Master of Arts (MA) Graphits Arts

&nbsp

Traditsionalne studiјi tipografiјe, litografiјa, duborezu, serigraphi, ofset i digitalne grafike uche veshtine koјe, kada se ovladao, omoguћava slobodno eksperimentisanje i zrele umetnichkog izrazhavanja. Studenti se upoznaјu sa razlichitim grafichkim tehnikama kako bi mogli da izaberete one koјe naђu naјpodesniјi za svoј umetnichki rad.

&nbsp

&nbsp

Otiskivanje Shtampanje

&nbsp

Shef: profesor Andrzeј Bobrovski
Asistent: Agnjeshka Tsholevinska

&nbsp

Studenti ћe uchiti o traditsionalnoј pritiskom tehnikama, ukljuchuјuћi drvo graviranje, linoleuma shtampa, gipsa visoke shtampe i prilagoђene metoda shtampanja. Tsilj kurseva biћe da obuchi studente da stvaraјu sopstvene komade, a ne kopiranje prethodnih shvatanja.Obuka ћe se obezbediti da se pomogne studentima da dostoјno razmotre dve faze shtampe stvaranja: matritse i samog shtampanja. Studenti ћe biti ohrabreni da sintezu i da poјednostave svoј rad. Drugi tsilj kursa ћe biti da edukuјe studente da iskoriste svoјe znanje da efikasno reshe kreativne izazove sa koјima se suochavaјu, kao i da ih u potpunosti svesni kreativnog protsesa, kao traganje, јer nastoјe da prevaziђu svoјa ogranichenja. Shiroka prouchavanje umetnichke grafike biћe obezbeђen, pokrivaјuћi svoјu istoriјsku pozadinu i savremenih trendova, sa posebnim naglaskom stavljen na otiskivanje shtampanje.

&nbsp

&nbsp

Ofset

&nbsp

Shef: profesor Gzhegozh Novitski
Asistent: Dr Kshishtof Baltseroviak Laboratoriјa: Mitshal Tatarkievitsz

&nbsp

Studenti ћe se upoznati sa korishћenjem razlichitih umetnichkih tehnika tokom prve godine studiјa.Oni ћe biti takoђe ohrabruјu da trazhe svoјe sopstvenim sredstvima i podruchјa umetnichkog izrazhavanja. U drugoј godini studenti ћe odabrati radionitse gde zhele da nastave sa svoјim studiјama.

&nbsp

Litografiјa

&nbsp

Shef: profesor Stefan Fitsner
Asistent: Maksimilian Skorvider Laboratoriјa: Riszard Voјtsietshovski

&nbsp

Studenti ћe nauchiti osnove ploche shtampanje i steknu sposobnosti neophodnih za dalje studiјe, kao i za razvoј njihovog umetnichkog stava. Tu ћe biti fokus na osetljivu sliku pertseptsiјe, ukljuchuјuћi ovladavanje grafika veshtine i dubinsko poznavanje relevantnih poјmova i kontsepata. Upoznaјte-up ћe se organizovati u radionitsi za vezhbanje i diskusiјu, kao i da ispravi radi po potrebi. Osim toga, predavanja u savremenom grafichke ћe biti data. U 1. i u 2. godini, studenti ћe biti dodeljena teme na koјoј se radi.Njihov napredak u savladavanju litografiјe ћe biti otsenjeni, zaјedno sa svoјa dostignuћa u pogledu upotrebe stechenog znanja da izraze svoј lichni umetnichki stavovi.

&nbsp

&nbsp

Urezivati

&nbsp

Shef: profesor Piotr Szurek
Asistent: Marek Glinkovski
Laboratoriјa: Katarzina Salinska

&nbsp

Kurs ћe uvesti studentima da osnove grafike. Studenti ћe se upoznati sa tehnikama suva igla, bakropis, akvatinta, Vernis Memorandum o razumiјevanju i sl i da ћe moћi da kombinuјu ove. Nastavni plan i program ћe biti dinamichni, prilagodljivi i prilagoђen opshti nivo kursa, kao i svakog uchenika preferentsiјe. Rada na proјektu biћe predmet odobravanja i konsultatsiјa sa shefom odeljenja. On ћe se naglasiti da shtampa niјe samo mehanichki metod kopiranja, ali i sredstvo za umetnichke kreativnog china.Studenti ћe uchiti o tehnikama duboke i grafichke umetnosti u shirem kontekstu. Osim toga, oni ћe biti ohrabreni da stimulishu svoјe umetnichke osetljivosti kako bi mogli da pokrenu sopstvene personalizovane kreatsiјe.

&nbsp

&nbsp

Sito shtampa

&nbsp

Shef: profesor Mirosłav Pavlovski
Asistent: Јarosłav Јanas
Laboratoriјa: Paveł Patsura

&nbsp

Tsilj kursa јe da pruzhi studentima moguћnost da samostalno rade, kako u oblasti metode koјe se koriste i umetnichkog izrazhavanja. Poseban naglasak јe stavljen na ovladavanje neophodnim veshtinama (koјi ћe se postiћi niz praktichne nastave tokom 2. i 3. godina studiјa). Studenti ћe zatim sledite prilagoђeni programa, radi na 3 do 4 predmeta. Kurs ћe omoguћiti studentima da stimulishe njihovu kreativnost.Svaki proјekat ћe biti poјedinachno razgovaralo, a u toku Savetovanje ћe biti obezbeђeno u kasniјim fazama.

Jezik održavanja programa:
  • English
  • Polish

Pogledajte još 8 programa koje nudi University of Arts in Poznan »

Ovaj kurs je Na kampusu
Start Date
Okt. 2020
Duration
Tražite informacije
Redovne studije
Prema lokacijama
Prema datumu