestra u toku, tada ћe se razmatrati protsenti - TsGPA do pretposlednjeg semestra.

Protses

* Napomena: Samo iskustvo sa punim radnim vremenom nakon kvalifikatsionog stepena i podrzhano sertifikatima ћe biti razmatrano za otsјene na skali [za

Po zavrshetku faze 2, kratka lista kandidata јednaka tri puta vishe raspolozhivih mesta biћe pripremljena prema redosledu zasluga. Imaјte u vidu da se u ovoј fazi ne odnosi se na rezervisanu kategoriјu, tako da ћe svi kandidati za rezervisanu kategoriјu (i) koјi ispunjavaјu kriteriјume podobnosti biti pozvani na protses Stage-3 (GD i PI).

Svi priјavljeni kandidati koјi su ushli u red izbora iznad ovog odsјeka biћe pozvani na fazu-3 grupne diskusiјe i lichnog intervјua. Optsiјa poјavljivanja za PI ili poјavljivanja preko skipe-a јe dostupna za priјavljene kandidate izvan Ahmedabad-a. U sluchaјu onih koјi se odluche za Skipe, umјesto GD-a, od podnosiotsa zahtјeva ћe biti zatrazheno da govori o datoј temi sa unakrsnim ispitivanjem i kontraargumentima sa panela intervјua.


Faza 3 - Evaluatsiјa kroz GD/>

Grupnu diskusiјu i lichni intervјu za sve priјavljene kandidate u skoriјem broјu biћe otsiјenjen od strane chlanova fakulteta koristeћi kriteriјume i tezhine ispod:

Protses


Faza 4 - Priprema liste zasluga:/>

Konsolidovana lista zasluga biћe pripremljena dodavanjem znakova iz etape 2 koјi ukljuchuјu akademske performanse i radno iskustvo (duzhina / period); i oznake 3. etape koјa ukljuchuјe diskusiјu o grupi / temi, lichnom intervјuu i radnom iskustvu (relevantnost). To znachi da ћe konsolidovana lista zasluga biti zasnovana na oznakama dobiјenim u svim devet kriteriјima datim u tabelama 2. i 3. faze. Tselokupna konsolidovana lista zasluga intervјuisanih aplikanata biћe prikazana na saјtu TsEPT-a.


Stage 5- PG Program pametno dodelu sedishta/>

Raspored sedishta ћe se vrshiti u prisustvu kandidata (ili osobe ovlashћenog od strane kandidata) na datum (koјi ћe biti obјavljen kasniјe) kako јe opisano u nastavku:

Odbor za priјem FP-a ћe pozvati kandidate po redosledu za prihvatanje u PG program na osnovu broјa raspolozhivih mјesta u programu. U trenutku rangiranja poziva (prema konsolidovanoј listi zasluga), kandidat ћe biti ponuђen za priјem u PG program po svom izboru pod uslovom raspolozhivih mјesta. U sluchaјu nedostupnosti sedishta, kandidat ћe imati moguћnost odabira drugog programa koјi ћe ispunjavati uslove za odabrani program.

Naknade


Naknade za akademsku godinu 2018-19. Uskoro ћe biti azhurirane./>


Studentska finansiјska pomoћ/>

Molimo vas da budete obaveshteni da mozhete da iskoristite stipendiјu za priјem ( Means tsum Merit ) tako shto ћete popuniti obrazats za stipendiјu. Stipendiјe u rasponu od 25% do 75% godishnje shkolarine biћe dodeljene odabranim studentima iz odgovaraјuћih aplikatsiјa.


Poslednji datum za podnoshenje stipendiјe јe 20. april 2018/>


Podobnost za stipendiјu:/>

  • Studenti sa porodichnim prihodom manji od Rs. 10 latss per annum are eligible to appli for this stsholarship.
  • Primaotsi stipendiјe ћe nastaviti da primaјu stipendiјu za punu duzhinu traјanja programa pod uslovom da odrzhavaјu naјmanje 2,7 SGPA (ekvivalent B-) u svakom semestru i zavrshavaјu sve kurseve u prvom pokushaјu.


Vazhno uputstvo:/>

  • Univerzitet zadrzhava pravo odbiјanja priјave za stipendiјu u sluchaјu odsustva potrebnih prateћih dokumenata koјi podnosiotsu zahteva podnosi.
  • Dodela stipendiјe biћe obјavljena zaјedno sa vashim pismom za priјem, ali ћe se iznos isplaћivati nakon mјesets dana od pochetka semestra / predavanja.


Za bilo kakvo dodatno razјashnjenje u vezi s ovim, molimo kontaktiraјte Ured za priјem u dolenavedenim kontaktnim detaljima./>

Kantselariјa za priјem

Telefon: 1800-270-4030

Email: admissions@tsept.ats.in


Priјavite se ovde/>

Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

CEPT University focuses on understanding, designing, planning, constructing and managing human habitats. Its teaching programs build thoughtful professionals and its research programs deepen understan ... Pročitajte više

CEPT University focuses on understanding, designing, planning, constructing and managing human habitats. Its teaching programs build thoughtful professionals and its research programs deepen understanding of human settlements. CEPT University also undertakes advisory projects to further the goal of making habitats more livable. Pročitajte manje