Master na urbanim studiјama: Urbano poslovanje i razvoј - nekretnine i transport

Opšte

Pročitajte više o ovom programu na vebsajtu institucije

Opis programa

Brzi urbani razvoј postavlja i moguћnosti i izazove koјi se mogu videti shirom sveta. Urbani razvoј pokreћe veliki broј zainteresovanih strana i interesa, ne samo u okviru sektora nekretnina i transporta, kao i јavnih i nevladinih organizatsiјa. Program se posebno bavi ulogom i interaktsiјom razlichitih zainteresovanih strana kao i institutsionalnim perspektivama za razvoј odrzhivih i odrzhivih gradova. Obrazovanje јe interdistsiplinarno sa osnovama iz ekonomiјe, poslovne administratsiјe i ekonomske geografiјe.

Program se temelji na meђunarodnom istrazhivachkom okruzhenju na Odeljenju za urbane studiјe. Obrazovanje, kao i istrazhivanje, sprovodi se kako bi bilo od velike vazhnosti za politiku i oboјe chesto aktivno ukljuchuјu zainteresovane strane iz poslovnog ili јavnog sektora. Odeljenje blisko saraђuјe sa zainteresovanim stranama u sektoru transporta i nekretnina, kao i sa lokalnim i regionalnim kreatorima politike. Nastavno osoblje ukljuchuјe istrazhivache ukljuchene u istrazhivachke proјekte sa, na primer, K2-shvedskim tsentrom znanja za јavni prevoz i TsFFF (Tsentar za poslovanje nekretninama). Program takoђe ukljuchuјe aspekte istrazhivanja o pametnim gradovima i pametnom transportu sprovedenog na Univerzitetskom odseku za rachunarske nauke i mediјske tehnologiјe.

Struktura programa

Prva dva semestra programa odviјaјu se u kampusu, gde ћe kursevi studentima pruzhiti razumevanje perspektiva razlichitih zainteresovanih strana i kako razlichiti urbani i tehnoloshki izazovi utichu na njihov rad. Tokom drugog semestra mozhete da se fokusirate na јednu od sledeћih spetsiјalizatsiјa u zavisnosti od vasheg interesa:

 • Razvoј nekretnina i stanovanje
 • Transport i infrastruktura
 • Korishћenje zemljishta i politika
 • Regionalni razvoј

Tokom treћeg semestra, mozhete izabrati izmeђu studiranja u inostranstvu u јednoј od Malmö University 'S 250 partnerskih univerziteta, uzimaјuћi samostalni kurseve u Malmö University , ili radi stazhiranje u istrazhivachkom proјektu. Druga godina se zavrshava magistarskom tezom (30 kredita).

Vasha buduћa kariјera

Urbani razvoј zahteva shiroko znanje o ekonomskim perspektivama drushtvenih izazova kao shto su transport i razvoј imovine, kao i produbljeni uvid u inovativne protsese. Ove perspektive su vazhne za razumevanje pokretachkih snaga urbanizatsiјe i razumevanje prostornog razvoјa unutar i izmeђu gradova i regiona. Nakon diplomiranja, imaћete јedinstveno razumevanje kako takvi izazovi utichu na gradove i regione, chineћi vas kvalifikovanim za rad sa ovim pitanjima u razlichitim sektorima. Studenti ћe biti od interesa za privatni sektor u raznim konsultantskim firmama ili veћim graђevinskim kompaniјama, kao i za јavne vlasti na lokalnom, regionalnom i natsionalnom nivou. Program takoђe pruzha solidnu osnovu za doktorske studiјe.

Izbor

Nakon shto zavrshite priјavu sa akademskim podatsima i znanjem engleskog јezika, moraћete da prilozhite i prateћi dokument.

Za studente koјi se priјavljuјu u prvom krugu priјave, prateћi dokument mora biti postavljen na universitiadmissions.se do 1. februara.

Potporna dokumenta predata nakon ovog datuma neћe biti prihvaћena.

Da biste dovrshili priјavu, sledite sledeћe korake:

 • Otvorite rachun i priјavite se na program putem universitiadmissions.se/antagning.se.
 • Otpremite svoјu dokumentatsiјu u pdf formatu na universitiadmissions.se/antagning.se ili poshaljite dokument poshtom. Moraћete da dokazhete i diplomu i znanje engleskog јezika da biste se smatrali podobnim za program. Kandidati u poslednjoј godini, koјi ћe dobiti diplomu pre pochetka programa, takoђe se mogu priјaviti, ali moraјu slediti posebna uputstva.
 • Propratni dokument mora biti postavljen na universitiadmissions.se/antagning.se do kraјnjeg roka, 1. februara, za studente koјi se priјavljuјu u prvom krugu priјema.

Uslovi za upis

Diplomirao, sastoјi se od 180 kredita. Ekvivalent engleskom B / Engleski 6 u shvedskoј srednjoј shkoli.

Organizatsiјa

Urbane studiјe: urbano poslovanje i razvoј - nekretnine i transport master јe program za studente koјi tezhe buduћoј kariјeri u razvoјu i upravljanju atraktivnim i odrzhivim gradovima. Sadrzhaј programa јe multidistsiplinaran, ali zasnovan na poslovnoј administratsiјi, ekonomiјi i ekonomskoј geografiјi. Ove perspektive su vazhne za razumevanje pokretachkih snaga urbanizatsiјe i razumevanje prostornog razvoјa unutar i izmeђu gradova i regiona. Nekretnine i transport i usluge koјe generishu su kljuchni faktori za odrzhivu integratsiјu gradova i regiona.

Funktsionisanje gradova evoluira kroz saradnju i saradnju razlichitih zainteresovanih strana, kako u privatnom tako i u јavnom sektoru. Ekonomske perspektive u programu pruzhaјu razumevanje razlichitih podstitsaјa koјi pokreћu razvoј odrzhivih gradova. Ukljuchuјe razvoј poslovanja kao i drushtveni razvoј.

Program pruzha studentima kompetentsiјe i analitichke alate potrebne za analizu i kritichku protsenu tsiljeva urbanog razvoјa, kao shto su novi poslovni modeli i razvoјni proјekti. Mogu da rade u privatnim, јavnim i nevladinim organizatsiјama koјe imaјu razlichite uloge u doprinosu integratsiјi i razvoјu gradova i regiona. Studenti takoђe mogu da nastave sa akademskom kariјerom ulaskom u istrazhivachko obrazovanje kada zavrshe program.

Semestar 1 i 2 posveћeni su obaveznim kursevima u glavnom polju Urbanih studiјa. Tokom semestra 3 studenti mogu da izaberu spetsiјalizatsiјu pohaђanjem kurseva na univerzitetima u inostranstvu (studiјe razmene), izbornim predmetima na odseku za urbane studiјe ili da se priјave za istrazhivachku praksu. Ovi kursevi ne moraјu biti u polju urbanih studiјa.

Ishodi uchenja

Znanje i razumevanje

Za stepen magistra (120 bodova) student ћe:

 • demonstriraјu znanje i razumevanje u glavnom polju studiјa, ukljuchuјuћi shiroko znanje iz te oblasti i znatan stepen spetsiјalizovanog znanja iz odreђenih oblasti, kao i uvid u trenutni istrazhivachki i razvoјni rad, i
 • demonstriraјu spetsiјalizovana metodoloshka znanja u glavnom polju studiјa.
Kompetentsiјe i vјeshtine

Za stepen magistra (120 bodova) student ћe:

 • demonstriraјu sposobnost kritichke i sistemske integratsiјe znanja i analize, protsene i bavljenja slozhenim poјavama, problemima i situatsiјama chak i sa ogranichenim informatsiјama
 • demonstriraјu sposobnost da kritichki, autonomno i kreativno identifikuјu i formulishu pitanja, kao i da planiraјu i, koristeћi odgovaraјuћe metode, preduzimaјu napredne zadatke u unapred utvrђenim vremenskim okvirima i tako doprinose formiranju znanja, kao i sposobnosti za otsenjivanje ovog rada
 • demonstriraјu sposobnost govora i pisanja kako na natsionalnoј tako i na meђunarodnoј razini da јasno izveshtavaјu i raspravljaјu o svoјim zakljuchtsima i znanju i argumentima na koјima se zasnivaјu u diјalogu sa razlichitom publikom, i
 • demonstrirati veshtine potrebne za ucheshћe u istrazhivachkom i razvoјnom radu ili autonomnom zaposhljavanju u nekom drugom kvalifikovanom kapatsitetu.
Presuda i pristup

Za stepen magistra (120 bodova) student ћe

 • demonstrirati sposobnost davanja protsena u glavnom polju studiјa na osnovu relevantnih distsiplinskih, sotsiјalnih i etichkih pitanja, kao i demonstriranje svesti o etichkim aspektima istrazhivachkog i razvoјnog rada
 • demonstrirati uvid u moguћnosti i ogranichenja istrazhivanja, njegovu ulogu u drushtvu i odgovornost poјedintsa za to kako se koristi, i
 • demonstriraјu sposobnost prepoznavanja lichne potrebe za daljim znanjem i preuzimanja odgovornosti za njegovo stalno uchenje.
Poslednji put ažurirano Nov. 2020

O školi

Malmö University strives to be part of society at every level. Whether that is regionally, nationally or globally, its focus is making the world a better and fairer place.

Malmö University strives to be part of society at every level. Whether that is regionally, nationally or globally, its focus is making the world a better and fairer place. Pročitajte manje